TickSnabb och diskret leverans
TickFri frakt vid köp över 700 kr
 • TickSnabb och diskret leverans
 • TickFri frakt vid köp över 700 kr
Två personer ligger bredivd varandra och kelarTvå personer ligger bredivd varandra och kelar
Sexuellt välbefinnande
Copywriter
Uppdaterad:17/08/2023

Talar vi samma kärleksspråk?

Innehållsförteckning

Alla människor längtar efter olika saker i nära relationer och partnerskap. Och det är här de fem kärleksspråken kommer in. Du kan använda den här kunskapen för att få insikt i vad som är viktigt för dig och vad som är viktigt för din partner.

Och om vi tittar på det utifrån så kan vi se att Sverige är ett land med lyckliga relationer. Faktum är att hela 4 av 5 personer är nöjda med sitt nuvarande förhållande. Dessutom är vi till och med bra på att öppet uttrycka det för våra partners.

Som du kanske redan vet omfattar de fem kärleksspråken bekräftande ord, kvalitetstid tillsammans, fysisk kontakt, tjänster och gåvor.

Men vilka kärleksspråk använder vi mest?

Två personer står nära varandra

Vi uttrycker alla vår kärlek på olika sätt

Hela 40% av svenskarna som är i ett förhållande säger "jag älskar dig" till sin partner varje dag. Men förutom dessa tre små ord finns det också andra sätt att uttrycka vår kärlek på.

Enligt Sindex är svenskarna väldigt eniga om vilka tre kärleksspråk som är de mest betydelsefulla för oss.

De mest uppskattade uttrycken för kärlek är fysisk kontakt, bekräftande ord och kvalitetstid.

Fysisk kontakt är ett mycket tydligt sätt att uttrycka kärlek på. En innerlig kram, en öm kyss eller att smeka armen kärleksfullt säger mycket. Det är som om våra kroppar har ett särskilt kärleksspråk som för oss närmare varandra.

Bekräftande ord omfattar en mångfald av uttryck. Även om det är självklart att tro att det handlar om ett konstant flöde av smickrande ord, kärleksförklaringar och ändlösa lovord av ens personlighet, kan det också handla om andra ord som bär på lika viktiga budskap. Många av dem kan bli tydligare när du lär känna din partner bättre.

Kvalitetstid handlar om att vara närvarande och att verkligen lyssna på varandra. Att skapa tid för att vara tillsammans, utan distraktioner, och njuta av varandras sällskap, är som att bygga broar och skapar värdefulla minnen.

Så även om en bukett blommor eller en liten tjänst kan vara en fin gest, är det inte en rak väg till svenskarnas hjärtan.

Två personer går tillsammans och båda skrattar

Rör vid mig

Enligt Sindex är fysisk beröring det kärleksspråk som flest svenskar älskar. Faktum är att 9 av 10 av oss anser att intimitet är avgörande för ett välfungerande förhållande. Faktiskt så viktigt att det påverkar oss negativt om det går för lång tid mellan de intima stunderna med vår partner.

Intimitet handlar om att skapa en djup och meningsfull koppling mellan oss. Fysiska uttryck för kärlek i en hektisk vardag är tydliga tecken på att vi fortfarande tillhör varandra.

Brist på intimitet och fysisk kontakt kan ha en negativ inverkan, särskilt om det går lång tid mellan de intima stunderna med vår partner. Det kan leda till känslor av avstånd, ensamhet eller frustration. Därför är det viktigt att prioritera intimitet i ett förhållande och hitta sätt för att upprätthålla någon form av fysisk kontakt.

Fysisk beröring som kärleksspråk omfattar en mångfald av nyanser och variationer. Det omfattar smekningar, kyssar, kramar, sexuell intimitet, massage, hålla handen och ren fysisk närhet.

Det är viktigt att komma ihåg att olika människor har olika saker de föredrar, även om det är inom samma kärleksspråk. Öppen kommunikation och respekt för varandras önskningar och gränser är avgörande för att skapa en tillfredsställande upplevelse av den fysiska närheten i ett förhållande.

Let's Talk About Sex - The Game

Psst! Behöver du ett roligt, annorlunda och kärleksfullt sätt att starta samtalen? Vi har utvecklat Let's Talk About Sex - The Game, ett kortspel med 52 frågor om intimitet och sex.

Om studien: Sindex av Sinful

Sindex by Sinful baseras på en internationell folkundersökning utförd av Cint på uppdrag av Sinful och på försäljningsdata från Sinful. Folkundersökningen genomfördes i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Frankrike och Storbritannien där 2000 i varje land svarade.

Data samlades in under perioden 17 maj till 8 juni 2022.

Läs mer på Sindex by Sinful, där vi kommer att presentera nya, spännande resultat från undersökningen var tredje månad (fram till 2023).

Fler artiklar

  Prenumerera på Sinfuls nyhetsbrevFå 10% i rabatt på ditt nästa köp

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  TickSnabb och diskret leverans
  TickFri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: SE502073582401

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful