Guides

G-punktsorgasm

Är du en av de kvinnor som är osäker på om du har en g-punkt? Förtvivla ej, det har alla. Det krävs bara lite övning att hitta den. I detta blogginlägg ger jag lite råd om hur du kan hitta din g-punkt – både med och utan sexleksaker.
G-punkt

G-punkten är egentligen inte riktigt en punkt, utan snarare ett område. Den finns 2-3 cm inne i slidan, i riktning ut mot magen. Det är ett känsligt område som sväller upp när du blir sexuellt upphetsad, och därför är det faktiskt lättare att hitta g-punkten just när du är tänd.

Det känns väldigt skönt att få g-punkten stimulerad. Och om det görs ordentligt har du chans att uppleva den mycket djupa g-punktsorgasmen.

Hur känns en g-punktsorgasm?

Många kvinnor har svårt för att förstå att det är en g-punktsorgasm de upplever, eftersom den känns helt annorlunda än till exempel en klitorisorgasm. Där en klitorisorgasm ofta går ganska fort (men fortfarande är superskön) är en g-punktsorgasm mycket djupare och mer rörande. Många kvinnor blir faktiskt känslomässigt berörda när de får g-punktsorgasm.

När du blir stimulerad på din g-punkt kommer du kanske känna att du behöver kissa. Om slappnar du av tillräckligt kommer denna känsla dock försvinna.

Det krävs träning för att uppnå en g-punktsorgasm. Det kommer säkert inte lyckas första gången du försöker, men fortsätt med att öva dig och kom ihåg att nyckelordet är avslappning.

Använd fingrarna

g-punkts-fingerAtt använda fingrarna är ett riktigt bra sätt att utforska g-punkten på. Det kommer att ge dig en tydlig känsla av var din g-punkt finns, och hur den reagerar på stimulation.

Lägg dig ner på ryggen med benen isär när du ska påbörja ”fingerleken”. Böj knäna och placera dina fötter platt på sängen. Denna position gör det lättast för dig att nå g-punkten med dina fingrar.

Du kan med fördel placera en kudde under rumpan, så att du lyfter upp ditt underliv lite. Applicera rikligt med glidmedel och börja sedan att massera med dina fingrar ca. 2-3 cm in. Området ligger nära slidingången, på sidan ut mot magen.

Pressa på området i små ”kom hit” rörelser som på bilden.

Sexleksaker för g-punkten

Vad som känns bra med fingrarna kommer att kännas minst lika bra med g-punktssexleksaker, till exempel en g-punktsvibrator eller en g-punktsdildo. Sexleksaker för g-punktsstimulation kan du känna igen genom att det har en böjd design. Det är denna böjning som gör det möjligt för dig att nå g-punkten. Du kan välja att använda din g-punktsleksak själv eller tillsammans med din partner.

lelo-ellaEn g-punktsdildo kan ha många olika former. En del är mer böjda än andra, och några är mjukare medan vissa är hårdare. Du köpa modeller i både stål och silikon, så det är bara en fråga om smak och preferens. Vad du tycker bäst om, helt enkelt.

Jag kan rekommendera Ella G-punktsdildo från svenska LELO. Den har framställts i medicinskt silikon och är idealisk när du vill nå g-punkten.

När du har fått lite erfarenhet med g-punktsstimulation, kan du med fördel prova en g-punktsvibrator. Här kan Gaia från Sinfuls märke Velve varmt rekommenderas. Den inte bara når din g-punkt, utan vibrerar också mot den, vilket ger en ännu större njutning.

En g-punktsvibrator är mycket lättare att använda när du väl har provat den ett par gånger. De finns i flera olika varianter, men har alltid designats för att nå och stimulera den känsliga g-punkten.

Något helt revolutionerande är att du också kan få en g-punktsvibrator som du kan använda tillsammans med din partner, under tiden som ni älskar. Den heter We-Vibe Sync och har korats till världens mest populära parsexleksak.
We-Vibe
We-Vibe stimulerar klitoris med sina kraftiga vibrationer, och när din partner tränger in kommer den delen av We-Vibe som sitter inuti stimulera både din g-punkt och din partners penis. Det finns alltså tillräckligt med plats för att din partner att tränga in i dig, samtidigt som du har We-Vibe inne i slidan.