Nyheter

10 saker du kanske inte visste om kring onani

Att spela fickpingis, träffa Lena Handén, att polera pärlan eller mata katten. Kärt barn har många namn och onani är inget undantag. Oavsett vad du kallar det för så finns det bra anledning till att göra det en extra gång – eller fler – i denna månad. Maj har nämligen utnämnts till Internationell Masturbationsmånad och hela månaden har dedikerats till konsten att leka och älska med sig själv.

Internationell Masturbationsmånad har eksisterat sedan 1995 och den blev startades för att skydda rätten att avnjuta sig själv och för att bryta ned tabun kring onani. Det tycker vi här i vor sexbutik är värt att kämpa för och i anledning av detta har vi valt att sätta fokus på några av de mindre kända saker kring onani.

Är du ett orakel när det kommer till kunskap kring onani? Läs med nedanför och få svaret.

10 saker kring onani, som du kanske inte visste om:

#1: Det er sunt att onanera. Förutom att onani lär dig hur din kropp är inriktad och vad som känns bra finns det ännu fler hälsomässiga fördelar med att avnjuta dig själv. Onani kan till exempel hjälpa till med att styrka dina bäckenbottenmuskler, minska stress, förbättra din kondition och styrka ditt immunförsvar [1]. Onani är också en av de mest naturliga sätt att lindra mensvärk med och så skapr det endorfiner som är smärtställande.  Förutom det kan onani kan nämligen också:- minska risken för typ-2 diabetes- minska risiken för prostatacancer, – hjälpa dig att somna lättare, – minska både depression och – minska infektioner i livmodern [2].

#2: Till trots för skrönor kring att man till exempel kan bli blind av att onanera kan man vanligtvis inte onanera ‘för mycket’. Det er först när “autoerotiken” kommer i vägen för din vardag att det är ett problem [3].  Om du har når en punkt där du till exempel glömmer att äta, inte går på jobbet eller träffar kompisar är det kanske tid att trappa ned lite.

#3: Der finns ingen hälsorisk i samband att onanera så om du vill vara helt säker att din njutning inte ger dig risk att få en sexuellt överfört sjukdom kan onani vara vägen fram.
Det värsta som kan hända i samband med din hälsa om du använder din hand eller dina fingrar att du blir hudlös [4]. Om du vill krydda upplevelse och variera stimulationen kan du använda sexleksaker som är tillverkade för syftet.

#4: Vuxensaker har existerat länge. Väldigt länge. Arkeologiska fynd påvisar att de första dildos ungefär kommer ifrån den sena stenåldern som var för 40.000-10.000 år sedan [5]. Sinful är självklart glada över att det har hänt en del sedan dess med formgivning och material så att det finns fler olika dildos att välja mellan. Se vårt stora urval av dildos här.

#5: Kvinnor som onanerade avbildades för första gången ungefär 4000 år före kristi. Kvinnan avbildades på en lerfigur som har funnits i ett tempel på Malta [6].

#6: Den ca. 2000 år gamla indiska sexläran ‘Kama Sutra’ som man anser att vara världens första guide till sex, är också en guide för onani.

#7: I det 19:e århundrade var vibratorer förbehållit läkare och de användes för att kurera hysteri hos ‘besvärliga kvinnor’ [7]. Om du vill veta mer om vibratorns uppfinning kan vi varmt rekommendera dig att se filmen ‘Hysteria’ från 2011.

#8: Folk som har sex regelbundet onanerar mer än folk som inte har [8].

#9: En undersökning bland gifta heterosexuella kvinnor har visat att kvinnor som onanerar har lyckliga äktenskap och får mer tillfredsställande sex, jämfört med kvinnor som inte avnjuter sig själv [9].

#10: 1994 var (förmodligen) året där porr för första gången kom på internet, till nöje för kvinnor och män över hela världen. Det var en kille med namn Gary Kremen som med sidan Sex.com [10] var pionjär för den uppsjö av online porrsidor som finns idag.