Gratis Frakt med Post Nord, Instabox eller Early Bird | Endast idag!

Snabb och diskret leverans
Gratis frakt - Endast idag!
 • Snabb och diskret leverans
 • Gratis frakt - Endast idag!
En person har rep runt händerna och en annan står bakom och håller i demEn person har rep runt händerna och en annan står bakom och håller i dem
Guider
Copywriter
Uppdaterad:19/01/2022

BDSM-rep för nybörjare - Den ultimata guiden

Innehållsförteckning

Den första bokstaven i BDSM står för bondage, vilket handlar om fixering eller fastspänning.

Denna form av fastspänning behöver nödvändigtvis inte ha med smärta eller dominans att göra, även om det absolut också kan vara en del av leken, utan det är helt upp till dig och din partner hur ni vill gå tillväga.

Många bindningar härstammar från en så kallad "single column tie", och det är därför den bindning som du bör lära dig först. Du kommer självklart att få ta del av detaljerade instruktioner om hur du gör längre ner i inlägget.

Det är den perfekta nybörjarknuten och i det här blogginlägget får du lära dig hur du kan ta hjälp av den för att få tillgång till ett hav av nya lekmöjligheter.

Du får dessutom inspiration till lekar med BDSM-rep, även om du är helt ny på området, och hur du ska tänka för att alltid låta säkerheten komma i första hand.

Vi börjar med att titta närmare på shibari och vad allt det här med BDSM-rep egentligen härstammar ifrån. Du kanske redan har listat ut det.

Närbild på en person med rep omkring dem på överkroppen

Historien bakom shibari

En av de typer av bindningar som är extremt populära är shibari, vilket även känt som japansk repbondage. Det liknar nästan en form av repkonst med tanke på de många olika knutarna och sättet som repet slingrar sig runt kroppen.

Kort förklarat betyder shibari "att binda" och teknikerna kan spåras ända tillbaka till 1600-talet när samurajerna använde sig av dem. Sedan dess har metoden kommit att användas i lite mer spirituella och sensuella sammanhang.

Det är lätt att tro att allt handlar om själva BDSM-repet och den kontrollerade känslan av att bli bunden, men det är faktiskt det psykiska och spirituella som står i fokus. När du släpper kontrollen uppstår en känsla av intimitet, vilket ökar tilliten till din partner.

Shibari-metoden är förbindelsen mellan två eller flera personer. Det kan liknas vid en dans där det är en person leder och de andra låter sig ledas. BDSM-repet blir därmed ett verktyg för att öka intimiteten, förtroendet och lekfullheten hos varandra.

Denna typ av bondage behöver alltså inte ha ett sexuellt fokus. Det kan användas som en meditativ övning. Du kan till exempel binda BDSM-repet utanpå kläderna och fokuset behöver inte ligga på könsorganen eller sexuell tillfredsställelse. Fokusera istället på det som känns rätt för er.

Nu när du har fått en bra grundkunskap är det dags att gå vidare och svara på frågor om själva BDSM-repet. Men först vill vi ge dig en liten treat.

Person med rep bundet omkring dem från halsen ner till grenen

Börja din resa med BDSM-rep här

Oavsett om du är nybörjare inom BDSM eller har samlat på dig gott om erfarenhet så är obaie ett riktigt bra varumärke att utgå ifrån.

Du får ett brett urval av kinky produkter och vägen från fantasi till handling har aldrig känts kortare.

obaie erbjuder dessutom produkter i olika material, vilket gör att du kommer att kunna hitta något som passar just din budget.

Produkterna på bilderna som finns med i detta inlägg kommer från obaie, vilket ger dig en bra bild av hur du kan använda de fina hamparepen eller de mjuka bomullsrepen.

I slutet av inlägget kommer vi också nämna några andra typer av BDSM-produkter från obaie för att ge tips till dig som är ute efter något annat än rep.

Men nu tillbaka till det som inlägget egentligen handlar om.

En handled med rep bundet runt

Vad kan man använda BDSM-rep till?

Trots att det kan se otroligt avslappnat ut inkluderas ofta en del smärta. Ändå är det många som gör det för njutningens skull då smärta är en del av leken av att hänge sig helt till någon.

Det kan nämligen uppstå ett transliknande tillstånd i hjärnan när den påverkas av smärta på flera ställen.

Så vad innebär det för dig och din partner?

