Så använder du kondomer på rätt sätt

Kondomer är effektiva mot både sexuellt överförbara sjukdomar och graviditet, men enbart om man använder dem konsekvent och om man använder dem på rätt sätt. Hur gör man det då? Följ de 6 nedanstående stegen för säker användning av kondom.

1. Kondomen ska användas INNAN ni har penetrations sex och inte halvvägs genom akten. Starta med att kontrollera kondomens bäst-före-datum och att det är luft i kondompaketet. Är det ingen luft är det ett tecken på att förpackningen har gått sönder och kondomen är oduglig. 

2. Ta ut kondomen ur förpackningen, utan användning av tänder eller andra skarpa föremål, då det kan skada kondomen. När du håller kondomen i handen, blås i den så att du ser vilket håll som ska placeras på penishuvudet.

3. Väl placerat på penishuvudet, håll toppen av kondomen med tummen och pekfinger, så att det inte finns någon luft där. Rulla sedan försiktigt kondomen längs penis, helt ner till roten. Kondomen ska sitta tätt intill könsorganet, utan luftbubblor. I toppen, tack vare tumme och pekfinger greppet, ska det finnas plats för utlösning.

4. Försäkra dig att kondomen sitter ordentligt fast längs penisroten, så att den inte glider av under akten och på så sätt inte skyddar längre.

5. Njut. Det kan vara en fördel att använda ett glidmedel tillsammans med kondomen, så att akten blir mer friktionslös och på så sätt ger större njutning. Använder ni glidmedel, se till att den är kondomvänlig, då den annars kan nedsätta dess skyddande förmåga. Du kan försäkra dig om att glidmedlet är kondomvänlig under fliken ”detaljer” på alla våra glidmedel i Sinful.se shoppen.

6. Ta försiktigt av kondomen direkt efter utlösning och slå en knut om ejakulationen i kondomen. Efter utlösning vill erektionen avta och kondomen kommer då att sitta löst, vilket kan riskera att ejakulationen läcker ut. Därför är det viktigt att ta av kondomen direkt efter utlösning.

TIPS: Det finns flera möjligheter att göra användning av kondom kul - du kan till exempel sätta på den med hjälp av munnen som ett delmoment i förspel. Kom ihåg att övning ger färdighet, så det kan vara en fördel i att ni båda övar er på att sätta kondomen på, så att det nästa gång går lättare och snabbare.  

Har du behov av mer hjälp?

Då är du alltid välkommen till att kontakta oss per telefon 0410-880213 eller på service@sinful.se. Vi är alltid redo med goda råd och tips.

Alla produkter

Filter

4 Varo(r)

4 Varo(r)