365 dagars begränsad returrätt

Som konsument har du alltid 14 dagars ångerrätt på varor som är köpta online. Hos Sinful har du upp till 365 dagars begränsad returrätt*.


365 dagars begränsad returrätt

Hos Sinful har du möjlighet att returnera dina varor i upp till 365 dagar. Här gäller den begränsade returrätten*. Det innebär att du kan returnera oöppnade varor, och att produkten ska vara i samma skick, med bibehållen kvalitet och antal, som när du mottog den. Det betyder bl.a. att ätbara varor, glidmedel, batterier m.m. ska returneras oöppnade och innan bäst-före-datum är passerat.

Dessutom ska varan och dess förpackning returneras i samma skick som när du mottog dem. Originalförpackningen ska skickas med och den ska vara oskadd.

*Av hygieniska skäl förfaller returrätten på intimprodukter om du öppnar produktförpackningen. Dvs. du förlorar din returrätt om du bryter förseglingen på varor som av hälsomässiga eller hygieniska skäl inte är lämpliga att returnera. Varor som inte ska användas intimt får du gärna öppna och inspektera, om du efterföljande kan returnera dem i samma skick och i samma antal som när du mottog dem. Returrätten förfaller dock om du använder varan på ett sätt som uppenbart väsentligt förminskar dess värde.

Varans skick när du returnerar den

Om varan (intimvaror undantagna) är öppnad eller testad utöver vad som beskrivs här ovanför, räknas den som använd, vilket innebär att du vid en retur endast får delar eller intet av köpesumman krediterad. Hur mycket pengar du får tillbaka beror på varans handelsmässiga värde. Du får alltså till exempel gärna prova de underkläder du köpt, om du kan returnera dem i samma skick och i den originalförpackning som du mottog dem i.

Återbetalning vid 14 dagars ångerrätt

För att utnyttja din ångerrätt på 14 dagar ska du bara neka att ta emot leveransen paketet, om du har beställt hemleverans, eller låta bli att hämta ut det hos postombudet. Ditt paket skickas då automatiskt i retur till Sinful helt utan omkostnad för dig

Om du har mottagit paketet ska du returnera det till oss senast 14 dagar efter mottagandet. När du returnerar något du har mottagit/hämtat ut hos postombudet är det du själv som står för returfrakten. 

Du har rätt att få pengarna tillbaka utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter att vi fått varan i retur.

Återbetalning vid 365 dagars begränsad returrätt

Vill du utnyttja Sinfuls returrätt på upp till 365 dagar, görs återbetalningen av hela eller delar av köpesumman när vi har fått varan i retur och har kontrollerat att dess skick uppfyller kraven för återbetalning.

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor.