Förvaring och underhåll
Hur får jag min produkt till att fungera?

Tips för att få igång din produkt

Om du har svårt att få din sexleksak att fungera, finner du här ett par tips och tricks som du kan prova. Och kom ihåg att vi alltid finns här för att hjälpa dig komma vidare.


Nya produkter

Innan du använder en produkt för första gången bör du alltid kontrollera följande:

Om det är en batteridriven produkt

- Sitter batterierna på plats och är de vända åt rätt håll?
- Om de inte ingår, då ska du själv köpa och sätta i rätt sorts batterier.
- Om batterier ingår sitter det ofta en liten bit skyddsplast eller -papper mellan batteriet och batterifacket, för att se till att batteriet inte tar slut innan produkten tagits i bruk. Denna skyddsfilm måste tas bort innan produkten kan användas.
- Uppladdningsbara produkter kommer ibland med en separat fjärrkontroll, där fjärrkontrollen behöver batterier för att själva produkten ska fungera.

Om det är en uppladdningsbar produkt

Har du laddat din produkt? Uppladdningsbara produkter ska som regel laddas helt, så att batteriet är fullt innan du använder dem första gången.

Har produkten ett knapplås?

Läs i den medföljande manualen, om din produkt har ett knapplås. Det kan vara påslaget som standard, och då måste du stänga av det för att kunna använda din produkt.


Underhåll

Du kan aktivt förlänga din sexleksaks livstid genom att regelbundet rengöra och underhålla den. De flesta produkter mår bra av att bli rengjorda, både med varmt vatten och en sexleksaksrengöring, efter varje användning. Det säkerställer dessutom en god hygien.

Det rekommenderas att du använder glidmedel till de flesta sexleksaker, och ibland är det faktiskt nödvändigt för att materialet inte ska blir förstört. Generellt sett är det viktigt att se till att glidmedlet är kompatibelt med sexleksakens material, innan de används ihop.

Produkter gjorda av material som efterliknar riktig hud, t.ex. TPE, bör behandlas med ett pulver som bevarar materialets lena yta.

Tänk på att alltid läsa produktens bruksanvisning, eller detaljerna på produktsidan här i webbutiken, för att se om du ska vidta några speciella åtgärder för att underhålla den.


Äldre sexleksaker

När du ägt och älskat din sexleksak ett tag, kan den ibland behöva lite första hjälpen för att komma på banan igen.

1. Har du provat att sätta nya batterier i din produkt?
Ofta fungerar en produkt som ny igen, om du ger den nya friska batterier.

2. Är batterierna rätt vända?
Många produkter fungerar dåligt eller inte alls om batterierna är vända åt fel håll. Prova att vända batterierna i motsatt riktning.

3. Har du provat att ladda din produkt i minst 12 timmar?
Om du har en uppladdningsbar produkt som inte vill starta, prova att låta den ligga på laddning i 12 timmar. Det gäller både nya oanvända produkter, men också de välanvända som har fungerat perfekt tidigare.

4. Har du stängt av knapplåset?
Om du har en uppladdningsbar produkt, finns det ofta någon form av knapplås som måste stängas av innan du kan använda produkten. Hur du stänger av knapplåset står i bruksanvisningen som följer med din produkt.


Min produkt fungerar ändå inte

Om du provat ovanstående och inget av det har löst ditt problem, då är vi redo att ta över och hjälpa dig. Kontakta oss.

Sinful erbjuder dig 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Reklamationsrätten täcker inte fel, skador eller slitage som direkt eller indirekt orsakats till följd av felaktig eller oaktsam användning, bristande underhåll, våld eller osanktionerade ingrepp. Se våra köpvillkor.

Hur förvarar och underhåller jag min produkt?

Förvaring och underhåll av dina sexleksaker

Även om det ofta kan vara lite torrt och tråkigt, rekommenderar vi att du alltid läser bruksanvisningen när du köper en ny produkt. Det hjälper dig att lära känna din produkt, så att du får ut så mycket njutning och glädje som möjligt av den.

Här nedanför kommer några av de viktigaste riktlinjerna att tänka på.


Rengöring och underhåll

Innan du använder en ny produkt för första gången, samt efter varje användning, rekommenderar vi att du rengör din sexleksak med ett lämpligt rengöringsmedel som är avsett för intimprodukter.

Skölj produkten i varmt vatten, applicera sexleksaksrengöring på produkten och låt verka i en minut, innan du sköljer av den med varmt vatten igen. Låt alltid produkten lufttorka.

Hela vårt sortiment av rengöringsprodukter kan användas till alla typer av intima sexleksaker. Om du inte har köpt ett rengöringsmedel ännu kan du använda en mild tvål så länge.

När det gäller anala sexleksaker bör du alltid använda en antibakteriell sexleksaksrengöring, som dem du hittar via länken ovan.

Sexleksaker tillverkade av PU, läder och metall, samt material som inte får sänkas ner i vatten, kan rengöras med en mjuk, fuktig trasa eller enligt instruktionerna som följer med din produkt.

De allra flesta produkter bör användas tillsammans med en generös mängd glidmedel. I vissa fall är glidmedel faktiskt nödvändigt för att undvika att materialet tar skada.

Före användning är det viktigt att veta vilken typ av glidmedel du ska använda till den specifika produkten. Du får till exempel aldrig använda ett silikonbaserat glidmedel tillsammans med produkter gjorda av silikon, eftersom det kan skada ytan på din sexleksak. Vattenbaserade glidmedel kan däremot användas ihop med alla material.

Produkter utformade för att imitera den naturtrogna känslan av riktig hud:
Produkter tillverkade av material som efterliknar riktig hud, såsom TPE, TPR och PVC, måste behandlas med ett uppfriskande pulver för att bevarar materialets mjuka yta och smidighet.

Pulvret ger ytan på din produkt ett matt utseende, vilket är helt normalt. Om du föredrar en klar yta när du använder produkten, kan du enkelt skölja av pulvret med vatten innan användning. Vi rekommenderar dock att du förvarar produkten med pulvret på, eftersom det både förlänger produktens livslängd och förhindrar att damm och smuts fastnar på produkten när den inte används.

Produkter med batterier:
Ta alltid ut batterierna ur produkten när den inte används. Om produkten känns överhettad, stäng omedelbart av den och ta ut batterierna. Kassera alltid batterier i enlighet med gällande föreskrifter.

Uppladdningsbara produkter:
Produkten ska enbart laddas med den medföljande laddaren. Koppla ur produkten så snart den är fulladdad.

Har du problem med att få igång din produkt? Kolla in våra praktiska tips och tricks.


Förvaring

För att förlänga dina produkters livslängd, samt se till att de inte skadar varandra, är det viktigt att de förvaras på rätt sätt.

I allmänhet mår produkter bäst av att förvaras separat. Vissa produkter kan faktiskt inte förvaras tillsammans, eftersom deras material reagerar negativt när de kommer i kontakt med varandra.

Detta gäller följande material: TPE, TPR, PVC och silikon. Tänk på att felaktigt förvarade produkter inte täcks av reklamationsrätten.

Var därför noga med att alltid förvara dina sexleksaker separat. Det finns flera olika förvaringslösningar som du kan använda dig av, eller så kan du helt enkelt förvara dina sexleksaker i originalförpackningen.

Förvara produkterna på en torr plats i rumstemperatur, men inte i direkt solljus.

Om materialet eller ytan på en produkt har blivit sliten, skadad eller gått sönder på något sätt, ska du inte använda produkten längre.

Kassering:
När din produkt inte längre kan användas ska du kassera den på ett ansvarsfullt sätt. Om du är osäker på hur den ska sorteras, kan produkten lämnas in på en återvinningsanläggning, till exempel en lokal återvinningsstation, för att minimera miljöpåverkan.


Att tänka på vid användning

Knipkulor:
För att undvika spända muskler, ska knipkulor användas högst 15 minuter per dag. De kan även användas för att träna bäckenbottenmuskulaturen och därigenom uppnå större känslighet i vagina, samt förebygga inkontinens.

Penisringar:
Penisringar kan användas efter behov. Undvik att sträcka ut dem i onödan. Ta bort ringen omedelbart om penis blir öm, missfärgad eller du upplever någon annan form av obehag. Använd aldrig produkten i mer än 30 minuter åt gången, för att minimera risken för besvär.

Anal användning:
Endast produkter som är avsedda för analsex bör användas analt. Produkter för anal användning ska alltid har en stopper i botten, som ser till att produkten stannar där den ska och inte glider upp för långt.

Vi rekommenderar att du använder ett glidmedel som är avsett för anal användning, eftersom detta ger den bästa upplevelsen.

Bondage:
Bra kommunikation är a och o, så kom överens om ett särskilt ord, ett så kallat safe word, innan ni börjar och avbryt omedelbart om detta ord blir sagt. Använder ni en piska, paddel eller något annat redskap för att dela ut slag eller orsaka smärta, är det viktigt att bara slå mot delar av kroppen som är skyddade av muskler eller fett, såsom lår eller skinkor. Rep, manschetter och andra bondageredskap ska avlägsnas omedelbart om de fastspända kroppsdelarna blir ömma, missfärgade eller ger upphov till något annan form av obehag. Se alltid till att luftvägarna är fria och undvik att täcka för näsan och munnen samtidigt.

Allmänt:
Användningen av sexleksaker sker på egen risk. Varken Sinful eller distributörer ansvarar för användningen av produkterna. Om du gör ändringar eller modifikationer av något slag, förutom de som uttryckligen godkänts av tillverkaren, upphävs reklamationsrätten för produkten.

Kom ihåg att du alltid är välkommen att kontakta oss om du vill ha råd eller vägledning – vi hjälper dig mer än gärna!

Menu

Kontakta kundservice

0410 - 880 213

service@sinful.se