Sommarrea: Spara upp till 60% - Köp nu

Retur och kreditering
Hur får jag min produkt till att fungera?

Tips för att få igång din produkt

Om du har svårt att få din sexleksak att fungera, finner du här ett par tips och tricks som du kan prova. Och kom ihåg att vi alltid finns här för att hjälpa dig komma vidare.


Nya produkter

Innan du använder en produkt för första gången bör du alltid kontrollera följande:

Om det är en batteridriven produkt

- Sitter batterierna på plats och är de vända åt rätt håll?
- Om de inte ingår, då ska du själv köpa och sätta i rätt sorts batterier.
- Om batterier ingår sitter det ofta en liten bit skyddsplast eller -papper mellan batteriet och batterifacket, för att se till att batteriet inte tar slut innan produkten tagits i bruk. Denna skyddsfilm måste tas bort innan produkten kan användas.
- Uppladdningsbara produkter kommer ibland med en separat fjärrkontroll, där fjärrkontrollen behöver batterier för att själva produkten ska fungera.

Om det är en uppladdningsbar produkt

Har du laddat din produkt? Uppladdningsbara produkter ska som regel laddas helt, så att batteriet är fullt innan du använder dem första gången.

Har produkten ett knapplås?

Läs i den medföljande manualen, om din produkt har ett knapplås. Det kan vara påslaget som standard, och då måste du stänga av det för att kunna använda din produkt.


Underhåll

Du kan aktivt förlänga din sexleksaks livstid genom att regelbundet rengöra och underhålla den. De flesta produkter mår bra av att bli rengjorda, både med varmt vatten och en sexleksaksrengöring, efter varje användning. Det säkerställer dessutom en god hygien.

Det rekommenderas att du använder glidmedel till de flesta sexleksaker, och ibland är det faktiskt nödvändigt för att materialet inte ska blir förstört. Generellt sett är det viktigt att se till att glidmedlet är kompatibelt med sexleksakens material, innan de används ihop.

Produkter gjorda av material som efterliknar riktig hud, t.ex. TPE, bör behandlas med ett pulver som bevarar materialets lena yta.

Tänk på att alltid läsa produktens bruksanvisning, eller detaljerna på produktsidan här i webbutiken, för att se om du ska vidta några speciella åtgärder för att underhålla den.


Äldre sexleksaker

När du ägt och älskat din sexleksak ett tag, kan den ibland behöva lite första hjälpen för att komma på banan igen.

1. Har du provat att sätta nya batterier i din produkt?
Ofta fungerar en produkt som ny igen, om du ger den nya friska batterier.

2. Är batterierna rätt vända?
Många produkter fungerar dåligt eller inte alls om batterierna är vända åt fel håll. Prova att vända batterierna i motsatt riktning.

3. Har du provat att ladda din produkt i minst 12 timmar?
Om du har en uppladdningsbar produkt som inte vill starta, prova att låta den ligga på laddning i 12 timmar. Det gäller både nya oanvända produkter, men också de välanvända som har fungerat perfekt tidigare.

4. Har du stängt av knapplåset?
Om du har en uppladdningsbar produkt, finns det ofta någon form av knapplås som måste stängas av innan du kan använda produkten. Hur du stänger av knapplåset står i bruksanvisningen som följer med din produkt.


Min produkt fungerar ändå inte

Om du provat ovanstående och inget av det har löst ditt problem, då är vi redo att ta över och hjälpa dig. Kontakta oss.

Sinful erbjuder dig 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Reklamationsrätten täcker inte fel, skador eller slitage som direkt eller indirekt orsakats till följd av felaktig eller oaktsam användning, bristande underhåll, våld eller osanktionerade ingrepp. Se våra köpvillkor.

Hur returnerar jag en vara?

Så returnerar du en vara

Hos Sinful kan du returnera oöppnade paket eller enskilda oanvända varor i upp till 365 dagar*.

*Av hygieniska skäl förfaller returrätten på intimprodukter om du öppnar produktförpackningen. Dvs. du förlorar din returrätt om du bryter förseglingen på varor som av hälsomässiga eller hygieniska skäl inte är lämpliga att returnera. Varor som inte ska användas intimt får du gärna öppna och inspektera, om du efterföljande kan returnera dem i samma skick och i samma antal som när du mottog dem. Du får alltså till exempel gärna prova de underkläder du köpt, om du kan returnera dem i samma skick och i den originalförpackning som du mottog dem i. Returrätten förfaller dock om du använder varan på ett sätt som uppenbart väsentligt förminskar dess värde.


Returnera hela din beställning eller en enskild vara

Du kan returnera paketet/varan till oss genom att:

- neka att ta emot leveransen av paketet om du har beställt hemleverans.
- låta bli att hämta ut paketet hos postombudet, varpå ditt paket automatiskt returneras till Sinful helt utan omkostnad för dig
- själv skicka tillbaka paketet/den oanvända varan till oss inom den lagstadgade ångerrätten på 14 dagar, eller inom 365 dagar från dagen du genomförde din beställning. När du returnerar något du har mottagit/hämtat ut hos postombudet är det du själv som står för returfrakten. 

Om du har frågor kring ovanstående hittar du våra kontaktupplysningar här.


Såhär gör du om du ångrar ditt köp

Du kan returnera det du beställt om varan är oanvänd eller oöppnad. När du vill utnyttja din returrätt för hela eller delar av din beställning ska du göra följande:

- Skriv ut retursedeln, fyll i den och lägg den i paketet. Skicka sedan paketet i retur till Mcompany ApS, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg.
- Kan du inte skriva ut retursedeln kan du även skriva av den för hand, fylla i den och skicka med den i paketet.
- Det är du som ansvarar för varans skick fram tills att vi mottagit returen på vår adress. Du bör därför se till att emballera den ordentligt innan du skickar iväg returen.
- Du ska själv betala eventuella fraktkostnader när du returnerar en eller flera varor, och vi rekommenderar att du skickar paketet som spårbart. Sinful lämnar inte ut returfraktsedlar när du vill utnyttja din returrätt efter att du har mottagit/hämtat ut ditt paket.

OBS! Sinful accepterar inte postförskott. Det är du som betalar för frakten när du returnerar ett paket. Vi rekommenderar att du skickar paketet som spårbart, eftersom du ansvara för varorna tills dess att vi har mottagit dem i retur på vårt lager.


Återbetalning

När du åberopar din ångerrätt på 14 dagar för oöppnade eller oanvända varor, görs återbetalningen senast 14 dagar efter vi fått besked om att du ångrat ditt köp.

Utnyttjar du Sinfuls 365 dagars* returrätt för oöppnade eller oanvända varor, görs återbetalningen när vi har mottagit varan och kontrollerat att den lever upp till villkoren för den begränsade returrätten.

Du kan läsa mer om återbetalning här.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.


Reklamationsfrist

Sinful följer den svenska Konsumentköplagen, så när du handlar hos oss har du alltid 3 års reklamationsrätt. Om du upptäcker fel/brister på en vara ska du reklamera varan till oss senast 3 år efter att du mottog den.

Det är dock viktigt att du snarast möjligt, och senast 2 månader efter att du upptäckte felet/bristen, informerar oss om att du vill reklamera varan.

Vid eventuella tvister följer vi Allmänna reklamationsnämndens beslut.


Så gör du om du vill reklamera en vara

Om du vill utnyttja din reklamationsrätt ska du göra följande:

- Kontakta kundservice på service@sinful.se.
- Vi informerar dig därefter om den fortsatta processen.

Hur länge kan jag returnera en vara?

365 dagars begränsad returrätt

Som konsument har du alltid 14 dagars ångerrätt på varor som är köpta online. Hos Sinful har du upp till 365 dagars begränsad returrätt*.


365 dagars begränsad returrätt

Hos Sinful har du möjlighet att returnera dina varor i upp till 365 dagar. Här gäller den begränsade returrätten*. Det innebär att du kan returnera oöppnade varor, och att produkten ska vara i samma skick, med bibehållen kvalitet och antal, som när du mottog den. Det betyder bl.a. att ätbara varor, glidmedel, batterier m.m. ska returneras oöppnade och innan bäst-före-datum är passerat.

Dessutom ska varan och dess förpackning returneras i samma skick som när du mottog dem. Originalförpackningen ska skickas med och den ska vara oskadd.

*Av hygieniska skäl förfaller returrätten på intimprodukter om du öppnar produktförpackningen. Dvs. du förlorar din returrätt om du bryter förseglingen på varor som av hälsomässiga eller hygieniska skäl inte är lämpliga att returnera. Varor som inte ska användas intimt får du gärna öppna och inspektera, om du efterföljande kan returnera dem i samma skick och i samma antal som när du mottog dem. Returrätten förfaller dock om du använder varan på ett sätt som uppenbart väsentligt förminskar dess värde.

Varans skick när du returnerar den

Om varan (intimvaror undantagna) är öppnad eller testad utöver vad som beskrivs här ovanför, räknas den som använd, vilket innebär att du vid en retur endast får delar eller intet av köpesumman krediterad. Hur mycket pengar du får tillbaka beror på varans handelsmässiga värde. Du får alltså till exempel gärna prova de underkläder du köpt, om du kan returnera dem i samma skick och i den originalförpackning som du mottog dem i.

Återbetalning vid 14 dagars ångerrätt

För att utnyttja din ångerrätt på 14 dagar ska du bara neka att ta emot leveransen paketet, om du har beställt hemleverans, eller låta bli att hämta ut det hos postombudet. Ditt paket skickas då automatiskt i retur till Sinful helt utan omkostnad för dig

Om du har mottagit paketet ska du returnera det till oss senast 14 dagar efter mottagandet. När du returnerar något du har mottagit/hämtat ut hos postombudet är det du själv som står för returfrakten. 

Du har rätt att få pengarna tillbaka utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter vi fått besked om att du ångrat ditt köp.

Återbetalning vid 365 dagars begränsad returrätt

Vill du utnyttja Sinfuls returrätt på upp till 365 dagar, görs återbetalningen av hela eller delar av köpesumman när vi har fått varan i retur och har kontrollerat att dess skick uppfyller kraven för återbetalning.

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Hur annullerar jag min beställning?

Så annullerar du din beställning

Om du ångrar dig och vill häva ditt köp ska du så fort som möjligt kontakta oss för att annullera din beställning.

Det är tyvärr inte möjligt att annullera din order om vi har börjat paketera den, men du kan neka att ta emot leveransen. Ditt paket returneras då automatiskt till Sinful helt utan omkostnad för dig.

Har du mottagit din leverans, kan du läsa mer om vår returprocess här.

Har du inte  mottagit din leverans på grund av dröjsmål, ska du också kontakta oss om du vill häva ditt köp och få pengarna tillbaka. Du har rätt att få pengarna tillbaka inom 14 dagar.

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Menu

Kontakta kundservice

0410 - 880 213

service@sinful.se