Guides

Glidmedel är till för alla

Alla kan få glädje ut av att använda glidmedel, oavsett om du vill börja experimentera med det, saknar lite glid eller något helt annat.

Glidmedel kan bidra till göra vårt sex (ännu) bättre eftersom det ger hela upplevelsen en extra dimension. Det gäller oavsett om det är som par eller solo med sexleksaker. Nedan har jag skrivit en guide till vilka glidmedel som är bäst till analsex, sexleksaker, onani, oralsex osv. Här kan du få både information och inspiration till vilket slags glidmedel just du ska välja.

Glidmedel till sexleksaker

Många sexleksaker är gjorda av silikon och med dessa bör du alltid använda ett vattenbaserat glidmedel. På så sätt får du en mycket mjukare och mer levande upplevelse. Samtidigt kan silikonbaserat glidmedel förstöra silikonleksaker över tid så därför vill jag avråda dig från att använda dem ihop.

Till kvinnor rekommenderar jag vårt eget glidmedel Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel. Den är perfekt att använda tillsammans med sexleksaker och kondomer. Den är dessutom parabenfri.

Om du är man och letar efter ett glidmedel att använda tillsammans med en sexleksak rekommenderar jag Gun Oil Glidmedel. Detta glidmedel är särskilt framtaget till män och kommer ge dig en våtare och mer realistisk upplevelse.

Glidmedel till sex med din partner

silikone-glidecremeOm du och din partner ska ha sex utan kondom så är det allra bäst att använda ett silikonbaserat glidmedel. Det känns mjukt och härligt mot huden samtidigt som det har en bra och långvarig glidförmåga.

Jag vill därför rekommendera ett glidmedel som Swede Silikon Supreme, ett väldigt drygt glidmedel särskilt framtaget för långvarig glidförmåga. Den känns silkeslen och mjuk mot huden och är perfekt till både sex och intimmassage.

Glidmedel till analsex och anala sexleksaker 

När du har analsex eller experimenterar med anal stimulering med sexleksaker är det viktigt att använda ett bra analglidmedel. Det gör inte bara upplevelsen bättre utan får dig även att slappna av mer.

aquaglide-anal-glidecremeTill anala sexleksaker rekommenderar jag Aquaglide Analt Glidmedel. Aquaglide är ett av världens mest populära glidmedel till anala sexleksaker och en av våra mest sålda produkter.

När du ska ha analsex är det också viktigt med ett riktigt bra glidmedel för att ni båda ska få en så bekväm upplevelse som möjligt. Pjur Analyse Me Analt Glidmedel  är särskilt framtaget för att användas under analsex och eftersom den är silikonbaserad är den både dryg och har riktigt bra glidförmåga. Glidmedlet har också en avslappnande effekt på anala muskler.

Glidmedel till oralsex

glidecreme-med-smagNär ni ska kyssa, slicka och ha oralsex kan ett smaksatt glidmedel passa riktigt bra. Det finns glidmedel med alla möjliga smaker, t ex aprikos, blåbär och lime.

Jag vill rekommendera Swede Glidmedel med Smak som finns i flera olika varianter. Smaken är frisk och mild och perfekt till oralsex med lite krydda.

Glidmedel till kondomer

De flesta kondomer är redan påförda lite glidmedel på förhand men med lite extra glidmedel kan du förbättra upplevelsen ytterligare. Jag rekommenderar Durex Play Vattenbaserat Glidmedel, det mest populära glidmedlet till kondomer i vår sexshop. En extra bonus med att använda glidmedel tillsammans med kondomer är att din partner nästan inte kommer att märka att du har kondom på dig.

Bäst till varmt och kallt sex

Det kan vara otroligt kittlande med en kall eller varm känsla på könsdelarna eller andra känsliga områden på kroppen. Det kan även användas under förspel eller när du har sex. Därför kan du få både värmande och kylande glidmedel som stimulerar extra mycket på huden när det används.

För en varm och kittlande upplevelse rekommenderar jag Durex Play Värmande Glidmedel. Den kan användas till både sexleksaker, förspel och sex samt kondomer. Om du är man så kommer det värmande glidmedlet kännas perfekt att använda tillsammans med ex en Fleshlight produkt för en varm och naturtrogen känsla – passar bra med vår populära Fleshligt Launch.

Om du föredrar en kall, kittlande upplevelse så är Durex Play Tingle Glidmedel perfekt. Den har en rysande och nedkylande effekt på huden när den används. Glidmedlet kan användas både till sex med en partner och tillsammans med sexleksaker.

Glidmedel till intimhygien

Vissa glidmedel är särskilt lämpliga för intimvård. En del kvinnor upplever torrhet i slidan, t ex på grund av hormonell obalans, klimakteriet eller biverkningar av mediciner.

Yes Oljebaserad Intimvård är ett ekologiskt oljebaserat glidmedel som återfuktar och vårdar. Det innehåller varken hormoner, parabener, glycerin eller parfym och kan användas till både sex och intimvård. Glidmedlet är gjort på shiasmör, mandelolja, bivax och e-vitamin och har en mild doft av honung.

Glidmedel är till för ALLA!

Vissa har uppfattningen att glidmedel endast är till för kvinnor i klimakteriet som inte själva längre producerar naturligt glidmedel. Men det är en myt. Glidmedel är en extra krydda som kan göra allas sexliv bättre, mer levande och lekfullt.

Det är viktigt att komma ihåg att vissa kvinnor producerar väldigt mycket glidmedel och andra inte alls. Det har bl a med kvinnans cykler att göra. I vissa perioder är det helt enkelt lättare och i andra perioder svårare att bli våt. Naturligt glidmedel eller ej så är glidmedel ett härligt komplement till allt sex. Så plocka fram glidmedlet – och ha kul!