TickSnabb och diskret leverans
TickFri frakt vid köp över 700 kr
  • TickSnabb och diskret leverans
  • TickFri frakt vid köp över 700 kr
Två händer håller i varandra över vattenTvå händer håller i varandra över vatten
Guider
Author
Uppdaterad:23/09/2022

Så hittar du g-punkten

Innehållsförteckning

Är du osäker på om du har en g-punkt? Oroa dig inte, det har alla. Det krävs bara lite träning för att lokalisera den.

I den här guiden hittar du våra råd om hur du kan hitta din g-punkt - både med och utan sexleksaker.

Du får även tips på hur du uppnår den eftertraktade g-punktsorgasmen. Men låt oss börja med att ta reda på vad g-punkten egentligen är för något.

Vad är g-punkten, och var finns den?

G-punkten är inte en punkt i egentlig bemärkelse, utan snarare ett område. Här känns vävnaden ofta lite skrovlig, ungefär som skalet på en valnöt fast mjukare, och mer svampig än resten av slidväggen. Den gömmer sig ca 2-8 cm in i din slida på sidan ut mot magen och blygdbenet, men inte lika långt in som livmoderhalsen.

Det är ett mycket känsligt område som sväller upp när du blir sexuellt upphetsad. Just därför är det faktiskt lättast att hitta g-punkten om du är upphetsad i förväg.

Det känns oerhört skönt att få g-punkten stimulerad. Görs det på rätt sätt kan du till och med har turen att uppleva den fantastiskt djupa g-punktsorgasmen.

Illustration av en kvinnas anatomi, klitoris, g-punkt, blåsan, anus, livmoder

1. Klitoris 2. G-punkt 3. Blåsa 4. Anus 5. Livmoder

Så hittar du g-punkten

När du ska utforska och lokalisera g-punkten är det bäst att börja med fingrarna. På så vis får du en tydligare uppfattning om var din g-punkt befinner sig, samt hur den reagerar på stimulering.

För att komma igång med “fingrandet” bör du lägga dig på rygg och sära på benen. Böj knäna och placera fotsulorna platt mot madrassen. Den här positionen gör det lättare för dig att nå g-punkten med fingrarna. Du kan med fördel placera en kudde under rumpan, så att ditt underliv lyfts upp en liten bit.

Applicera ordentligt med glidmedel i slidan och på fingrarna, och för in 1-2 fingrar i slidan. Se till att din handflata är vänd uppåt och för fingrarna fram och tillbaka, samtidigt som du pressad lite lätt mot slidväggen. Böj gärna fingrarna lite, och massera försiktigt slidväggen med små "kom hit"-rörelser likt dem du ser på bilden här intill.

Du letar efter en punkt eller ett område ungefär lika stort som en mindre valnöt, där vävnaden känns lite mer ojämn än den runt omkring. När du känner denna skillnad, då har du hittat g-punkten.

Två händer med röd nagellack som gör kom-hit rörelse

Lek med din g-punkt

Nu när du lokaliserat din g-punkt, börja med att gratulera dig själv - du har just tagit ett rejält kliv närmare g-punktshimlen!

Det här svampiga lilla området du just har hittat är mer än redo att bli stimulerat. Använd dina fingrar för att utforska och leka med denna nya punkt, så att du vänjer dig vid känslan och snabbt kan hitta tillbaka till den nästa gång. Du kan också med fördel bjuda in din partner i leken, antingen för att hitta hens g-punkt eller för att få hjälp att leka med din egen. Din partner kan stimulera dig med sina fingrar, eller ta hjälp av en sexleksak.

Den generella rekommendationen är att använda fasta, konstanta rörelser för att stimulera g-punkten, men testa dig fram, se vad som fungerar bäst för dig och ta det därifrån - vi är ju trots allt olika.

Addera sexleksaker

Det som känns skönt med fingrarna, kommer kännas minst lika skönt med en g-punktsleksak. Numera finns det massor av sexleksaker som är designade specifikt för att stimulera g-punkten, både g-punktsvibartorer och g-punktsdildos. Du kan identifiera sexleksaker som är tänkta för g-punktsstimulering genom deras mer böjda form. Den här böjningen är vad som gör det möjligt att träffa g-punkten med perfekt precision för att få orgasmisk stimulans. Det kan dock fungera precis lika bra med ett vibrerande ägg, eftersom en del av dem har en ergonomisk design som gör att ägget träffar mitt i prick på g-punkten. En bonus med g-punktsleksaker är också att de kan användas både ensam och tillsammans med din partner.

En g-punktsdildo kan ha flera olika utformningar. En del är mer böjda än andra, några är mjukare och andra hårdare. Du kan hitta varianter i allt från stål till silikon, så det är bara en fråga om tycke, smak och naturligtvis preferenser.

Njoy Pure Wand G och P punktsstimulator

Vi kan rekommendera Njoy Pure Wand. Den är tillverkad av medicinskt stål, och med sin tydliga böjning är den helt perfekt när du vill träffa g-punkten. Lägg den i kylskåpet en liten stund och upplev pirrande kyla, eller ge den ett varmvattenbad och njut av värmen.

Metall leder också vibrationer väldigt bra, så testa att hålla en vibrator mot wandens ände och känn hur vibrationerna sprider sig ända till g-punkten. Inte konstigt att flera världsledande sexexperter har denna som personlig favorit!

Närbild på en ståldildo

LELO Enigma Dual-Action Sonic Massager

En G-punktsorgasm är ljuvlig i sig själv, men vill du göra det hela ännu bättre kan du med fördel stimulera klitoris samtidigt. Nu talar vi inte enbart om uppvärmning, så som vi fick nämnt tidigare, utan om som en del av huvudrätten. Det finns nämligen sexleksaker som fokuserar på både klitoris och din g-punkt samtidigt. Många tycker att det ger en oerhört intensiv och upphetsande känsla, som oftast resulterar i helt oförglömliga orgasmer.

Om du vill prova på detta, som kanske bäst beskrivs med termen "det bästa av två världar", då ska du välja sexleksaker med omsorg. Ett populärt alternativ är denna modell från LELO Enigma, som blivit många kvinnors favorit världen över.

Dess böjda skaft förs in i vaginan, där det med lätthet träffar mitt i prick mot din g-punkt och tar hand om den med kraftiga vibrationer. I andra änden, den som är kvar på utsidan, finns en lufttrycksvibrator som stimulerar klitoris med den numera världsberömda lufttrycksteknologin. Kombinationen av vibrationer och pulserande lufttryck kommer ge dig orgasmer du knappt vågat drömma om!

Som grädde på moset kan du själv välja om du vill använda både lufttryck och vibrationer samtidigt, eller köra med bara en av de två om det känns alldeles för intensivt med allt på en gång.

En person ligger ner och har en svart dildo på ena benet

Amaysin Klassisk Rabbit­vibrator

Du kan naturligtvis också välja en gammal goding, den klassiska rabbitvibratorn. Denna lilla krabat slog igenom stort i succeserien “Sex and the City” och har varit oerhört populär sedan dess.

Amaysin Klassisk Rabbitvibrator är designad för att det långa skaftet ska ta hand om din g-punkt inifrån, samtidigt som den lilla kaninen smeker och stimulerar din klitoris med kraftiga vibrationer på utsidan.

En rosa rabbitvibrator på ett täcke

Så känns en g-punktsorgasm

Eftersom g-punkten ligger väldigt nära urinröret kan du faktiskt känna dig lite kissnödig när den stimuleras. Men oroa dig inte, du kommer inte kissa på dig, framför allt inte om du gått på toaletten innan leken påbörjas. Det är sant att en del ejakulerar, det vill säga att det kommer vätska ur vaginan, när de får orgasm och ibland redan när de blir upphetsade. Men det är inte urin som kommer ut. Det är faktiskt fysiskt omöjligt att kissa och ejakulera samtidigt, så slappna av i bäckenbottenmusklerna och njut! Då ska du se att känslan av kissnödighet snart försvinner.

Många har dock svårt att förstå att de upplever en g-punktsorgasm, just eftersom den känns så väldigt annorlunda än t.ex. en klitorisorgasm. En klitorisorgasm är fantastiskt skön, men den är många gånger ganska kortvarig. En g-punktsorgasm är tvärtom ofta utdragen i sitt förlopp, och den är så djup att många blir direkt känslomässigt påverkad av den.

Men det krävs som sagt träning för att uppnå en g-punktsorgasm. Du kommer förmodligen inte lyckas första gången du försöker, och det är varken fel eller konstigt. Fortsätt försöka, träna din muskulatur och lär känna din g-punkt. Och kom ihåg; avslappning är nyckelordet.

Olika vägar till g-punktsorgasmen

Våra kroppar är extremt olika och väldigt dynamiska i sin utformning, så hur mycket du behöver träna för att komma i mål kan variera. För en del kommer g-punkten leverera de djupaste och mest intensiva orgasmerna de någonsin har upplevt, för andra blir det mest bara ett skönt tillskott till alla de andra orgasmerna deras kropp kan frambringa. Ytterligare andra kommer uppleva att g-punktsstimulans inte ger dem något alls, och att de hellre lägger tiden på andra typer av stimulans.

Men det spelar faktiskt ingen roll vilken kategori du tillhör. Själva utforskandet av din kropp är en resa i sig, och vi menar faktiskt att den utgör minst halva njutningen. Så varför inte spendera lite kvalitetstid med dig själv och upptäcka vad som känns skönast? Du väljer själv om du vill använda leksaker för g-punkten eller inte, men de kan ofta vara till hjälp ifall fingrarna inte riktigt räcker till. Ibland är det lite svårt att nå fram ordentligt, och ibland kan en sexleksak stimulera på sätt som du själv inte klarar av. Föredrar du att utforska stimulation av g-punkten under samlag, då bör du testa sexställningen doggy style. Sex bakifrån är nämligen som gjort för att träffa g-punkten!

Oavsett vilken metod du väljer att testa, se till att börja med något som får dig att känna dig trygg och bekväm. Tänk som sagt på att det är viktigt att vara avslappnad, och att det är en bra idé att vara upphetsad i förväg, innan du börjar blanda in g-punkten. Värm gärna upp med en liten klitorisvibrator, antingen på egen hand eller genom att lämna över den till din partner. Det kan till och med vara en fördel att få en klitorisorgasm först, innan du påbörjar g-punktsstimuleringen.

Illustration av en sexställning med en kudde

Vi är alla olika

G-punkten sägs ofta vara en nästan explosivt erogen zon, vilket ofta stämmer - men inte för alla. Det är viktigt att tänka på, för det är inte alla som tycker det är upphetsande och/eller tillfredsställande att bli stimulerade här. En del tycker faktiskt att det är rent obehagligt, och så ska man ju naturligtvis låta bli. Det är helt okej att inte tycka om en viss typ av stimulans.

Hur känslig din g-punkt är beror mycket på hur din kropp fungerar och är uppbyggd. Saker som slidväggens tjocklek, olika fysiska drag och ålder kan alla påverka hur du reagerar. Det finns t.ex. rapporter om de som plötsligt får intensiva g-punktsorgasmer efter 40, trots att de aldrig har upplevt dem tidigare.

Men de finns också de som aldrig kommer anse att g-punkten är en erogen zon eller ens ett speciellt känsligt område. Tillhör du den här gruppen, ryck på axlarna och gå vidare till något annat. Kanske vaknar g-punkten till senare i livet, om inte så har du ju en hel kropp kvar att leka med, utforska och njuta av under andra orgasmiska äventyr.

Och som med all njutning är det magiska ordet återigen; avslappning. G-punktsorgasmer kan ta tid, och din kropp kan behöva vänja sig vid en ny form av erotisk njutning. Gå varsamt fram med smek och massage, och se till att ha kul på kuppen. Om du uppnår en g-punktsorgasm eller inte spelar ju faktiskt kvitta om du ser till att leken alltid får en happy ending på ett eller annat vis.

Prenumerera på Sinfuls nyhetsbrevFå 10% i rabatt på ditt nästa köp

Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

TickSnabb och diskret leverans
TickFri frakt vid köp över 700 kr
Postnord
Instabox
Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

Snabb leverans

Postnord
Instabox

Säker betalning

Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: SE502073582401

Alla modeller är över 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful