Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
  • Snabb och diskret leverans
  • Fri frakt vid köp över 700 kr
Glasdildos på vita frigolitrektanglarGlasdildos på vita frigolitrektanglar
Guider
Copywriter
Uppdaterad:30/10/2021

Glasdildo – Den ultimata guiden

Innehållsförteckning

Om du är ett dildofan ska du definitivt prova en glasdildo!

Fastheten, de spektakulära designerna, den svala ytan som snabbt anpassar sig till din kroppstemperatur –- det är unika upplevelser du inte vill missa.

Dessutom håller din glasdildo i åratal om du tar hand om den ordentligt; upp till en livstid faktiskt, eftersom det härdade glaset är både solitt och hållbart.

I det här blogginlägget går vi igenom allt du behöver veta om glasdildosar, svarar på frågor som "Vilken typ passar mig bäst?", "Hur står sig priset mot en vanlig dildo?", och så förstås, "Är de säkra att använda?" (spoiler: det är de).

Vi kommer också att titta närmare på fördelarna med en glasdildo, innan vi avslöjar våra egna favoriter.

Vad är en glasdildo?

En glasdildo är, som namnet antyder, en dildo gjord av glas. Det solida materialet gör den både stark och hållbar, så risken att den går sönder är nästintill obefintlig.

Glas kan för många kännas som ett konstigt materialval för en dildo, men om du fortsätter läsa har vi flera goda argument till varför en glasdildo absolut borde ingå i din samling!

Glasdildosar

Därför ska du välja en glasdildo

Om du fortfarande undrar hur orden “glas” och “dildo” kan fungera ihop, ta en titt på vår lista här nedanför. För tro oss, det här är ett vinnande koncept.

Vi kan inte lova att allt känns glasklart när du kommer till listans slut, men du kommer ha lärt dig något nytt. Kanske har du även blivit lite mer nyfiken på hur de fungerar – det kommer vi till i nästa avsnitt. Men låt oss börja med att lista sex goda anledningar att välja en glasdildo:

1. De är fasta och hårda

Eftersom materialet är massivt, blir känslan från penetrationen både hårdare och fastare än med andra sexleksaker. Det är helt oflexibelt och böjer sig inte alls, men styvheten gör det lättare att nå de områden som pockar på uppmärksamhet. En glasdildo är det rätta valet om du vill massera g-punkten eller prostatan, eftersom dess fasthet får den att träffa mitt i prick.

2. Kan användas vaginalt eller analt

Du kan använda dem analt eller vaginal, allt efter tycke, smak och dagens humör. Om du vill uppleva den intensiva känslan av att en superfast dildo väcker nervändarna i ditt anus till liv, tänk på att välja en modell som har någon form av stopper. Det kan till exempel en distinkt bas eller ett brett handtag i botten.

3. Fantastisk design

Om du har sett en glasdildo tidigare, då vet du att de är otroligt vackra att se på! En del är enfärgade, andra mönstrade och ytterligare andra är gjorda av flera olika delar som har smälts samman. De sistnämnda är en riktigt fröjd för ögat, men du får dessutom också extra stimulerande njutning under penetrationen, tack vare räfflorna eller de extra detaljerna.

Glasdildosar

4. Perfekt för lek med temperaturer

Om du vill leka med olika temperaturkontraster, då ska du satsa produkter gjorda av stål, metall eller, just det, glas. Sänk ner din glasdildo i varmt eller kallt vatten och vänta någon minut, så att den hinner ta till sig värmen eller kylan. Testa temperaturen mot din underarm innan du för in den, för säkerhets skull. Temperaturkontraster kan ändra känslan av din leksak markant, vilket ökar den sensuella stimuleringen du får.

5. Lätt att rengöra

De är lätta att rengöra. Skölj av den med varmt vatten och använd en mild tvål eller en sexleksaksrengöring, så blir den ren och fin på nolltid. Dessutom är de allergivänliga, så du kan använda dem även om du har känslig hud.

6. Kan hålla livet ut

Om du tar väl hand om din glasdildo blir den en vän för livet. Förvara den på ett säkert sätt, helst i en skyddande tygpåse eller lådan som den kom i. Försök att inte tappa den mot hårda ytor. Skulle det ändå ske rekommenderar vi att du skaffar en ny, för även om det inte finns någon synlig skada på produkten kan det bildas osynliga sprickor om den får en hård stöt.

Glasdildosar

Så använder du en glasdildo

När du använder den här typen av sexleksak för första gången, rekommenderar vi att du tar dig tid att lära känna den lite närmare. Vad kan den göra och hur känns det att använda den?

Känslan förändras dessutom i takt med att du blir mer upphetsad, eftersom din kroppstemperatur värmer upp glasdildon. Nedan har vi sammanställt en praktisk lista över de viktigaste sakerna att tänka på, om du vill få en så skön upplevelse som möjligt.

Välj rätt modell

Till att börja med måste du bestämma vilka behov du vill att din nya glasdildo ska uppfylla. Vill du använda den för att skämma bort din g-punkt? Ska den vara lång och smal, eller är någon annan form att föredra? Vill du kunna använda den analt? Längre ner i inlägget presenterar vi våra favoriter, som ger dig en bra överblick över de olika alternativen innan du bestämmer vilken du vill ha.

Uppvärmning

Glasdildosar är, som sagt, helt oflexibla och betydligt hårdare än vanliga dildos. Därför är det viktigt att du är tänd och upphetsad när du för in den. Fokusera på dig själv, smek dina bröstvårtor och ditt könsorgan och se till att du känner dig redo, innan du låter den tränga in.

Invändig stimulering

Om du gillar stimulering av en riktigt fast penis eller dildo kommer du att älska glasdildosar. När du väl har fört in den kan du vrida den, vinkla den eller stöta den fram och tillbaka. Med stadiga rörelser och ett fast grepp kommer du snabbt hitta fram till dina bästa punkter.

Mjuka stötar

Du behöver inte stöta djupt för att stimulera dina nervändar på bästa sätt. Faktum är att de flesta nervändar finns i den första tredjedelen av slidan, samt i den yttre delen av anus. Så börja med korta, försiktiga stötar och bygg långsamt upp en längtan efter mer.

Glidmedel

Glasdildos skapar mindre friktion än exempelvis silikonvarianter, vilket gör det lättare att låta dem glider in och ut. Om du dessutom smörjer in den med ditt bästa glidmedel, vatten-, silikon- eller oljebaserat är upp till dig, kommer den glida på ett otroligt skönt vis.

Massage

Som grädde på moset kan du använda din nya vän till mer än bara onani. Massage är ett upplagt val! Upptäck hur olika temperaturer skapar sköna kontraster när du smeker din egen eller din partners kropp. Låt den fasta, släta ytan glida över huden och känn hur den stimulerar nervändarna. Kombinera med en massageolja, om du vill få en helt överlägsen massageupplevelse.

Glasdildosar

De största märkena inom glasdildosar

Börjar du bli lite sugen vid tanken på en glasdildo? Då behöver du veta vilka märken du ska satsa.

Icicles

Vill du ha fina färger och kreativa designer, kolla in produkterna från Icicles. De ger dig både lekfulla idéer och extra stimulans, eftersom deras designer ofta innehåller tydliga räfflor, kännbara knottror och/eller sköna kurvor.

Sinful

Föredrar du det enkla och klassiska bör du kolla in vårt eget varumärke Sinful. Vi har tagit fram enkla men gedigna produkter, som kan bistå dig i din jakt på orgasmer. Alla våra glasprodukter är handgjorda, vilket innebär att du får en lyxig produkt där varje exemplar är unikt.

Nu har du bekantat dig med de bästa märkena, så nu är det dags att titta närmare på några specifika produkter. Vilken ska få följa med hem till dig?

De bästa glasdildosarna

För att hjälpa dig att välja den för dig bästa glasdildon, har vi valt ut våra fyra favoriter för närmare inspektion.

Icicles No 5

Den här är gjord av handblåst glas och imponerar med en blå spiral lindad runt ett genomskinligt skaft. Spiralen skapar ett räfflat motstånd som sörjer för extra stimulering vid varje stöt. Det lätt böjda skaftet gör det dessutom det lättare att träffa g- eller p-punkten.

Icicles No. 5

Sinful Groove

En kurvig modell med kulor i olika storlekar. De kännbara markeringarna mellan kulorna ger en överdådig stimulans. Det krökta skaftet gör det lättare att vinkla dildon åt olika håll, när du letar efter g-punkten.

Sinful Groove

Icicles No 18

Här får du verkligen en utsmyckad modell – både när det gäller utseende och stimulering. Skaftet är prytt med knottror och har två kulor i ena änden, samt en droppformad kula i den andra. Skaftet har naturligtvis en fin böj också, vilket gör det mycket lättare att lokalisera och ta hand om din p- eller g-punkt.

Icicles No. 18

Sinful Curvy

En stilren och enkel modell med ett helt slätt skaft och distinkt huvud som tagits fram för att massera G-punkten eller prostata. En stopper vid basen ger bra grepp och säkerställer att den stannar där den ska under lekens gång.

Sinful Curvy

Glidmedel till din glasdildo

Vi var inne på det tidigare, men det är värt att upprepa: Du kan använda vilket glidmedel du vill med din glasdildo. Vilken sort du ska välja beror på var och hur du vill använda den.

Ska den få följa med in i badrummet bör du välja att smörja in din glasdildo med ett silikonbaserat glidmedel.

Njut av den överlägsna glidförmågan och det faktum att silikonglidmedel varken torkar ut eller sköljs bort i vatten. När du är redo att kliva ur badet kan du helt enkelt tvätta av glidmedlet med lite tvål.

Vid scenarier som inte inbegriper vatten, eller om du även vill använda produkter av silikon, är det bäst att välja ett vattenbaserat glidmedel istället.

Det är lätt att applicera och torkar in av sig själv. Du kan dessutom utan problem använda det tillsammans med både kondomer och alla typer av sexleksaker.

Slutligen kan du även välja att använda olja.

En riktigt bra massage börjar med en rejäl mängd olja, oavsett om du vill massera med händerna eller någon form av verktyg. Väljer du en massageolja som är säker att använda intimt, behöver du inte tveka utan kan låta massagen bli allt mer intim i takt med att upphetsningen stiger.

Precis som med silikonglidmedel, ska du undvika att använda olja tillsammans med kondomer. Det är dessutom bara sexleksaker av metall och glas som kan hantera olja på ett säkert sätt.

Glidmedel till din glasdildo

Vanliga frågor

Vi avrundar med några av de vanligaste frågorna som ställt om glasdildosar:

Vilka typer av glasdildosar finns det?

Man kan tala om två olika huvudtyper: de utsmyckade och de enkla. Det vill säga de som har flera färger och många detaljer, mot de som är genomskinliga och i stort sett utan extra dekorationer. Du hittar båda typerna i kategorin glasdildo.

Hur hittar jag den som passar bäst för mig?

Genom att sätta ord på dina behov och önskemål. Gillar du många olika detaljer och därmed olika former av stimulering, eller föredrar du att hålla det hela lite enklare?

Är de säkra att använda?

Ja! De är tillverkade av härdat glas och går bara sönder om du tappar eller slår dem mot en hård yta. Du bör faktiskt sluta använda din dildo om du tappat den eller råkat stött i den någonstans, även om den inte har gått sönder i fallet. Det kan nämligen ha uppstått inre sprickbildningar som inte kan ses, men som försvagar materialet.

Hur står sig priserna jämfört med vanliga dildos?

Priset ligger vanligtvis på ca. 239-499 kr, med ett fåtal som kostar ännu mer. Med tanke på att en glasdildo inte har några extra funktioner, som till exempel vibrationer, kan det verka ganska dyrt. Men å andra sidan får du en vacker och, i de flesta fall, handgjord sexleksak som du kan använda livet ut - så länge du inte tappar den i golvet.

Nu när vi har berättat i stort sett allt som finns att veta om glasdildos, är det bara att säga: ha så kul - och njut!

Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
Postnord
Instabox
Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

Snabb leverans

Postnord
Instabox

Säker betalning

Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

Alla modeller är över 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful