Gratis Frakt med Post Nord, Instabox eller Early Bird | Endast idag!

Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Illustration av ett par som står mitt emot varandra och håller händerIllustration av ett par som står mitt emot varandra och håller händer
Guider
Sexual Wellness Specialist
Uppdaterad:28/08/2022

Date night – kul eller klyschigt?

Innehållsförteckning

När du blundar och tänker på orden "date night" dyker det garanterat upp en ganska klyschig bild i huvudet. Ett snyggt dukat matbord, en god flaska rött vin, tända ljus och "The Most Romantic Songs in the World" på din Spotify-spellista.

Jag är faktiskt ganska förtjust i ovanstående (förutom musiken, men bara ett fåtal människor vill smeka någon till Foo Fighters), och ändå känner jag mig lite... ja, jag säger det bara. Illamående.

Och jag är till och med relativt romantiskt lagd.

Är romantiken död, alltså?

Nej då, romantiken lever och vi behöver den mer än någonsin.

I en tid där de allra flesta av oss är beroende av en karriär för att kunna betala hyran och placera våra barn i de allra bästa privatskolorna, där vi ständigt är på språng, i telefon och helt enkelt känner att vi måste vara tillgängliga och utvecklas hela tiden – då behöver vi romantikens lugnande effekt.

När var sista gången du plötsligt avbröt det du höll på med och frågade din partner: "Hej – vill du mysa lite?".

Jag sa ju att jag var romantiskt lagd.

Två personer händerna över ett bord med två glas öl och en vas med solrosor

En säker vinnare?

De flesta av oss som befinner oss i relationer (åtminstone de där nyförälskelsen har lagt sig lite) har blivit bekanta med begreppet date nights.

Du har tittat din partner djupt i ögonen under frukosten, medan din avkomma skräpar ner köksgolvet med mjölk och havregryn, och du säger: Jag saknar oss! Jag saknar att vara ett kärlekspar. Bara vi två. Ensamma. Utan avkommor. Jag behöver en date night.

Blond person bakifrån som kramar om sitt hår i frustration

Och en date night kan vara ett helt fantastiskt verktyg (osexigt ordval, jag vet) för att vårda den där gnistan, den där kopplingen, den där tvåsamheten och den där kärleken som kan drunkna i smutsiga strumpor och streamingtjänster.

Men innan du börjar planera inför en date night eller ber din partner att göra det, kan det vara en bra idé att checka av med varandra för att ta reda på vad var och en av er faktiskt saknar och vill ha.

Kanske är du sugen på en middag med levande ljus. Kanske blir din partner, precis som jag, lite illamående av tanken. Och då blir det snabbt en middag som ingen av er egentligen vill vara med om.

Två personer händerna över ett bord med två glas öl och en vas med solrosor

Stäm av gällande era förväntningar

Lite fler sexiga ord.

Men de måste finnas med, för idén fungerar. Så enkelt är det. Och det betyder inte att man inte ska överraska varandra eller att man som partner inte ska hjälpa till med att göra saker som den andre behöver, vill eller saknar.

Det betyder bara att det är en bra idé att ha ett samtal. Såklart även om andra saker än date nights.

Illustration av två personer som håller om varandra

Att kunna sätta ord på vad du behöver och vill gör det mycket lättare för din partner att tillfredsställa dig. Och det gäller både i och utanför sovrummet.

Enligt siffror från Sinful tycker hela 47% av oss att det är svårt att kommunicera med vår partner om sex eftersom det är lite pinsamt. Låt oss återkomma till det om ett litet tag.

Middag, bio eller bungyjump

Om ni äter lite god mat, ser en film eller hoppar bungyjump över en bro är helt irrelevant – så länge ni båda tycker att det är kul och det gynnar ert förhållande.

En sund, trygg och kärleksfull relation är otroligt viktigt för att vi ska må bra som människor, och därför är det också väsentligt (och dessutom totalt osjälviskt, om du får dåligt samvete av att behöva ordna barnvakt, igen) att vi prioriterar det.

En skål med popcorn i en säng med två händer som tar popcorn

Lyckligtvis innebär en date night ibland också tid för den typ av intimitet som de flesta föredrar att utöva i sovrummet. Du kan enkelt ha en lyckad dejt utan att ha sex, precis som du kan ha en dejt som endast består av just detta.

Om du och din partner också är fans av det sistnämnda så finns det massor av olika sexleksaker som kan pigga upp i vardagen eller som kan inspirera till ännu mer fantasi och närhet.

Faktum är att det populära märket We-Vibe har skapat ett Date Night Special Edition-set, som är perfekt som underhållning eller avslut på en fantastisk dejt. Setet består av två appstyrda produkter, nämligen en vibrerande penisring och en böjd rabbitvibrator.

Två sexleksaker och tre händer på ett täcke

Den senare heter Nova 2 och fokuserar naturligtvis mest på att stimulera vulva och vagina. En rabbit erbjuder dubbel stimulering när den vibrerar mot både klitoris och G-punktsområdet. Du kan leka dig igenom vibrationerna på vibratorns skaft eller designa dina egna i den kostnadsfria appen We-Vibe Connect. Dess ergonomiska design säkerställer att båda njutningspunkterna ständigt stimuleras, vilket gör den helt perfekt för underbara, blandade orgasmer.

Penisringen heter Pivot och är särskilt lämplig att använda när ni är redo för samlag. När ringen sitter på hans skaft kommer vibrationerna att stimulera både penis och hennes klitorisområde varje gång han penetrerar.

We-Vibe har lyckats himla bra med dessa två produkter. De erbjuder många timmars njutning fördelat på en eller flera date nights.

Två sexleksaker och två solrosor på ett blått täcke

Sexleksaker kan göra mer än du tror

Ja, allt detta låter bra. Underbara vibrationer, mer lek, mer orgasmer.

Men sexleksaker har faktiskt en extra, rätt så häftig, egenskap. En egenskap som är särskilt betydelsefull med tanke på den statistik jag nämnde tidigare gällande vårt förhållande till kommunikation i sovrummet.

De kan nämligen fungera som tolk för vad som känns skönt och vad vi vill ha mer av.

För många kan det kännas mindre obekvämt att styra ett fysiskt föremål runt sin egen eller sin partners kropp eller hitta rätt vinkel och inställning än att behöva styra en hand, en tunga eller en rörelse.

Det kan vara lättare att säga "Testa att ändra vibrationsmönstret" eftersom det inte är kritik riktad direkt mot partnern.

Fyra fötter med raggsockor slingrade runt varandra

Lär känna varandra (igen)

En av de häftigaste sakerna med date nights är att man får tid att lära känna varandra ännu bättre – genom upplevelser, samtal och erotik. Alla aspekter är lika mycket värda, men vilken del du saknar mest kan vara olika och ändras från dag till dag.

Jag hoppas att ni hittar tid och lust att skapa de date nights som passar er bäst. På så sätt ser ni till att de fortsätter att vara kul!

Illustration av en man med en kvinna bakom sig som lutar sig mot honom

Fler artiklar

  Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Fri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful