Topp 10 sexigaste kommunerna i Sverige

Fakta om undersökningen

Sinful.se har tagit temperaturen på svenskarnas fräcka inköpsvanor.

Baserat på de senaste 100 000 beställningarna hos Sinful.se har vi dykt ned i vår statistik och tittat närmare på var i landet man köper mest sexleksaker.

Vi har utvecklat en interaktiv Sverigekarta som visar hur mycket sexleksaker man köper i de olika svenska kommunerna, jämfört med landets genomsnitt.

På kartan kan du se var din kommun hamnar i förhållande till resten av landet. Ju mörkare färgen på kartan är, ju mer sexleksaker blir köpta per invånare i kommunen.

 • Check

  Undersökningen blev senast uppdaterad den 17/5 – 2016, och är baserad på befolkningsmängden från Sveriges Statistiska Centralbyrå och de senaste 100 000 beställningarna som beställts via Sinful.se

 • Check

  Det tal som står under varje kommun kallas indextal. Indextalet är resultatet av att dela omsättningen för varje postnummer med antalet invånare i området. Exempelvis köper folk i Kiruna kommun 2,05 gånger mer sexleksaker än landets genomsnitt.

 • Check

  All data i undersökningen är behandlad 100 % anonymt, så du har alltså inte möjlighet att se om det är dina grannar som är bland de fräckaste i Sverige.

Kiruna är Sveriges sexigaste kommun 2016
Västerås kommun är Sveriges mest kinky 2016
Älvdalens kommun är Sveriges minst sexiga 2016

Bonus info

 • Check

  Sveriges fräckaste kommun 2016 är Kiruna. I den senaste undersökningen från 2015 blev Kiruna nr. 56.

 • Check

  Den minst fräcka kommunen i Sverige är Älvdalen.

 • Check

  Baserat på de 100 000 beställningarna har vi också kartlagt svenskarnas favoritsexleksaker:

 • Check

  Produktgruppen med störst tillväxt från 2015 till 2016 är appstyrda sexleksaker för par.

 • Check

  Sinful har tagit fram var i landet det skickas flest paket med piskor, handbojor och ögonbindlar. Det visade sig att Västerås är den kommunen i Sverige där det köps mest kinky sexleksaker.

Har du frågor om undersökningen kan du alltid kontakta oss på service@sinful.se.
Journalister ombedes kontakta vår pressansvarige, Mathilde Mackowski, på mathilde.machowski@sinful.eu

Fakta om Sinful.se

Sinful.se är Sveriges ledande erotiska webbshop och vårt kärnvärde är en fast övertygelse om att alla, oavsett kön, ålder och sexualitet kan få ännu bättre sex med sexleksaker. Det viktiga är att du får precis det som passar dig bäst och därför använder vi varje dag vår stora kunskap om sexleksaker för att hjälpa och vägleda våra kunder, så att vi kan försäkra oss om att de får de rätta produkterna.

Läs mer om Sinful här