Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Kvinna som ligger på magen och har kristaller längs ryggradenKvinna som ligger på magen och har kristaller längs ryggraden
Sexuellt välbefinnande
Copywriter
Uppdaterad:15/03/2022

Lär känna dina erogena zoner

Innehållsförteckning

Våra kroppar är fulla av känsliga områden som kan skapa en nästan elektrisk känsla när de får lite extra uppmärksamhet. Dessa områden kallas för våra erogena zoner.

Vill du att sex ska handla om mer än penetration är det viktigt att du lär känna dina erogena zoner, eftersom de kan bidra till ännu bättre sex. Det bästa du kan göra är att utforska din egen kropp och på så sätt hitta de olika områdena.

Det kan vara stor skillnad mellan de olika njutningspunkterna – dels var de sitter, men också hur känsliga de är. Vissa gillar att bli försiktigt nafsade i nacken medan andra går igång på att få kyssar på örsnibben. Våra njutningspunkter är alltså otroligt individuella och är något som kan utvecklas och ändras med tiden.

Börja alltid hos dig själv. Var vill du helst bli berörd? Och hur?

Två kristaller på en kvinnas rygg

Testa att ge din egen kropp olika typer av beröring – från mjuka, fjäderlätta smekningar till fastare stimulering av de olika områdena. Känn dig fram och fokusera på var det känns som allra skönast.

Vissa punkter kommer garanterat få dig att känna "JA TACK", medan andra inte kommer att vara något för dig. Sedan finns det också de punkter som kan kännas lite osäkra. Dessa kan du lägga på minnet eftersom de kan vara användbara senare i livet.

Det finns några självklara platser som du kan börja med att utforska närmare. Det är dessa som jag kommer att ta upp i det här inlägget, så att du enkelt och snabbt kan komma igång att utforska. När du har koll på dem kommer du att kunna glädja både dig och en eventuell partner.

Hårbotten

Vi börjar högst upp. Låt fingrarna glida genom håret samtidigt som du drar lite lätt i det. Testa olika rörelser och lyft och se om det frigör några endorfiner. Det som även är känt som det lustframkallande hormonet.

Kom ihåg att även fokusera på tinningarna eftersom även dessa är en skön njutningspunkt att lära känna.

Använd fingertopparna för att massera tinningarna, nacken och  runt hårfästet och låt sedan fingrarna glida ner längs med håret.

Kvinna som håller en sten över huvudet

Örsnibbarna

Kläm försiktigt på dina örsnibbar. Testa dig fram för att se om det känns skönast på själva öronsnibben eller kanske längre upp på örat.

Är du med en partner kan du testa att förhöja stimuleringen med kärleksfulla viskningar, andetag och stön.

En kvinnas öra

Nacken

Nu när du ändå befinner dig nära nacken kan du fortsätta med smekningarna där. Använd naglarna och tryck med fingrarna längs kotorna.

För att komma åt ordentligt kan du försöka att sänka axlarna, sträcka på ryggen och halsen samtidigt som du låter huvudet cirkulera långsamt hela vägen runt.

Rött kryss i nacken på en kvinna

Halsen

Halsen är en självklar plats för kärleksfull beröring.

Stryk med fingrarna från undersidan av käkbenet ner till nyckelbenet. Låt ett av dina finger massera mellan nyckelbenet och låt sedan hela handen glida upp och lägga sig som ett mjukt och varmt lager runt halsen. Detta är en väldigt intim övning, och det är ofta i området runt halsen som du upptäcker dina ”Ja”- och ”Nej”-zoner.

Rött kryss på halsen på en kvinna

Bröstvårtorna

Håll handen platt och låt den stryka över en av dina bröstvårtor för att se om den styvnar.

Nyp försiktigt i den eller massera långsamt. Låt fingret löpa i cirkulära rörelser över vårtgården. Addera gärna ett glidmedel för ännu bättre glid.

Testa olika typer av smekningar för att se vilken typ av beröring som känns bäst för dig.

Kvinna håller en kristall framför ena bröstet

Underarmarna

Underarmarna är fulla av känsliga nervtrådar som bara väntar på att få lite extra uppmärksamhet. Gör små cirkulära rörelser med fingertopparna från handflatan och hela vägen upp till armbågen. Tryck olika hårt för att få variation i beröringen.

Vissa gillar lätta, knappt märkbara drag, medan andra föredrar lite fastare beröring. Du kommer snabbt att kunna ta reda på vad du gillar om du låter fingrarna glida upp och ner över armen i långsam takt.

Underarmen på en kvinna

Händerna

Placera din ena tumme i den motsatta handens handflata. Låt de andra fingrarna smeka handryggen med cirkulära rörelser, samtidigt som tummen masserar handens insida.

Du kan också testa att stoppa in ett finger i munnen eller utforska din hand med din tunga.

Kvinna med blått kryss på händerna

Ryggen/ryggraden

Ryggen är en av kroppens största erogena zoner, men den kan vara lite svår att komma åt själv. Därför är det lättare att lära känna denna del av kroppen om du är tillsammans med en partner.

Använd händerna för att arbeta dig hela vägen från nacken och ner till rumpan. Använd en massageolja för att få en extra skön upplevelse.

Du kan också använda tungan för att hitta de bästa punkterna. Stanna till och blås försiktigt på ett område som du har gjort vått med tungan. Kontrasten mellan den varma tungan och den svala utandningen skapar en underbar, sensuell dynamik.

Kvinna bakifrån med färg längs ryggraden

Magen och naveln

Håll handen platt och för den upp och ner över magen. Känn efter var det känns skönast och fokusera på det området.

Använd hela handen för att pressa neråt försiktigt, använd fingertopparna för att kittla huden och växla mellan fasta och mjuka smekningar.

Naveln är ofta en plats på kroppen som man inte tänker på så ofta, men prova att ge den lite extra uppmärksamhet. Skapa cirklar med fingret och stanna upp och känn efter om det väcker något hos dig.

Kvinna som håller handen på magen

Mellangården

Oavsett kön är mellangården ofta väldigt känslig och en plats som lätt glöms bort.

Flytta fokuset från kön och anal till den mjuka punkten precis mittemellan.

Börja med att undersöka området med ett av dina fingrar. Testa dig fram mellan smekningar och tryck för att se vad som passar dig bäst. Även här kan det vara en fördel att addera en klick glidmedel för att minska friktionen.

Två kristaller på bar hud

Insidan av låren

Börja med fjäderlätta drag och bygg sakta upp med kraftfullare drag över lårmusklerna. Musklerna är extra mottagliga för sexuell beröring eftersom de har kontakt med nerverna i underlivet via fästet i ljumsken.

Kvinna som håller två kristaller framför insidan av låret

Skinkorna

Låt ena handen stryka över din rumpa, håll den stilla en stund och ta greppa sedan tag strax under skinkan. Du kan till och med smiska till den lite lätt om du vill ha något annat än mild beröring.

Stenar och kristaller på skinkorna på en kvinna

Knävecken

Kanske den mest förbisedda erogena zonen. På baksidan av knäna sitter tunn, mjuk och känslig hud som nästan ber om att bli smekt. Skönast kommer det att kännas om du sträcker ut benen helt så att det finns mer yta att beröra.

Stor kristall ligger i knävecket

Hälsenorna

Låt handen smeka hela vägen från hälen, längs varsin sida om hälsenan och upp till vaden för att upptäcka ett riktigt känsligt område.

Tårna

Detta är en sann vattendelare och kanske tänker du redan innan "Nej" till detta område. Men ge det en chans och utforska dina fötter och tår på egen hand.

Börja med att klämma, massera och dra lite lätt i tårna. Stryk sedan med handen under fotsulan och använd tummen för att trycka till på olika platser.

Stenar och kristaller i ett par händer

Kroppshår

Oavsett om du har mycket eller lite kroppshår kan det kännas riktigt skönt att bli strykt över det.

Börja till exempel med hårstråna under armarna och testa även att dra lite försiktigt i dem.

Stenar och kristaller ligger på rad

Din kropp är redo

När du har gått igenom hela din kropp har du förhoppningsvis hittat flera olika ställen där du tycker att det är skönt att bli rörd.

Förhoppningsvis har du också fått en uppfattning om på vilket sätt du vill att de olika områdena ska bli rörda.

Och det var precis de två sakerna jag ville att du skulle få ut av detta inlägg; Att du ska lära känna din kropp och även lära din kropp att känna.

Det betyder att nästa gång du är med en partner vet du vilka som är dina favoritställen på kroppen och kan på så sätt lättare guida dem att ta hand om dig.

Det kan till och med vara så att ni upptäcker nya favoritställen tillsammans. Tillsammans med en partner kan saker och ting plötsligt kännas mycket bättre eller annorlunda – så se till att utforska!

Ha en riktigt härlig stund!

Fler artiklar

  Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Fri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful