Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Nyheter
Copywriter
Uppdaterad:16/10/2023

Befriande fantasier: Som rigger är jag den bästa versionen av mig själv

Innehållsförteckning

Alla har fantasier. Vi använder dem bara olika. Vissa behåller sina för sig själva, medan andra lever ut dem med en eller flera partners. Och så finns det de som har gjort det till en livsstil.

En av dessa personer är Absalon.

Han är en rigger. Det är en gammal sjömansterm som betyder att förankra, binda fast och att fästa saker med rep. Termen har utvecklats till att även omfatta en person som binder rep runt människor snarare än fartyg.

Fascinationen har alltid funnits där

Absalon har alltid varit fascinerad av rep och fixering. När han var runt 26 år så började han utforska de olika delarna av sina fantasier som handlade om just detta.

Han experimenterade med bondage, vilket innebär att fixera en partner med till exempel manschetter eller rep, men det blev aldrig riktigt som han hade tänkt sig.

- Jag trodde att jag bara kunde börja leka med en partner och använda rep utan någon speciell kunskap eller utbildning inom området. Jag tänkte, hur svårt kan det egentligen vara? säger Absalon.

Han förstod snart bättre.

Hittade en lärare

2017 bestämde han sig för att utforska hur rep skulle kunna göra hans liv lite roligare. För det är en sak att använda manschetter och handklovar hemma i sovrummet, men det är en helt annan sak när du vill binda rep runt hela din partners kropp och sen hissa upp dem.

- Det handlar först och främst om säkerhet. Bondage är både om att binda fast någon fysiskt men handlar också om att bonda via den verbala kommunikation med din partner.

Det var därför Absalon började på Klubb Nawa på östra Jylland - en repklubb som specialiserat sig på att lära ut stilar som Shibari, Kinbaku och mer fri bondage. Här ligger fokusen på kunskapsdelning, lärande och utveckling, och alla är välkomna oavsett erfarenhet.

På klubb Nawa hittade Absalon en lärare som kunde vägleda och hjälpa honom att bli en skicklig rigger.

- Jag trodde att jag kunde göra allt bara för att jag ville det, innan jag började. Men jag insåg snart att jag hade så mycket att lära! Och du kan alltid fortsätta att utvecklas. Både när det gäller kommunikation och teknik, säger Absalon.

- Hela tankesättet är också en stor del av det och det hade jag inte alls förstått innan jag började på Nawa. Den energi som de har där hittar du inte någon annanstans. Det var en av anledningarna till att jag skaffade en lärare. Han hjälpte mig och visade hur man blir en riktigt bra rigger.

Från fantasi till livsstil

Det som började som en stilla fantasi som förvandlades till en hobby och nu har blivit ett sätt att leva.

Det är precis som för andra med ett stort intresse för något som till exempel cykling. Det finns alltid en ny pryl eller en ny sträcka de vill prova. Och sen vill man ju bara fortsätta och fortsätta tills man blir ännu bättre. För Absalons del har det till och med lätt till att han har börjat tillverka sitt eget rep så att det blir precis som han vill ha det.

Idag är han 36 år gammal och har lång erfarenhet av rigging.

Han säger att han har blivit skickligare med åren eftersom han har lärt sig av sina misstag och verkligen fokuserat på att bli den bästa versionen av sig själv. Han utvecklar:

- I den här miljön är det nödvändigt att använda sin röst och tala klarspråk. För misstag händer, men det gäller att ta ansvar för dem. Och om du är ny är det viktigt att någon visar dig att det tar tid att bli bra. Man kan inte bara hänga upp folk i ett rep och sen är man en rigger.

Och oavsett hur erfaren du än är så kommer misstag att ske. Det är en del av inlärningsprocessen.

- Det är väldigt viktigt för mig att verkligen lära mig av misstagen som sker. För även om jag har övat, frågat någon om råd och pratat med min partner så går det inte alltid som planerat. Skammen vi upplever när vi gör misstag är inbyggd i oss alla, men jag ser det mest hos män. Det är ett stort tabu. Tyvärr innebär det att många inte vågar prata om det, utan istället gömmer undan det.

När Absalon började kunde han också lika gärna ha gjort just det, men han bestämde sig för att han ville bryta tabun.

- Jag valde att göra tvärtom och idag talar jag ganska öppet om mina misstag. För om vi är modiga och vågar att berätta om misstagen så kan vi allihopa lära oss något från dem. Det intima rummet som skapas när vi vågar vara ärliga med våra känslor, särskilt de lite svårare, är enormt. Det du får tillbaka är en alldeles speciell sorts frihet och lust att utforska ännu mer. Det händer något när man upptäcker att man inte blir dömd för sina känslor utan att man stället blir väl mottagen.

Som i alla andra relationer är kommunikation nyckeln till en bra relation. Du måste vara öppen för feedback och vara medveten om din omgivning. Det är därför det är viktigt att ha en partner som lyssnar på dig och som omfamnar den du är.

- Jag behöver veta att min partner är bekväm med mig och säger till mig om något är för tajt eller om det känns obekvämt. Och om hon inte säger något förrän efteråt kan jag i värsta fall redan ha skadat henne. Och då är det inte en bra upplevelse för någon av oss, säger han.

Det är relationen som är i fokus, men att binda fast och fixera är det som gör den till något helt speciellt.

- Det är en ganska intim miljö, så det ligger en viss prestige i att göra bra ifrån sig och vara en skicklig rigger. Ryktes sprids om du inte tar ditt ansvar på allvar. För mig är det viktigt att nya riggers kan komma och fråga mig om råd, samtidigt som nya partners vet att de kan lita på mig, säger Absalon.

Det handlar om så mycket mer än sex

Även om sex kan vara en del av det, handlar att binda eller att bindas av en partner om så mycket mer - det handlar också om möjligheten att få leva ut sin fantasi.

Absalon ser sig själv som en artist och jämför det med att vara en skådespelare.

- Om jag presterar dåligt en dag och inte är fokuserad kan det påverka min partner. Utrymmet som vi delar är enormt intimt och sårbart. Vi måste båda vara mentalt närvarande för att få en lyckad upplevelse.

Och när båda parterna är synkade blir upplevelsen så mycket bättre.

- Det kan också vara en helt berusande känsla när man hittar en partner som man trivs bra med, där allt känns som en enda stor organism. Där lust och beröring sammanflätas och blir till ett. När jag har en partner där allt bara fungerar känner jag mig helt oövervinnerlig. Då är vi på en plats där vi kan vara helt fria med varandra och bara vara tillsammans. Det är därför jag är en rigger.

Vill du också se det utifrån Absalons partners perspektiv, den som han binder? Det hittar du här.

Om du själv vill utforska rep och andra bondageelement har vi vad du behöver.

Fler artiklar

  Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Fri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful