Tips för att få igång din produkt

Om du har svårt att få din sexleksak att fungera, finner du här ett par tips och tricks som du kan prova. Och kom ihåg att vi alltid finns här för att hjälpa dig komma vidare.


Nya produkter

Innan du använder en produkt för första gången bör du alltid kontrollera följande:

Om det är en batteridriven produkt

- Sitter batterierna på plats och är de vända åt rätt håll?
- Om de inte ingår, då ska du själv köpa och sätta i rätt sorts batterier.
- Om batterier ingår sitter det ofta en liten bit skyddsplast eller -papper mellan batteriet och batterifacket, för att se till att batteriet inte tar slut innan produkten tagits i bruk. Denna skyddsfilm måste tas bort innan produkten kan användas.
- Uppladdningsbara produkter kommer ibland med en separat fjärrkontroll, där fjärrkontrollen behöver batterier för att själva produkten ska fungera.

Om det är en uppladdningsbar produkt

Har du laddat din produkt? Uppladdningsbara produkter ska som regel laddas helt, så att batteriet är fullt innan du använder dem första gången.

Har produkten ett knapplås?

Läs i den medföljande manualen, om din produkt har ett knapplås. Det kan vara påslaget som standard, och då måste du stänga av det för att kunna använda din produkt.


Underhåll

Du kan aktivt förlänga din sexleksaks livstid genom att regelbundet rengöra och underhålla den. De flesta produkter mår bra av att bli rengjorda, både med varmt vatten och en sexleksaksrengöring, efter varje användning. Det säkerställer dessutom en god hygien.

Det rekommenderas att du använder glidmedel till de flesta sexleksaker, och ibland är det faktiskt nödvändigt för att materialet inte ska blir förstört. Generellt sett är det viktigt att se till att glidmedlet är kompatibelt med sexleksakens material, innan de används ihop.

Produkter gjorda av material som efterliknar riktig hud, t.ex. TPE, bör behandlas med ett pulver som bevarar materialets lena yta.

Tänk på att alltid läsa produktens bruksanvisning, eller detaljerna på produktsidan här i webbutiken, för att se om du ska vidta några speciella åtgärder för att underhålla den.


Äldre sexleksaker

När du ägt och älskat din sexleksak ett tag, kan den ibland behöva lite första hjälpen för att komma på banan igen.

1. Har du provat att sätta nya batterier i din produkt?
Ofta fungerar en produkt som ny igen, om du ger den nya friska batterier.

2. Är batterierna rätt vända?
Många produkter fungerar dåligt eller inte alls om batterierna är vända åt fel håll. Prova att vända batterierna i motsatt riktning.

3. Har du provat att ladda din produkt i minst 12 timmar?
Om du har en uppladdningsbar produkt som inte vill starta, prova att låta den ligga på laddning i 12 timmar. Det gäller både nya oanvända produkter, men också de välanvända som har fungerat perfekt tidigare.

4. Har du stängt av knapplåset?
Om du har en uppladdningsbar produkt, finns det ofta någon form av knapplås som måste stängas av innan du kan använda produkten. Hur du stänger av knapplåset står i bruksanvisningen som följer med din produkt.


Min produkt fungerar ändå inte

Om du provat ovanstående och inget av det har löst ditt problem, då är vi redo att ta över och hjälpa dig. Kontakta oss.

Sinful erbjuder dig 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Reklamationsrätten täcker inte fel, skador eller slitage som direkt eller indirekt orsakats till följd av felaktig eller oaktsam användning, bristande underhåll, våld eller osanktionerade ingrepp. Se våra köpvillkor.