Den sexuella spänningen mellan er

Rent sensuellt kan det ge er ett nytt perspektiv på intimitet och samhörighet.

Det kan både vara härligt lekfullt och leda till något riktigt erotiskt när ni väl har hittat er gemensamma rytm.

Du kan uppleva ett överväldigande rus av endorfiner som i sin tur kan resultera i en euforisk känsla när du hänger dig helt åt BDSM-repen. Även om BDSM-rep kan bidra med smärta så är det inte alltid som det faktiskt gör ont eftersom hjärnan hamnar i ett behagligt sinnestillstånd när du vågar att släpp taget.

Tillit- hängivenhet och lek

Se BDSM-repet som ett hjälpmedel för att låta era kroppar komma nära varandra på ett helt nytt sätt. Växla mellan mjuka intima beröringar och plötsliga strikta tillrättavisningar när ni binder repen och testar nya positioner.

Lek med känslor och utforska varandras energier. BDSM-repet är ett redskap som hjälper er att hitta en härlig rytm tillsammans och behöver därför inte alls vara det som står i fokus. Låt istället fokus vara själva mötet mellan er.

En person sitter ner med knäna uppdragna ombunden med rep, en annan person sitter bakom och håller i repet

Släpp kontrollen

Släpp taget om tankarna och låt istället kroppen ta kontrollen. Om du är den som blir bunden måste du lita på din partner, så det enda du behöver fokusera på är de känslor som uppstår. Släpp kontrollen och hänge dig åt stunden. På så sätt får du möjlighet att uppleva det endorfintillstånd som vi pratade om tidigare.

Både tillit och teknik tar tid

Även om olika videor kan få det att se lätt som en plätt ut att binda avancerade knutar så tar de faktiskt lite tid att lära sig. Dessutom kan det också ta tid att vänja sig vid känslan av att vara bunden och bygga upp den tillit som krävs för att verkligen kunna ge efter. Se därför till att ta det i precis den takt som känns bäst för er. Det är bättre att ta det lite för långsamt snarare än att gå för fort fram och riskera att inte våga testa på det igen.

Vilket leder oss fram till nästa punkt på den kinky dagordningen.

Överkropp ombunden med rep

Säkerheten framför allt

Innan du börjar med BDSM-rep är det otroligt viktigt att du har full koll på säkerheten. Vi har två säker som är särskilt viktiga för att få en så optimal upplevelse som möjligt.

Kommunikation

En bra start är att vara nyfikna på varandra och ställa varandra följande frågor:

 • Vilken typ av upplevelse vill ni uppleva tillsammans?
 • Ska leken vara sensuell och intim eller mer sexuell och lekfull?
 • Finns det något som ni inte tycker känns okej inom de uppsatta ramarna?

Oavsett hur länge ni har känt varandra så går det inte att läsa varandras tankar, så sätt igång nyfikenheten och kommunikationen för att synka med varandra..

Om man pratar om sina förväntningar innan man sätter igång kommer leken garanterat att bli betydligt bättre. Man behöver inte bestämma allt i förväg, utan det handlar om att hitta en gemensam utgångspunkt.

En bonus är att det också blir lättare att vara både kreativare och lekfullare när man har stämt av med varandra vad som är tillåtet och ej.

Säkerhet

Du vet det redan såklart, men vi säger det ändå: Säkerheten framför allt!

Innan ni sätter igång med leken är det viktigt att läsa på hur produkterna fungerar och ska användas.

För enkelhetens skull har vi sammanställt de 3 viktigaste säkerhetsreglerna för replekar.

Hand ombunden med rep

In case of emergency Bondage handlar om att hindra någon annans rörelsefrihet, och eftersom du måste släppa taget om all kontroll kan det vara en omvälvande upplevelse.

Därför är det viktigt att du frågar hur partner känner sig före, under och efter leken. Det är alltid en bra idé att förklara hur du vill att din partner ska ta hand om dig om du plötsligt skulle reagera starkt.

Vill du att repen ska knytas upp så fort som möjligt? Vill du låta repen sitta kvar och istället kramas tills det känns bättre? Eller kanske något helt annat?

Kom också överens om ett stoppord eller att du använder ordet "stopp" om något skulle kännas obehagligt eller du behöver en paus.

Säkerhetssax Ha alltid en sax i närheten på en plats där ingen riskerar att trampa på den eller skära sig.

Bind aldrig med ett material som ni inte kan klippa upp om det skulle behövas.

Var försiktig med nerverna Knyt inte för hårt – det måste få plats två fingrar mellan huden och BDSM-repet.

Även om ni nybörjare och inte använder superavancerade knutar är det viktigt att vara försiktig med nerverna. Att knyta BDSM-repet väldigt hårt direkt runt handleden eller andra leder kan orsaka nervskador de utsätts för för hårt tryck under lång tid. Öva alltid innan ni börjar leka på riktigt.

Sax, rep och en teckning med två streckgubbar och en pratbubbla

Nybörjarknutar

Och nu är det ÄNTLIGEN dags att börja prata nybörjarknuten, precis som vi lovade er i början av inlägget: Single column tie – alltså en bindning med BDSM-rep runt en led på kroppen.

Varför är detta den perfekta nybörjarknuten? Jo, detta är nämligen den bindning som de flesta andra bindningar härstammar från.

Det betyder att när du väl har koll på den här så har du en bra grund för att lära dig fler knutar.

Dessutom erbjuder den en mängd bra fördelar.

 • Knuten är lätt att ta dig in i och ut ur när du väl har förstått dig på tekniken. Det går också snabbt att uppgradera till en double-column-tie, eftersom den nästan ser likadan ut.
 • Du kan öva på ditt eget ben tills du kan den utantill.
 • Du kan använda bindningen på till exempel överarmar, underarmar, lår, ben, mage (inte halsen – här måste du vara fullt erfaren).
 • Det breda stycket hjälper till att fördela trycket över huden för att förhindra skav.

Din gyllene tumregel: Det är viktigt att du binder knuten på rätt sätt och inte hittar på några egna varianter. BDSM-repet kan dras åt utan att du märker det och på så sätt orsaka nervskador.

Rep som knyts runt en handled

Hur binder jag en single column tie (Somerville Bowline)?

För att göra det så enkelt och lättförståeligt som möjligt har vi tagit fram en guide.

För att binda denna knut kan du använda ett 5, 8 eller 10 meter långt BDSM-rep.

1. Mät ut mitten av BDSM-repet (du kan välja att göra en helt vanlig knut här för att lättare hitta mitten nästa gång). Gör detta genom att placera ändarna jämnsides med varandra och och lägga repet dubbelvikt.

För BDSM-repet genom händerna två gånger: en gång från de två ändarna och in i mitten för att hitta mitten. En gång från mitten ut till ändarna för att göra repet uträtat och redo att användas. (Håll koll på mittpunkten så att du inte tappar bort den i det här steget.)

Två händer och ett rött rep

2. Vira öglan runt armen eller benet tre gånger. Se till att de nu 6 raderna av BDSM-rep ligger i linje med varandra. När du har gjort detta ska du se till att du har gott om extra rep i änden med öglan.

Rött rep virat en arm

3. Gör en ögla av den långa änden (placera öglan ovanpå bindningen).

Rött rep virat runt en handled

4. För ögleänden genom öglan.

Rött rep knutet runt en handled

5. För in ögleänden under hela bindningen (från höger till vänster).

Rött rep knutet runt en handled

6. För in två fingrar i öglan och ta tag i mitten av ögleänden. Dra ögleänden halvvägs upp genom öglan och dra åt med den långa änden samtidigt som du håller ögleänden spänd på båda sidor av öglan.

Tre olika bilder med handleder bundna med rätt band

Om du för igenom den helt är den svårare att knyta upp, medan den är lättare att knyta upp om du bara för igenom den halvvägs. Det enda du behöver göra för att få upp knuten är att dra i öglan.

Handled med rött rep runt

När du har bundit knuten:

 1. Kontrollera att alla varv med rep ligger parallellt med varandra och är ungefär lika åtdragna/lösa.
 2. Kontrollera om bindningen blir stramare när du drar i överskottsrepet (annars har du gjort fel).
 3. Kontrollera att du kan få in minst två fingrar mellan repet och huden.

Kan du bocka av alla tre punkterna är knuten helt perfekt!

Två händer med rött rep bundet runt

Hur kan du använda en single column tie?

Nu vet du hur du får till själva knuten, du är medveten om säkerhetsreglerna, du har pratat ordentligt med din partner – så nu är du redo att leka! Men hur kan du använda dina nya kunskaper inom BDSM-rep? Det ska vi berätta för dig.

Stämningen börjar redan när du hittar mitten av repet. Japp, redan där.

Du kan till exempel låta din partner sätta sig på knä framför dig medan du lägger i ordning BDSM-repet. Det skapar en känsla av underkastelse och hängivenhet.

Du kan föra BDSM-repet långsamt genom dina händer och bygga upp en härlig spänning eller göra det snabbt och aggressivt för att visa att det är du som har kontroll över situationen, så att din partner får en föraning om vad som väntar.

När du binder en single column tie kan du med fördel lägga din partners hand på sitt lår eller bröst för ökad intimitet och närvaro medan du binder repet. Det gör att leken med BDSM-repet är igång redan innan du har hunnit binda färdigt.

Person ligger fastbunden i en säng

Om du har fyra stycken BDSM-rep kan du binda en single column tie runt din partners händer och fötter och knyta fast den långa änden i sänggaveln.

Gör detta på ett enkelt sätt genom att knyta en quick-release-knut (en knut där man inte drar änden hela vägen igenom, så att det skapas en ögla) i sänggaveln. På så sätt kan du lätt knyta upp repet och fästa det på ett annat ställe.

Om du binder en single column tie över varje arm kan du knyta fast båda händerna antingen fram eller bak på kroppen beroende på position.

Händerna kan också placeras över huvudet eller sättas fast vid sängen eller andra möbler, beroende på var ni befinner er.

Vill du få till ett mer varierat flow kan ni experimentera med:

Tempo

 • Långsamma och sensuella rörelser: Känslan av BDSM-repet som långsamt dras åt över huden.
 • Snabba och strikta rörelser: Ge din partner en liten chock genom att plötsligt dra åt knuten och få hen att helt hamna i nuet.

Avstånd

 • Extra nära: Var så nära varandra att du kan känna din partners andetag i ditt öra
 • Längre bort: Se hur det känns när din partner befinner sig långt bort i ena änden av BDSM-repet och bara kan beundrar dig på avstånd.

Stramhet

 • Tajt: Känslan av att vara bunden så hårt att man inte kan göra annat än att helt släppa kontrollen kan vara otroligt härlig
 • Löst: Ett lite lösare rep kan bidra med en kittlande känsla på huden

Ge er tid att reflektera och prata om leken när ni är klara. Diskutera hur det kändes och vad ni skulle vilja göra nästa gång.

Det gör att både kroppen och hjärnan lättare kan ta till sig den nya upplevelsen. Ju enklare du låter leken vara de första gångerna, desto lättare kommer det vara att utveckla och bygga på upplevelsen allteftersom.

Person sitter ner ombunden med rep

Alternativ till rep

Om du sitter och tänker ”Men vänta nu, detta låter sjukt förvirrande” ska du veta att det finns en mängd andra sätt att kontrollera din partner än med BDSM-rep.

Du kan till exempel börja med manschetter.

Även om buntband, presentsnören och andra saker som du kan hitta i hemmet är det enda du har till hands är det inte något som du bör använda.

Det fina med manschetter är att de finns tillgängliga i flera olika modeller: kardborre, spännen, läder, PU-läder, tyg samt med eller utan kedjor så att du kan koppla ihop dem med varandra med hjälp av små karbinhakar. Det gör att ni snabbt kan ändra ställning, utan att behöva ta bort manschetterna helt.

Två hander med manschetter på

Dessutom fördelar det breda bandet trycket över handlederna så att du inte riskerar att få några märken.

Alla manschetter kan användas av nybörjare, men det är en bra idé att börja med upphängningsbara manschetter. Låt dig inte skrämmas av att de ser lite mer avancerade ut och passar särskilt bra för att stående fastspänning. De kan användas i alla ställningar och den ergonomiska designen ger den fastspända partnern ett bättre blodflöde till händerna och något att klamra sig fast vid.

Händer som hänger i manschetter

Om du har köpt ett BDSM-rep, men tycker det är svårt att binda egna knutar kan du till exempel använda det med manschetter för att binda fast dem i sängen.

Det finns såklart också bindset som gör det möjligt att binda fast din partner i en säng utan sänggavel.

Oavsett om du redan har hittat rätt BDSM-rep för dig eller funderar på att ta steget är fokuset alltid först och främst intimiteten och tilliten mellan dig och din partner.

Och att leka med BDSM-rep är ett utmärkt sätt att utforska detta.

Ha en riktigt härlig stund tillsammans!

Fler artiklar

  Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Gratis frakt - Endast idag!
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful