Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Två personer som håller handenTvå personer som håller handen
Sexuellt välbefinnande
Author
Uppdaterad:09/08/2022

De fem kärleksspråken

Innehållsförteckning

Försöker du emellanåt göra något för din partner, men det tas inte emot på det sätt du hade tänkt och hoppats på? Det kan bero på att ni talar inte pratar samma kärleksspråk.

Teorin om de fem kärleksspråken har utvecklats av den amerikanske parterapeuten Gary Chapman. Kortfattat går hans teori ut på att alla människor har behov av olika saker i sina förhållanden och nära relationer med andra. Genom att ta reda på vilket kärleksspråk ni pratar, får du bättre förståelse för vad både du och din partner behöver för att må bra i er relation, och hur du visar din partner uppskattning på bästa sätt.

Psst! Talar din partner kärleksspråket "gåvor" är våra sexleksaker för par ett perfekt sätt att skämma bort honom eller henne.

Kärleksspråk 1: Bekräftande ord

Talar du det här kärleksspråket vill du att din partner ser dig, är närvarande och intresserad av att prata med dig om det du tänker på, känner och har behov av för stunden.

Är din partner mentalt frånvarande eller upptagen med något annat finns det risk att du upplever det som avvisande, eller rentav som ett svek. Om detta är ditt kärleksspråk kommer du lysa upp

Två personer kramas

Kärleksspråk 2: Tid tillsammans

Är det här ditt kärleksspråk lägger du stor vikt vid att ni tillbringar kvalitetstid tillsammans. Du drömmer kanske om att din partner prioriterar att vara tillsammans med dig, hålla handen när ni går skogspromenader, att hen bjuder ut dig på bio eller restaurang, och liknande.

Om din partner väljer att tillbringa tid med sina vänner istället för dig, då känner du dig avvisad. Du har behov av att din partner “bevisar” att tid tillsammans med dig är viktigast, och att ditt umgänge betyder allra mest, för det är då du känner dig älskad.

Två personer håller handen ståendes i vattnet

Kärleksspråk 3: Gåvor

Med det här kärleksspråket är gåvor avgörande för huruvida du känner dig älskad. Gåvor är synliga symboler på kärlek, och för en del betyder dessa synliga symboler mer än de gör för andra. Det kan vara små eller stora gåvor, billiga eller dyra - det viktiga är att du får ett fysiskt bevis på att din partner har tänkt på dig, och tagit sig tid att hitta något som du tycker om.

Omvänt kommer du att längta efter bevis på din partners kärlek, om hen sällan eller aldrig ger dig gåvor.

Person står med blommor bakom ryggen och en person sitter på en filt

Kärleksspråk 4: Tjänster

Det fjärde kärleksspråket kallas tjänster. En tjänst är att göra omtänksamma saker för varandra, och det är precis vad som får dig att känna dig älskad. Det kan t.ex. vara att din partner har lagat kvällsmat till dig när du kommer hem efter en lång arbetsdag, eller att hen erbjuder sig att bära påsarna när ni varit ute och handlat.

Tjänster visar att man håller av varandra, och att man gärna vill göra en extra insats för att partnern ska känna sig uppskattad och älskad.

Picknick korg och en person på en filt

Kärleksspråk 5: Fysisk kontakt

Det femte och sista kärleksspråket handlar om fysisk kontakt. Det kan röra sig om en kyss, en kram, att din partner smeker dig över axeln när du står och diskar, håller dig i handen när ni går på stan, ger dig massage, eller så kan det handla om sex. Om du talar det här kärleksspråket kommer du känna dig som mest älskad när det finns en rejäl portion fysisk kontakt i förhållandet.

Är din partner återhållsam på detta område kommer du sakna ömhetsbetygelser i vardagen, eftersom du faktiskt har behov av fysisk kontakt för att känna dig älskad.

Två personer lutar sig mot varandra

Fler artiklar

  Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Fri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful