Året som gick
2018

Det nya året står i farstun, och Sinful har därför gjort en traditionsenlig djupdykning i svenskarnas sexvanor.

Den fräckaste staden

Årets fräckaste stad:

Billdal

Genom att titta på var det gjordes flest beställningar per capita, har Sinful räknat ut att Billdal var den ort i Sverige, där det köptes flest sexleksaker.

Årets mest pryda stad:Kinna

Det här var den ort där det köptes minst sexleksaker per capita.

Årets mest kinky stad:Hällefors

Här köptes det helt klart mest fetish-leksaker per capita.

Årets fräckaste namn

Robin och Mikaela

Har du nånsin funderat på vem av dina vänner som är den fräckaste?

Sinful har gått igenom namnen på över 100 000 beställningar, och analysen visade att Robin och Mikaela är årets fräckaste namn.

Det har vi räknat ut, genom att se vilka namn som har lagt flest beställningar, delat med hur många som har det som tilltalsnamn, i år.

Årets fräckaste namn
Vem köper mest

Vem köper mest
sexleksaker?

Kvinnor

År 2018 var det kvinnorna som köpte flest sexleksaker, glidmedel och sexiga underkläder, med en procentsats på 50,87% av den totala försäljningen.

Männen stod således för 49,13% av alla inköp. Dessutom var det framför allt personer i åldersgruppen 25-34 år, som införskaffade nya leksaker att använda i sängkammaren under 2018.

kondomer

FUN FACT

Färre barn födda i februari

Sinful sålde 73% fler kondomer

År 2018 föddes det 4,25% färre barn i februari, jämfört med året innan. Det vill säga 388 färre barn, än samma månad år 2017.
När vi tittar på våra försäljningssiffror, kan vi se att försäljningen av kondomer steg med 73% nio månader tidigare, jämfört med samma period året innan.

Fifty Shades of Grey

FUN FACT

Det såldes fler kinky sexleksaker tack vare

Fifty Shades of Grey

I februari 2018 utkom den sista Fifty Shades of Grey-filmen, “Fifty Shades Freed”. I samband med det kunde vi se att försäljningen av sexleksaker från märket “Fifty Shades” steg med 38%. Det var framför allt åldersgruppen 25-34 år som la nya kinky sexleksaker till samlingen.

Årets mest populära
produkter till män

penisringar

När man tittar på försäljningsstatistiken för 2018, kan man tydligt se vilka produkter som var årets mest populära hos de svenska männen. 2018 års mest populära produkt till män var penisringar i olika former. Det såldes totalt över 73 526 penisringar, vilket motsvarar:

Årets mest populära
Årets mest populära

Årets mest populära
produkt till kvinnor

Satisfyer Pro 2

Kvinnornas stora favorit var Satisfyer Pro 2 Next Generation Klitorisstimulator.
Det var inte mindre än 20 535 kvinnor som köpte den.

Se vår Topp 10 mest populära produkter här.

Årets mest populära
produkt till par

sinful
JULKALENDER

Samtidigt har vi kunnat se att årets favoritprodukt till par var Sinful Julkalender. Över 20 000 glada kunder köpte nämligen årets fräckaste julkalender. En julkalender som hjälper till att sätta parförhållandet i fokus under hela december, och som bidrar till mera lek och intimitet.

Årets mest populära
Ishockey

FUN FACT

Sexdockor motsvarande

197 ishockeylag

En av de riktigt stora trenderna år 2018 var sexdockor. Både gamla hederliga underbara, uppblåsbara Barbara, men också realistiska modeller. Det såldes faktiskt över 1180 sexdockor under 2018 - vilket motsvarar inte mindre än 197 ishockeylag!

Realistisk dildo

Årets stjärnskott

Realistiskt är hett

Efter många år med dildos i olika färger och former, har det under 2018 varit naturtrogna sexleksaker som gått hem hos svenska folket. Den mest sålda dildon år 2018 var nämligen European Lover Naturtrogen Dildo, vars försäljning ökade med 326% jämfört med förra året. Det innebär även att den numera ligger på fjärdeplatsen, över kvinnornas mest populära produkter.

Årets roligaste och

tokigaste sökningar

År 2018 sökte folk på mycket mer än bara “dildo”, “vibrator” och “kondomer” inne på Sinful.se. Här kan du se ett urval av årets roligaste och tokigaste söktermer.

  • 1. Harry Potter wand
  • 2. Undersex
  • 3. Pecker cake toppers
  • 4. Sex counter
  • 5. Lemongrass
  • 6. Morning wood
  • 7. Väckarklocka
  • 8. Power rocket
  • 9. Hallelujah
  • 10. Primtal
Tokigaste sökningar

Vill du veta mer om

den fräcka statistiken?

Hitta Topp 30 över de fräckaste städerna, samt Topp 10 över de mest pryda städerna, de mest kinky städerna, de fräckaste namnen, och de mest populära produkterna till honom, henne och par här.

Ladda ner PDF