Guides

G-punkts Orgasm

Är du en av de kvinnorna som är osäker på om du har en G-punkt? Förtvivla ej. Det har alla. Det kräver bara lite övning att hitta den. I detta blogginlägg ger jag lite råd om hur du kan hitta din G-punkt – både med och utan sexleksaker.
G-punkt

Din G-punkt är egentligen inte riktigt en punkt men snarare ett område. Den finns 2-3 cm inne i slidan i riktning ut mot magen. Det är ett känsligt område som sväller upp när du blir sexuellt upphetsad. Därför är det faktiskt lättare att hitta G-punkten just när du är tänd.

Det känns väldigt skönt att få G-punkten stimulerad. Och görs det ordentligt kommer du kanske att uppleva den mycket djupa G-punkts orgasm.

Hur känns en G-punkts orgasm?

Många kvinnor har svårt för att känna om de får G-punkts orgasm. Just därför att en G-punkts orgasm känns mycket annorlunda än till exempel en klitorisorgasm. Där en klitorisorgasm ofta är över fortare (men dock fortfarande super skön) är en G-punkts orgasm mycket djupare och mer rörande. Många kvinnor blir faktiskt känslomässigt berörda vid G-punkts orgasm.

När du blir stimulerad på din G-punkt kommer du kanske känna att du ska kissa. Men slappnar du av tillräckligt kommer denna känsla försvinna.

Det kräver träning att uppnå en G-punkts orgasm. Det kommer säkert inte lyckas första gången du försöker. Men fortsätt med att öva dig och kom ihåg att nyckelordet är avslappning.

Använd fingrarna

g-punkts-fingerAtt använda fingrarna är ett riktigt bra sätt att utforska G-punkten på. Det kommer att ge dig en tydlig känsla av var din G-punkt finns och hur den reagerar på stimulation.

Lägg dig ner på ryggen med benen isär när du ska påbörja ”fingerleken”. Böj knäna och placera dina fötter platt på sängen. Denna position gör det lättast för dig att nå G-punkten med dina fingrar.

Du kan med fördel placera en kudde under rumpan så att du lyfter upp ditt underliv lite. Påför rikligt med glidmedel och börja sedan med att massera med dina fingrar ca. 2-3 cm inne. Området ligger nära slidingången ut mot magen.

Pressa på området i små ”kom hit” rörelser som på bilden.

G-punkts Sexleksaker

Vad som känns bra med fingrarna kommer att kännas minst lika bra med G-punkts sexleksaker till exempel en G-punktsvibrator eller en G-punktsdildo. Sexleksaker för G-punkts stimulation kan du känna igen vid att det har en böjd design. Det är denna böjning som gör det möjligt för dig att nå G-punkten. Du kan välja att använda din G-punkts sexleksak själv eller tillsammans med din partner.

Det känns väldigt skönt att få G-punkten stimulerad. Och görs det ordentligt kommer du kanske att uppleva den mycket djupa G-punkts orgasm.

Din G-punkt är egentligen inte riktigt en punkt men snarare ett område. Det ligger 2-3 cm inne i slidan i riktning ut mot magen.Det är ett känsligt område som sväller upp när du blir sexuellt upphetsad. Därför är det faktiskt lättare att hitta G-punkten just när du är tänd.

lelo-ellaEn G-punktsdildo kan ha många olika former. Några är mer böjda än andra, några är mjukare än andra.

Till exempel kan du köpa dem både i stål och silikon och det kommer alltid att vara en fråga om smak och preferens vad du tycker mest om.

Jag kan rekommendera LELO’s Ella G-punktsdildo. Den har framställts i medicinskt silikon och är idealisk att nå G-punkten med.

dlightNär du har fått lite erfarenhet med G-punkts stimulation kan du med fördel prova en G-punktsvibrator. Här kan Delight från Fun Factory varmt rekommenderas. Den når inte bara din G-punkt, men vibrerar också mot det vilket ger en ännu större njutning.

En G-punktsvibrator är mycket lättare att använda när du först har provat den ett par gånger. De finns i flera olika varianter men har alltid designats för att nå den känsliga G-punkten.

We-Vibe 3Som något revolutionerande kan du också få en G-punkts vibrator som du kan använda tillsammans med din partner medan ni älskar. Den heter We-Vibe 3 och har korats till världens mest populära par sexleksaker.

We-Vibe stimulerar hennes klitoris med sina kraftiga vibrationer och när han tränger in kommer den delen av We-Vibe som sitter inuti henne stimulera hennes G-punkt. Det finns alltså plats för att han kan tränga in i henne samtidigt med We-Vibe.