Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
  • Snabb och diskret leverans
  • Fri frakt vid köp över 700 kr
Två personer som kramas i sängen och ler Två personer som kramas i sängen och ler
Nyheter
Copywriter
Uppdaterad:08/03/2024

Tillfredsställer sexleksaker dig?

Innehållsförteckning

Vi hade äran att få hjälpa Köpenhamns Universitet med deras studie genom att låta dem ta del av vår data från Sindex. Och den publicerades i Journal of Sex Research; coolt, eller hur?

Gert Martin Hald, professor i psykologi och avdelningschef vid avdelningen för folkhälsa, är mannen bakom magin.

Han är huvudförfattare till studien med titeln "Do Sex Toys Make Me Satisfied? The Use of Sex Toys in Denmark, Norway, Sweden, Finland, France and the UK", som dyker ner i sexualitetens värld och undersöker vad som gör oss människor lyckliga.

Sindex data innehåller svar från nästan 12 000 personer från sex olika europeiska länder. Bland annat undersöks det om att äga sexleksaker gör någon skillnad för hur nöjda folk är med sina liv.

Detta använde Hald för att ge oss en ganska intressant inblick i hur intimitet ser ut idag och vad som ger oss glädje.

Två personer som kramas i sängen och ler under täcket

Ett lyckligt hjärta:

Gert Martin Hald säger till Videnskab.dk, en populärvetenskaplig nyhetssajt som ger danskar trovärdig kunskap om forskning:

"Det visar sig att äga och använda leksaker var signifikant förknippat med högre tillfredsställelse med sexlivet, relationer och livet i allmänhet."

Det är stort eftersom det får oss att fundera på vilken roll de här personliga njutningsprylarna har för att göra oss lyckliga.

Nu kan vi börja definiera vad intimitet är och utforska vad din sexualitet faktiskt innebär.

Närbild av två äldre personer som ler mot varandra

Finland kommer först:

Och med 5,4 leksaker per person i genomsnitt, uppenbarligen lite oftare. Det handlar inte bara om att ha skoj; det är också en frihet!

Finnarna visar hela världen hur man omfamnar njutningen med öppna armar och ett busigt leende.

Statistiken reflekterar inte bara nationens partiskhet för sexuell utforskning utan återspeglar också en acceptans och avstigmatisering av sexleksaker.

Finlands progressiva inställning till sexualitet fungerar som en ledstjärna för öppna konversationer och acceptans av personliga njutningspreferenser.

Hur många sexleksaker har genomsnittsanvändaren?

1
icon

5.4

2
icon

5.1

3
icon

5.0

4
icon

3.6

5
icon

3.1

Den stora frågan:

Även om det är superintressant att det visar sig att äga sexleksaker och att känna sig nöjd med livet verkar gå hand i hand så poängterar studien att det ena inte nödvändigtvis ger det andra.

Är lyckligare människor mer benägna att prova sexleksaker eller blir människor lyckligare av att leka med dem?

Det är den stora frågan som är värd att titta närmare på – och vi är intresserade av att gräva lite för att ta reda på just det.

Vad händer nu?

Så okej, vad den här studien visar oss är ganska omvälvande.

Det går ju emot vad samhället vanligtvis tycker. Om vi kan få folk att bli mer öppna inför sexleksaker kan det ju vara ett stort plus för den personliga utvecklingen men också för att relationer ska kunna utvecklas.

För när sexleksaker börjar förlora sin tabustatus finns det ju en större chans att samtalen om sexuell hälsa blir vanligare. Hald har sett det i sitt eget liv:

"Jag är 49 år, och när jag var ung köpte man sexleksaker i skumma butiker på bakgatorna. Idag är det mycket mindre stigmatiserat att använda dem. Det är relativt normalt och en del av vårt experimenterande" - Gert Martin Hald

Och det innebär att vi alla kan bli ännu bättre på att utforska vad vi har lust med och därmed skapa djupare relationer.

Två personer som kramas och ler

Sammanfattningsvis

Att svenskarna dyker djupt ner i sexleksaksvärlden leende säger oss ungefär

"Hej, låt oss vara öppna med vad som gör oss lyckliga."

Det får oss att fundera på vilken roll intimiteten spelar i vår strävan efter ett lyckligt liv. Välbehövliga konversationer startar. Såna om hur det är att vara okej med våra sexuella lustar och med att vi utforskar dem utan att vi behöver skämmas. För det kan ju verkligen öka vår totala lycksalighet.

I takt med att vi blir mer öppna och förstående får sambandet mellan vår personliga njutning och den övergripande livstillfredsställelsen en framträdande plats i den stora diskussionen om vad som verkligen gör oss lyckliga.

TL;DR: Sexleksaker och sexualitet handlar om att vi kan vara mer öppna, utforska på ett säkert sätt och kanske upptäcka att glädje kan komma från ställen som vi inte förväntade oss.

Fler artiklar

    Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

    Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

    Snabb och diskret leverans
    Fri frakt vid köp över 700 kr
    Postnord
    Instabox
    Visa
    Mastercard
    Maestro
    Klarna
    PayPal
    Swish

    Snabb leverans

    Postnord
    Instabox

    Säker betalning

    Visa
    Mastercard
    Maestro
    Klarna
    PayPal
    Swish

    SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

    Alla modeller är över 18 år.

    Copyright © 2008-2024 Sinful