365 dagars begränsad returrätt

Som konsument har du alltid 14 dagars ångerrätt på varor som är köpta online. Hos Sinful har du dessutom upp till 365 dagars begränsad returrätt* efter avtal med kundservice.


365 dagars begränsad returrätt
Hos oss har du möjlighet att returnera dina varor i upp till 365 dagar. Här gäller den begränsade returrätten*. Det innebär att du efter avtal med kundservice kan returnera oöppnade varor, och att produkten ska vara i samma skick, med bibehållen kvalitet och antal, som när du mottog den. Det betyder bl.a. att ätbara varor, glidmedel, batterier m.m. ska returneras oöppnade och innan bäst-före-datum är passerat.

Dessutom ska varan och dess förpackning returneras i samma skick som när du mottog dem. Originalförpackningen ska skickas med och den ska vara oskadd.

*Av hygieniska skäl förfaller returrätten på intimprodukter om du öppnar produktförpackningen. Dvs. du förlorar din returrätt om du bryter förseglingen på varor som av hälsomässig eller hygienisk grund inte är lämpliga att returnera. Varor som inte är för intim användning får du gärna öppna och inspektera, om du kan returnera dem i samma skick och i samma antal som vid mottagandet. Returrätten förfaller även om du använder varan på ett sätt som uppenbart väsentligt förminskar dess värde.

Varans skick när du returnerar den
Om varan (intimvaror undantagna) är öppnad eller testad utöver vad som beskrivs här ovanför, räknas den som använd, vilket innebär att du vid en retur endast får delar eller intet av köpesumman krediterad. Hur mycket pengar du får tillbaka beror på varans handelsmässiga värde. Dvs. att exempelvis lingeri får du gärna ta på för att prova, så länge som du kan returnera det i samma skick och emballage som du mottog det i.

Återbetalning vid 14 dagars ångerrätt
Vill du utnyttja din ångerrätt på 14 dagar, ska du informera oss om detta senast 14 dagar efter att leverans har skett.

Om du har mottagit varan, ska du returnera den till oss senast 14 dagar efter att du åberopat din ångerrätt.

Du har rätt att få pengarna tillbaka utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter att vi fått varan i retur, eller 14 dagar efter att vi fått besked om att du ångrat ditt köp, om du kan bevisa att du har returnerat varan till oss. Du står själv för returkostnaden, när du åberopar din ångerrätt.

Återbetalning vid 365 dagars begränsad returrätt
Vill du använda dig av Sinfuls returrätt på upp till 365 dagar, ska du informera oss om detta och skicka tillbaka varan senast 14 dagar efter att du åberopat din begränsade returrätt. Så länge varans skick uppfyller kraven för återbetalning, så betalar vi krediterar vi dig köpesumman, eller delar härav, senast 14 dagar efter att vi har fått varan i retur.

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor.