Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Nyheter
Copywriter
Uppdaterad:16/10/2023

Befriande fantasier: Jag har lärt mig att lyssna på mig själv

Innehållsförteckning

Har du en fantasi som du inte har levt ut än, trots att du vill göra det? Så var det också för Jeanette.

Hon hade utforskat mild bondage* lite grann, varit nyfiken och utforskande, men det var inte förrän 2022 som hon fick sin första erfarenhet som repmodell.

*Bondage är också känt som fixering eller fasthållning. Det betyder att binda fast kroppen och behöver inte ha något att göra med smärta eller dominans.

Det handlar mer om att vara i kontakt med sig själv

Den första upplevelsen med rep var också den som lärde henne hur viktigt det är att ta hand om sig själv.

- Jag har faktiskt en ganska godtrogen inställning till många saker och jag väljer alltid att vara positiv och välkomnande. Den inställningen hade jag också första gången en rigger skulle binda mig. Min välkomnade inställningen på den tiden innebar att jag bara följde hans idé eftersom jag var nyfiken, oerfaren och bara ville få upplevelsen.

Det var först efteråt som det gick upp för Jeanette att det inte riktigt hade varit på hennes villkor.

- Det handlade mer om fixering, underkastelse och makt än om repen. Eftersom han var mycket mer erfaren än jag så hade han en massa kunskap om sånt som jag inte hade en aning om. Så jag kände mig mer som en bit kött än som en människa. Och det var verkligen inte trevligt.

Sedan dess har det varit viktigt för Jeanette att hon och hennes partner har någon slags samförstånd så att hon känner sig som en jämlike.

- När det är jag som hänger där så är det jag som är i centrum och därför är det jag som bestämmer hur mycket eller hur lite som ska hända. Det är min kropp och bara jag vet hur det känns. En skicklig rigger som kan sitt hantverk respekterar det. Den typen av rigger som vet att det är modellen som alltid har sista ordet.

Trygg i min kvinnlighet

Det är oerhört sårbart att överlämna sig till en annan människa, särskilt när man har gett den personen makten att binda en.

Men eftersom det är ditt eget beslut att ge upp så är det som gör det så kraftfullt. Att lita på sin egen förmåga att kommunicera sina behov och att ens partner tar säkerheten och gränserna på allvar är det som gör dig stark.

Och det sker först och främst genom att prata om gränserna och vad du önskar innan första knuten ens har slagits. Efter det handlar det om att gå långsamt fram och lära känna varandra.

- Jag är den som har ansvaret för mig själv och att respektera mina egna gränser är också mitt eget ansvar. Det är ju trots allt mitt välbefinnande som är helt avgörande för att den upplevelse vi delar ska bli lyckad. Och det är något jag har lärt mig med tiden. Efter att jag har vågat stå upp för mig själv med sån tydlighet så känner mig enormt trygg i min kvinnlighet.

Det har blivit väldigt tydligt för Jeanette vilken typ av rigger som passar hennes behov. För fysisk attraktion är en sak, mental attraktion är en annan. Så hon kommer inte att kompromissa fler gånger.

- Jag tycker inte alls att grottmänniskomentalitet är spännande. Jag vill ha en partner som aktivt frågar och lyssnar. Det handlar inte om att vara störst och starkast, utan om att möta varandra på samma nivå, innan vi aktivt väljer att gå in i våra roller.

Jag känner mig verkligen full av kraft.

Ju mer erfaren Jeanette har blivit, desto mer har hon hittat sig själv i rollen som repmodell. Det handlar inte bara om att hon måste leva ut en fantasi, utan också om att vara sann mot sig själv och sina egna gränser.

- Den typ av kraft jag känner när jag är i repen får jag inte någon annanstans. Jag började ju faktiskt med det här för att jag var nyfiken. Men jag har upptäckt att med repen får jag vara mig själv. Och det har verkligen varit en lärorik process för mig. I början fick jag verkligen samla mod för att våga säga till om något var för trångt eller om mitt finger hade somnat, men nu säger jag det utan att tveka.

Jeanette känner att den kraften har blivit en del av henne och något hon använder sig av även i sitt vardagsliv. Tidigare tyckte hon att det var svårt att säga ifrån, men idag är det mycket lättare eftersom hon vet hur viktigt det är att inkludera sig själv i de saker hon gör, oavsett om det är på sitt arbete eller på sin fritid.

Krigsmärkena är minnen

Som repmodell är det nästan omöjligt att undvika att få märken på sin kropp. Repen kan ge märken och blåmärken eller till och med sår om det går lite vilt till. Men de flesta försvinner efter ett tag.

- När jag är inuti repen gillar jag att kämpa emot. Det är överlevnadsmekanismen som kickar igång helt enkelt och något jag älskar att känna. Jag kämpar för mig själv för att se om jag kan bli fri, och till sist väljer jag kanske att ge upp. Och sånt kan ge fysiska märken, men jag ser dem som krigsmärken som påminner mig om att jag stod upp för mig själv.

Men det innebär också att ibland ser andra märkena och frågar om hon har skadat sig.

Och då är hon öppen och berättar om hur hon fick dem.

- De flesta blir väldigt nyfikna och vill veta mer om hur det är att vara repmodell. Men det finns också de som är skeptiska. Ofta är det de som vet väldigt lite om det sen tidigare. De blandar ihop det med sex och masochism och tror att det är en dysfunktionell maktkamp som jag har lockats in i.

Jeanette har hört alla fördomar och vet att för det mesta handlar det om bristande kunskaper och felaktig information.

- Jag är så glad över att vara där jag är idag. Det har gett mig så mycket att vara en del av repgemenskapen. Det finns så få platser där det finns så mycket respekt för varandra, så som det gör här.

Vill du höra om riggern Absalon, som är den som binder Jeanette på bilderna? Det hittar du här.

Fler artiklar

  Prenumerera på Sinfuls nyhetsbrevFå 10% i rabatt på ditt nästa köp

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Fri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: SE502073582401

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful