Guides

Nybörjarguide till analleksaker

För många kan idén om att använda analleksaker verka lite skrämmande i starten. Och det är ett par saker man ska tänka på – både mental och fysiskt – det ska vi inte sticka under stolen med. Får man en dålig upplevelse första gången beror det dock ofta på att man kastar sig ut i den djupa änden av bassängen direkt, istället för att ta ett steg i taget. Tålamod är nämligen nyckeln till lyckade anallekar, eftersom du måste känna dig tillräckligt avslappnad för att njuta av demt.

Om du följer våra tips och råd här nedanför, då kommer du vara väl förberedd på att ge dig ut i analstimuleringens fantastiska och underbara värld – på ett säkert, kul och njutbart sätt.

1. Vänj dig vid tanken

Läs på innan du börjar

Tanken på att använda anala sexleksaker för första gången kan helt klart kännas överväldigande. Det flyter omkring mycket tabu, rövarhistorier och felinformation därute, vilket kan kan förvirra och skrämma även de mest nyfikna individer. Det bästa du kan göra är därför att på egen hand undersöka saken noggrant. På så vis kan du få en bättre bild av vad du ska förvänta dig av upplevelsen, vilket är avgörande för huruvida den blir skön för just dig. Ge dig själv tid att undersöka ämnet, och kom ihåg: Du har inte bråttom. Det enda rätta tempot är det som fungerar för dig.

2. Testa själv först

Onani är nyckeln till att förstå din egen kropp och vad du tycker om, så att du kan känna dig tillräckligt självsäker för att experimentera med en partner. Anallekar är inget undantag – att leka med dig själv är det bästa och mest behagliga sättet att komma igång med anal njutning.

Det är utan tvekan både fräckt och kul att utforska nya leksaker för stussen tillsammans med en partner. Men om du börjar på egen hand kan du lugnt och stilla experimentera tills du känner dig helt trygg med det nya. Du kan prova olika typer av produkter, testa dig fram med olika former av njutning, samt börja och sluta närhelst du har lust – utan att behöva tänka på hur din partner ställer sig till det hela.

Din första upplevelse med en ny analleksak kan resultera i oväntade lustar och känslor. När du övar på egen hand får du möjlighet att både ge och ta, vilket är oerhört nyttigt om du senare får lust att bjuda in andra personer i leken.

3. Glöm inte förspelet

Använd en vibrator som förspelIstället för att banka på bakdörren med en gång, kan du med fördel börja med lite andra aktiviteter först. Prova sådant som du redan njuter av, t.ex. att använda en vibrator för att bli varm i kläderna och göra din kropp mottaglig för stimulering.

Om du fortfarande tycker det är svårt att koppla av kan du prova en avslappningsspray, som får dina anala muskler att slappna av. Spraya ett par gånger runt analöppningen och låt sprayen verka ett par minuter, innan du påbörjar leken.

Därefter kan det vara en bra idé att börja med en riktigt liten analplugg, eller kanske något ännu mindre – som ett finger. Smörj in fingret eller pluggen ordentligt med ett analt glidmedel, och låt det försiktigt cirkulera runt anus innan det sakta och försiktigt börjar arbeta sig in i öppningen. När du har vant dig vid känslan av att det vandrar in och ut kan du lägga till ett andra finger, som också har smorts in med glidmedel. Härefter bör ditt anus vara tillräckligt uppvärmt för att hantera en plugg. Se återigen till att det finns rikligt med analt glidmedel på, innan du försiktigt låter pluggen glida in i kroppen.

En del tycker att det lättare att föra in en buttplug när de står på alla fyra, andra föredrar att ligga på rygg med spretande ben. Vi är alla unika varelser, så experimentera dig fram till vad som fungerar bäst för dig och din kropp. Det viktigaste är som sagt att du är avslappnad. Ta långa djupa andetag när du ska föra in ett finger eller en plugg där bak.

Att föra in en analplugg: Håll fast i botten av pluggen med toppen mot anus, och skjut försiktigt in pluggen i en lätt vinkel mot magen. Börja med spetsen, och för sedan försiktigt in resten när du har vant dig vid känslan.

När du ska ta ut pluggen igen ska du återigen tänka på att andas djupt och långsamt, medan du försiktigt drar ut den. TIPS! Det kan vara både lättare och skönare att ta ut pluggen om du har fått orgasm först, eftersom det får musklerna i bäckenbotten att slappna av.

4. Tänk på hygienen!

En viktig sak att tänka på i samband med analsex, och det gäller även när du ska leka med analleksaker, är hygienen. Börja med att rengöra bakdelen, för när du känner dig ren är det lättare att slappna av och njuta av upplevelsen. I de flesta fall räcker det med att gå på toaletten och därefter tvätta av området runt anus med en tvättlapp eller våtservett avsedd för intimbruk, men undvik produkter som innehåller parfym och/eller alkohol.Sinful Flexible Tip Anal Douche

Vill du vara mer säker på att inte drabbas av obehagliga överraskningar, kan du prova att använda en produkt för anal rengöring. Det finns flera olika valmöjligheter, t.ex. en analdusch, ett enema kit eller ett duschmunstycke som monteras på din duschslang. Åt nybörjare kan vi rekommendera Sinful Flexible Tip Anal Douche, en av de minsta analsköljarna vi har. Det flexibla röret gör den bekvämare att föra in, och den mindre storleken gör att du inte riskerar spruta upp för mycket vatten på en gång. Oavsett vilken produkt du väljer, är principen dock densamma, och efter rengöringen kan du slappna av och inte behöva oroa dig för att obehagliga överraskningar ska störa mitt i leken.

Så gör du:
Fyll analduschen med ljummet vatten, eller låt vattnet i duschen spola tills det når en behaglig kroppstemperatur. Härefter för du in analrengöraren eller duschmunstycket i anus, sprutar in vattnet och sätter dig sedan på toalettstolen för att låta vattnet rinna ut igen. Upprepa proceduren tills vatten som rinner ut är klart. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du genomför rengöringen 1-2 timmar innan du påbörjar dina anala lekar.

TIPS! Smörj in duschmunstycket eller analduschen med glidmedel innan du börjar. Det gör det lättare att föra in den. Efter användning bör du rengöra analrengöraren ordentligt, t.ex. genom att skålla den med kokande vatten. OBS! Analrengöraren får inte ligga i kokande vatten under längre stunder, eftersom det kan deformera den.

5. Skip “the double dip”

Sinful Ekologisk SexleksaksrengöringVi kan inte släppa hygiensnacket riktigt än, för hygienen kan inte understrykas nog när det kommer till analstimulering. En annan sak som är oerhört viktigt att tänka på är nämligen att det är strängt förbjudet att “dubbeldoppa”. Det vill säga – låt ALDRIG en hand, leksak eller penis röra vid först anus och sedan vagina, utan att tvätta den ordentligt först. Anus och vagina är två helt skilda ekosystem och det är en extremt dålig idé att överföra bakterier från det det första till det andra.

Av samma orsak är det viktigt att du rengör dina leksaker noggrant efter leken, så att du inte överför bakterier från ditt anus till din partners. Tvätta leksakerna med varmt vatten och mild tvål, eller använd en sexleksaksrengöring och skölj med varmt rinnande vatten.

6. Välj rätt leksaker

När du ska välja ut anala sexleksaker till dig själv, ta en stund och fundera på hur du vill använda dem, samt vilken form av känslor och stimulering du är ute efter. I samband med detta är det också en bra idé att läsa på lite, för att ta reda på vad som faktiskt skiljer olika typer av produkter åt.

Analpluggar
Den svenska översättningen av engelskans butt plug. Många tror felaktigt att en analplugg uteslutande ska användas till att förbereda sig för analsex med en partner, men det är en fantastisk liten leksak i sig själv. En av de stora fördelarna med en butt plug är att den låter dig fokusera på kroppens andra njutningspunkter, eftersom den sitter på plats helt av sig själv. Du bör faktiskt inte dra pluggen fram och tillbaka innan leken är slut, utan den ska bara sitta där den sitter. För när den väl sitter där den ska, då känns det Sinful Analplugg till Nybörjarefantastiskt.

Analpluggar gör det lättare att uppnå sexuell njutning, eftersom den trycker mot erogena zoner och ger en skön känsla av att vara fylld. När vi talar om sex är tryck verkligen underskattat, och det överskuggas i princip helt av in-ut-rörelser. Men för många människor är tryck faktiskt det som gör det möjligt att uppnå klimax och uppleva den största formen av njutning, både vaginalt och analt.

I starten bör du välja en analplugg för nybörjare. De är mindre, tänk samma storlek som ett finger ungefär, och dropp- eller päronformad för att göra dem lättare att föra in. De har en smal hals och en bred fot som ser till att pluggen inte försvinner in i anus, utan att den sitter bekvämt på plats mellan skinkorna.

Analkulor
Till skillnad mot en analplugg, som ju är tänk att sitta stilla när du har fört in den, är analkulor designade för att både stimulera dig invändigt, och för att dras fram och tillbaka.Baseks Analkulor i Silikon Kulorna förs in i anus en och en, vilket ger en sensuell känsla av ökande fyllnad. Därefter kan de dras ut med varierande hastighet, allt beroende på vilken effekt du vill ha. När de dras ut kittlar kulorna de känsliga nervändarna i ringmuskeln. Det känns nästan som att muskeln masseras, vilket är en otroligt njutbar form av stimulering.

Börja med lite mindre kulor, eller gärna en kedja där kulorna gradvis blir större. På så vis kan du börja med de minsta kulorna och långsamt arbeta dig uppåt i storlek, allteftersom du vänjer dig vid känslan av att ha dem inne i dig.

NybörjarkitSinful Get Started Anal Nybörjarset
Som nybörjare i den anala världen kan det vara svårt att veta var man ska börja. Då kan det vara en bra idé att införskaffa ett nybörjarkit där du får lite olika saker att prova på. Det kan antingen vara en uppsättning analpluggar i olika storlek, ett så kallat anal training set, eller varför inte ett nybörjarset med olika produkter som du kan testa och prova dig fram med.

7. Tänk på storleken

När du letar efter analleksaker är det viktigt att kontrollera produkternas storlek – både längden och bredden. Det är extra viktigt när du ska välja analplugg, eftersom storleken på dem kan variera enormt mycket. Var därför medveten om dig själv och din nivå när du väljer. Du kan alltid gå upp i storlek allteftersom dagarna, veckorna eller månaderna går – eller så kan du välja att aldrig avancera från din startpunkt. När det känns rätt, riktigt och njutbart för dig, då ligger du på rätt nivå.

8. Säkerhet

När din analplugg väl är satt på plats, då kan du njuta av den utan att behöva använda händerna. De behövs först när pluggen ska tas ut igen. Av den anledningen ska en plugg alltid ha en bred fot som förhindrar att den vandrar iväg uppåt i kroppen under lekens gång. Denna fot kallas för en stopper, och den är en nödvändig säkerhetsåtgärd. Leksaker eller objekt som åker för långt in i analen kan nämligen orsaka skador på tarmen. Stoppern förhindrar detta genom att hålla pluggen på plats, och ser samtidigt till att det är lätt att få grepp om den när leksaken ska dras ut. Som nybörjare är det en bra idé att inte ha analleksakerna inne för länge. Detsamma gäller när du fått lite erfarenhet på området och vill prova nya leksaker. Det är aldrig en bra idé att använda splitternya leksaker ute i det offentliga, t.ex. när ni äter middag hos vänner, på ett biobesök eller en konsert. Testa dem alltid hemma först, innan ni blir äventyrliga på riktigt.

9. Meeera glidmedel

Kaerlig Analt GlidmedelDet spelar ingen roll vilken typ av anala lekar du ger dig i kast med – analt glidmedel är alltid ett måste. Till skillnad från vaginan producerar anus ingen naturlig lubrikation, så den blir du tvungen att stå för den själv.

Eftersom en analplugg kan komma att sitta kvar i kroppen ganska länge, bör du alltid se till att du tar så pass mycket glidmedel att du kan dra ut pluggen på ett lätt och njutbart, långsamt och glidande, sätt efteråt.

10. Tänk igenom materialen

Det här är dessvärre ett område som många väljer att prioritera ner, t.ex. till fördel för ett lägre pris. Men innan du genomför ett köp bör du alltid överväga vilket material produkterna du tittar på är tillverkade i. Undvik material av sämre kvalitet, t.ex. de som innehåller petroleum eftersom det kan irritera analkanalen. Du bör alltid satsa på produkter av allergivänliga material utan latex och ftalater, för då vet du att de är säkra att använda både utanpå och inne i kroppen. Alla produkter i Sinfuls webbutik är 100% säkra att använda.

Det kan också vara bra att tänka på att olika material kan ge olika former av njutning.

Sinful Jewel Butt Plug i Stål

Rostfritt stål kan användas för att leka med temperaturer, både värme och kyla, och känns dessutom härligt glatt mot huden. Materialet ger minimal friktion, men du får leksaker som naturligtvis är tyngre och helt oflexibla.

Icicles No 27 Glas Buttplugg

Analpluggar i glas är vackra att se på, och som regel lättare än metallpluggar, men låter dig fortfarande leka med värme och kyla.

Du ska dock försäkra dig om att de är tillverkade på ett ansvarsfullt sätt av väletablerade märken, samt att de är av härdat glas så att de inte går sönder på den svagaste punkten – halsen.

Silikon Analplugg Set

Analpluggar i silikon är säkra för din kropp och lätta att både rengöra och desinficeras.

Silikon är dessutom ett väldigt flexibelt material, vilket är en klar fördel när du är nybörjare.

11. Lägg till vibrationer

Många buttpluggs fås med vibrationer, vilken kan ge din anala njutning en helt ny dimension. Som en extra bonus är vibrationerna inte bara kittlande sköna, utan de hjälper också dina muskler att slappna av. Det är väldigt hjälpsamt för dig som nybörjare. Pluggar där motorn sitter uppe i toppen, t.ex. B-Vibe Novice, kan lätt överföra vibrationerna till prostatan eller a-punkten, som är en av vaginans djupare belägna erogena zoner. Känns det lockande hittar du massor av prostatasexleksaker i vår webbutik.

12. Var kreativ

Det är som sagt en vanlig missuppfattning att analpluggar bara ska användas som uppvärmning till analt samlag. Det är de ett utmärkt verktyg för, om du känner för det, men de kan utan problem användas som huvudattraktion också. Du kan använda dem på egen hand i samband med onani, eller rentav när du går på dejt och har fullt av folk runt omkring dig. Båda parter kan använda varsin plugg under vaginalt samlag, eller under hela den intima stund ni delar. Det allra bästa med analpluggar är dock att de kan njutas av alla oavsett ålder, könsidentitet eller sexuell läggning, så låt kreativiteten flöda och se vad de kan göra för dig.