GuidesNyheter

5 positiva biverkningar av sex

Sammanhanget mellan hälsa och sex påpekas oftare och oftare, och det kommer regelbundet nya undersökningar som länkar samman glädjen av att njuta tillsammans med hälsovinsterna. Det är självklart en trend vi på Sinful håller med om.

T.ex. har den lyxiga sexleksaks-producenten LELO gradvis avslöjat allt från de emotionella vinsterna vid kyssar och smek till de långvariga hälsosamma fördelarna som kan uppnås vid 200 orgasmer om året. Men vilka positiva och biologiska biverkningar av sex kan vi ha nytta av här och nu? Vi har hittat fem av dem som kan gagna din hälsa – läs dem här:

Sex kan leda till sundare vanor

Studier har visat att orgasmer kan hjälpa till att hålla aptiten regelbunden och minska suget efter sötsaker. Under samlag producerar kroppen fenetylamin, ett naturligt amfetamin som kan reducera suget efter skräpmat, cigaretter och hetsätning.

Sex ger en strålande hy

Endorfin-ruset efter en orgasm och den ökade blod och syretillförseln i kroppen ger din hud en vacker boost. Denna ”sexglans”, som kommer för att kroppen frigör hormonet DHEA, främjar en sund och förbättrad hy.

Sex hjälper mot menssmärtor

När kvinnor får orgasm drar livmodern ihop sig. Flera sammandragningar, enligt LELO, innebär färre menstruationsdagar och mindre smärta. Därför kan det vara en fördel, att både du och din partner njuter under menstruationen.

Sex dämpar huvudvärk 

Studier har visat att orgasmer, som en skön biverkning, kan dämpa smärta och ge känslor av välmående, då oxytocin-nivåerna stiger. Har du huvudvärk kan det därför botas med njutning istället för tabletter.

Sex kan förebygga sjukdomar

Enligt forskare från Wilkes University har personer som regelbundet har sex, en större mängd immunoglobulin A (IgA) i kroppen. IgA är en antikropp som bekämpar infektioner. Dessutom har studier visat att män som får orgasm minst 5 gånger i veckan löper mindre risk att få prostatacancer. Risken är ännu mindre om prostatamassage är en del av er lek.

Sex kan inte ensamt försäkra dig en sund hälsa, det krävs även en sund livsstil. Därför bör du se fördelarna med sex som pricken över i:et, av en i förväg trevlig upplevelse, istället för en lösning i sig själv.