Kryptering av e-post

Enligt dataskyddsförordningens krav krypterar Sinful e-post innehållande personuppgifter av känslig art, genom TLS version 1.2 fr.o.m. den 1 januari 2019.

För att vi ska kunna skicka e-post till dig, måste ditt e-postprogram stödja TLS 1.2 eller senare. Om så inte är fallet, kan vi t.ex. inte skicka en orderbekräftelse direkt till din e-postadress.

När du lägger en beställning hos oss, startar följande process därför automatiskt:

- Vårt system kontrollerar om ditt e-postprogram stödjer mails krypterade med minst TLS 1.2.
- Om ditt e-postprogram stödjer TLS 1.2, skickas orderbekräftelsen automatiskt direkt till din inkorg.
- Om ditt e-postprogram inte stödjer TLS 1.2, stoppar systemet automatiskt utskicket av orderbekräftelsen till din e-postadress, och vi skickar istället ett av följande mail till dig:

- Om du har angett ditt telefonnummer på beställningen, skickar vi ett mail med en länk till en verifieringssida som du ska klicka på. Du mottar ett SMS från Mcompany med en verifieringskod, som du ska skriva in på sidan, och därefter kan du se din orderbekräftelse.
- Om du inte har angett ditt telefonnummer på beställningen, skickar vi ett mail med våra kontaktupplysninga. Du måste kontakta oss för att få tillgång till din orderbekräftelse.

Eftersom orderbekräftelsen per automatik innehåller personuppgifter av känslig art, måste vi enligt lag skydda innehållet genom kryptering. För din egen trygghets skull, rekommenderar vi att du ser till att ditt e-postprogram stödjer e-post krypterad med TLS 1.2 eller senare.

De vanligaste e-postprogrammen, såsom Gmail, Microsoft Outlook (inkl. Hotmail och Live) och Yahoo, stödjer alla TLS. 1.2 eller senare som standard. Om du använder någon av dessa, kommer du därför kunna ta emot krypterad e-post och orderbekräftelser från Sinful utan problem.

Du kan läsa mer om hur vi skyddar dina personuppgifter i Sinfuls personuppgiftspolicy.

Om du har några frågor, är du alltid välkommen att kontakta oss.