Guides

Guide till spanking

Fifty Shades of Grey-vågen inspirerade många par till att börja experimentera lite mer därhemma, särskilt med lekar som har dominans och smisk som ingredienser. Fler och fler par har numera spanking som ett stående inslag i deras sexuella lek, både som uppvärmning, förspel, i regelrätta BDSM-lekar och på många andra sätt.

Om ni är sugna på att själva börja experimentera med spanking – alltså med smisk, pisk och kärleksfulla smällar – men inte vet exakt hur ni ska göra för att komma igång får ni här en guide som förklarar hur ni ska göra och, inte minst, vilka redskap ni ska välja utifrån hur mycket smärta ni vill få/utdela.

För ordningens skull kan vi passa på att fastslå en sak med detsamma: när vi här talar om att slå eller bli slagen så har det (naturligtvis) ingenting att göra med att såra varandra på riktigt, utan snarare att bägge parter är införstådda med att det är en skön, om än smärtsam del av sexet. Det som också kallas SSC: ”Safe, Sane & Consensual”.

Var ska man slå?

Om ni är nybörjare kan det vara en god idé att hålla er till skinkor, innerlår och rygg. Andra områden på kroppen är inte lika skyddade av fett och muskler, och man kan därför komma att orsaka onödig skada om man inte har rätt slagteknik.

När du känner att du har fått in en bra snits i tekniken så kan du börja experimentera med att slå på andra delar av kroppen. Några går igång på lärar/elev-leken, där eleven ”straffas” med rapp över händerna och eventuellt längre upp på armarna.

Många kittlas av att bli slagna på brösten/bröstvårtorna och könsdelarna, men även om ni känner er redo för det så ska ni alltid vara försiktiga i början och prova er fram så att ni inte vållar varandra onödig smärta.

Hur ska man slå?

Det är stor skillnad på smärtnivå beroende på var man blir slagen, och var den individuella smärtgränsen går varierar helt från person till person. Några uppskattar mjukare dask och andra vill ha stora, röda ränder på rumpan. Det är helt och hållet en smaksak så det är viktigt att ni stämmer av med varandra under tiden.

För att få en uppskattning om hur det känns för den du vill smiska kan det rekommenderas att du testar på dig själv först. Oavsett om det är en piska, en flogger eller din egen hand du tänkte använda så bör du testa på dig själv först. Slå t ex på baksidan av låret så att du vet hur det känns.

Om du är osäker på om du gör det rätt, behöver få tips och råd eller bara vill finputsa din teknik så finns det flera swingerklubbar som håller i regelrätta smiskkurser. Det är bara söka efter det på nätet och kolla upp deras events.

Vad ska man slå med?

Det är alltid bra att börja med handen. Prova dig fram med både mjuka, långsamma klapp och flera snabba klatschar på skinkorna. Det gör inte så mycket att skinkorna blir röda under tiden så länge mottagaren njuter av det. Genom att använda händerna värmer du samtidigt upp din partners skinkor så att de är redo för hårdare slag i form av t ex en piska.

Man kan, lite grovt beräknat, dela upp graden av smärta i 3 nivåer: låg, medel och hög smärtnivå. Här nedan har vi sammanställt en översikt av de 3 nivåerna, och utifrån den kan ni enkelt ta reda på var någonstans på skalan ni placerar er.

När du har blivit bekant med din slagteknik kan du börja använda andra redskap än bara handen.

En tumregel är att ju hårdare piskan är desto mindre kraft krävs det för att orsaka röda märken. Och ju tyngre piskan är desto mer smärta kommer den att orsaka. Piskor med breda svansar ger tyngre slag och är enkla att kontrollera i förhållande till hur mycket kraft du själv drar till med, och därmed också hur mycket smärta de kan orsaka.

Paddlar liknar ofta pingisracket och har en mycket större yta som du kan träffa med. Därtill kan de slå väldigt hårt. Det är viktigt att din partner är ordentligt uppvärmd när du använder en paddel.

Ridpiskor träffar ett väldigt begränsat område och du kan naturligtvis också själv styra hur hårt eller mjukt du vill slå. Eftersom de träffar så precist kan de kännas väldigt intensiva att använda.

Om du gillar tyngre BDSM är piskor med lång räckvidd bra då de verkligen kan piska och prygla hårt. Piskor som är tillverkade i gummi är också väldigt effektiva eftersom materialet gör att det blir extra smärtsamt (på ett bra sätt, förstås).

Spankingredskap med en väldigt fast yta är också lämpliga här eftersom de av förklarliga skäl inte är särskilt flexibla och därför träffar hårt och precist.

Se till att njuta – och ta hand om varandra.

Om du har inspirerats till att prova någon av piskorna eller paddlarna som nämnts här kan du bara trycka på bilden och så skickas du vidare till produkten.