Så returnerar du en vara

Hos oss kan du returnera oöppnade paket eller enskilda oanvända varor i upp till 365 dagar.

Returnera hela din beställning eller en enskild vara
Du kan returnera paketet/varan till oss genom att:

- neka att ta emot leveransen av paketet.
- skicka tillbaka den oanvända varan till oss inom den lagstiftade ångerrätten på 14 dagar. Du betalar själv för returfrakten.
- returnera en oanvänd vara efter att ångerrätten utlöpt. Det kan du göra i upp till 365 dagar.

Vid alla ovan nämnda tillfällen ska du börja med att kontakta oss och informera oss om att du vill åberopa din ångerrätt, eller att du vill returnera/reklamera en vara.

Du hittar våra kontaktupplysningar här.

Reklamationsfrist
När du handlar med säljare inom EU har du alltid minst 2 års reklamationsrätt. Sinful följer den svenska Konsumentköplagen, så när du handlar hos oss har du 3 års reklamationsrätt. Om du upptäcker fel/brister på en vara, ska du reklamera varan till oss senast 3 år efter att du mottog den.

Det är dock viktigt att du snarast möjligt, och senast 2 månader efter att du upptäckte felet/bristen, informerar oss om att du vill reklamera varan.

Vid eventuella tvister följer vi Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Varans skick när du returnerar den

Av hygieniska skäl förfaller returrätten på intimprodukter om du öppnar produktförpackningen. Dvs. du förlorar din returrätt om du bryter förseglingen på varor som av hälsomässig eller hygienisk grund inte är lämpliga att returnera. Varor som inte är för intim användning får du gärna öppna och inspektera, om du kan returnera dem i samma skick och i samma antal som vid mottagandet. Dvs. att exempelvis lingeri får du gärna ta på för att prova, så länge som du kan returnera det i samma skick och emballage som du mottog det i. Returrätten förfaller dock om du använder varan på ett sätt som uppenbart väsentligt förminskar dess värde.

Returnera ditt paket
Du kan returnera hela din beställning genom att neka att ta emot paketet. Ditt paket returneras då automatiskt till Sinful helt utan omkostnad för dig.

Returnera en enskild vara
Du kan skicka den oöppnade och oanvända vara till oss:

Sinful ApS, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg.

Skriv ut retursedeln, fyll i den och lägg med den i paketet till oss. Om du inte har en skrivare kan du skriva av informationen från retursedeln på ett papper och bifoga den handskrivna versionen.

OBS! Sinful accepterar inte postförskott. Vi accepterar endast paket som skickats med postgång direkt till vår adress. Det är du som betalar för frakten när du returnerar ett paket.

Återbetalning
När du åberopar din ångerrätt på 14 dagar för oöppnade eller oanvända varor, sker återbetalningen senast 14 dagar efter att vi fått varan i retur, eller 14 dagar efter att vi fått besked om att du ångrat ditt köp, om du kan bevisa att du har returnerat varan till oss.

Utnyttjar du din 365 dagars returrätt hos Sinful, sker återbetalningen när vi har mottagit varan och kontrollerat att den lever upp till villkoren för den begränsade returrätten.

Du kan läsa mer om återbetalning här.

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor.