Nyheter

12 bra anledningar att få fler orgasmer

Jippi! Den 8 augusti är det Internationella Orgasmdagen och dagen till ära bjuder vi på 12 goda anledningar till varför just borde dra en ensamseglare innan du kryper ner under täcket ikväll (och i morgon – och i resten av ditt liv).

Därför måste du ha orgasm idag: 

1. Orgasmer gör dig glad
När du får orgasm frigör din kropp en alldeles underbar symfoni av så kallade ‘lyckohormoner’. Serotonin och dopamin ger dig känslan av allmänt välbefinnande och får dig blixtsnabbt på toppenhumör.

2. Orgasmer reducerar stress
När du når klimax frigör nervcellerna i din hjärna hormonet oxytocin som har en avslappnande verkan och ger dig en känsla av trygghet och välmående. Det är dessutom vetenskapligt bevisat att oxytocin sänker blodtrycket och minskar mängden stresshormoner i kroppen.

3. Orgasmer förbättrar parförhållandet
Oxytocin är något av ett mirakelmedel som inte bara reducerar stress. Undersökningar visar att det faktiskt också bidrar till att öka attraktion och kärlek mellan dig och din partner. Oxytocin utsöndras nämligen under både sex, förlängd ögonkontakt och långa kramar. Det är också därför som det populärt kallas för ‘kärlekshormonet’.

Behöver ni lite inspiration för hur ni ska boosta ert kärleksliv? Läs här hur ni kan hetta upp parförhållandet med en annorlunda date-night.

4. Orgasmer förbättrar din sömn
Om du går och lägger dig efter en orgasm så sover du faktiskt både djupare och bättre. Enligt amerikanska National Sleep Foundation så beror det på att din kropp är mer avslappnad efter en orgasm men även att östrogennivån i blodet stiger vilket ökar kvaliteten på din REM-sömn. REM är den viktigaste sömnnivån där samtliga celler i kroppen återbyggs.

5. Orgasmer är smärtstillande
Nu är det slut med Treo och Alvedon. När du får orgasm frigör din hjärna endorfiner som har en smärtstillande, morfinliknande verkan på din kropp. Orgasmer lär till och med vara mer effektivt mot bland annat mensvärk, migrän och ledvärk än panodil. I en omfattande studie av forskaren Beverly Whipple på Rutgers University kom man fram till att kvinnors smärttröskel ökade med hela 74,6% när de onanerade sig till orgasm.

6. Orgasmer kan bota man-flu
Okej, nästan. Ett forskningsprojekt på ett tyskt universitet har i varje fall visat att män som är sexuellt upphetsade och får orgasm producerar fler leukocyter, så kallade ‘mördarceller’, som ger immunförsvaret en boost och bekämpar både virusinfektioner och bakterier. Och för att ytterligare understryka det så har omfattande studier slagit fast att män som ofta onanerar sig till klimax minskar risken för prostatacancer.   

7. Orgasmer ger sexlusten en boost
Ju oftare du får orgasmer desto starkare blir de synapser i din hjärna som aktiverar och styr sexlust. Med andra ord: ju oftare du onanerar eller har sex desto lättare har du att bli upphetsad, och sexuell upphetsning ökar din sexlust. Hönan och ägget alltså.

8. Orgasmer stärker din bäckenbottenmuskulatur
Vid klimax får du spontana sammandragningar i ditt underliv och liksom alla andra muskler i din kropp blir starkare av träning gäller det även din bäckenbottenmuskulatur. Det bästa av allt? Undersökningar visar att kvinnor som har starka bäckenbottenmuskler har bättre sex, större sexlust och lättare att nå orgasm.

9. Orgasmer stimulerar hjärnan
När du är upphetsad och får orgasm ökar tillförseln av blod och syre till områden i din hjärna som vanligtvis inte är särskilt aktiva. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att orgasmer är mer effektiv träning för hjärnkontoret än pussel, korsord och sudoku.

10. Orgasmer får dig att se yngre ut
Glöm botox. Dr. David Weeks på Royal Edinburgh Hospital har nämligen upptäckt att par som regelbundet har sex och ofta får orgasmer i genomsnitt ser 5-7 år yngre ut än par som inte har sex lika ofta. Orsaken? Antagligen eftersom att både män och kvinnor producerar fler växthormoner när de har samlag. Växthormoner stimulerar celldelning och cellbildning vilket gör att huden ser mer elastisk och ung ut.

11. Orgasmer blir bättre med åren
Der finns ingen som helst anledning att skära ned på sänggympan även om man börjar klättra upp i åldern. En undersökning publicerad i The American Journal of Medicine visar nämligen att både kvinnor och män överlag känner sig mer sexuellt tillfredsställda ju äldre de blir.

12. Orgasmer förlänger ditt liv
Ju fler orgasmer du får i ditt liv desto längre lever du. Det kom en forskargrupp från Wales fram till 1997 då de analyserade sammanhang mellan orgasmer och dödlighet. Deras undersökning visade att dödligheten var hela 50% (!) lägre bland män som onanerade minst två gånger i veckan jämfört med män som bara onanerade en gång i veckan eller mindre. Och kvinnor då? Jo, den amerikanska forskaren Howard S. Friedman upptäckte redan på 60-talet att kvinnor som regelbundet fick orgasm levde längre än de som inte kände sig sexuellt tillfredsställda.

Om du är frestad att se vårt stora utbud av vibratorer, dildos til kvinnor och tenga onaniprodukter eller de många onaniprodukter fra Fleshlight for män.