Så kommer ni igång med analsex
Guides

Så kommer ni igång med analsex

Antingen älskar man det eller så blir man lite skrämd av tanken. På analsex alltså. Så verkar det i alla fall förhålla sig för många och jag har full förståelse för det.

De flesta går inte tillräckligt försiktigt fram när de börjar experimentera med analsex och analstimulering, och om första erfarenheten var dålig är det lätt att tappa suget att försöka igen.

Det kan finnas flera orsaker till att ens analdebut inte går som förväntat, men ofta beror det på bristfälliga förberedelser, dåligt tålamod eller för lite glidmedel. Eller alla tre saker samtidigt. Som tur är finns det hjälp att få, och för att kunna ge er de bästa förutsättningarna för bra analsex får ni här våra bästa tips.

Analsex är otroligt populärt och något vi ofta får frågor om. Analsex kan ge kittlande, njutningsfulla och intensiva upplevelser, oavsett om du är kvinna eller man.

För kvinnor kan analsex ge en helt unikt härlig upplevelse. Vid analpenetration kan kvinnan nämligen stimuleras i de många känsliga nerverna runt anus och G-punkt samtidigt. Det görs möjligt eftersom slidväggen är tunn och penisen därför kan stöta mot G-punkten under sex.

Även för män kan analsex vara en härlig och väldigt njutningsfull upplevelse. Den anala stimuleringen ger nämligen möjlighet för djupa prostataorgasmer. Prostataorgasmer kan vara väldigt intensiva och om man har tur kan man få flera på rad.

Analsex kan vara en källa till fantastiska upplevelser och ge en ny dimension till sexlivet, och fördjupa intimiteten mellan dig och din partner.

6 tips till fantastiskt analsex

1) God hygien14682_0000_1

God hygien är viktigt när ni vill experimentera med analstimulering och kan göra det lättare av slappna av. Genom att skölja sig därbak med en analdusch kan ni också undvika obehagliga överraskningar under analsex.

Fyll en Anal Douche med kroppstempererat vatten och applicera lite glidmedel på röret så att du enkelt kan föra upp den.

Kläm ihop douchen så att vattnet försiktigt sprutas upp, och sätt dig på toaletten så att vattnet kan komma ut igen. Upprepa ett par gånger tills vattnet i toaletten är klart.

2. Slappna av i hela kroppen

Avslappning är avgörande för njutningsfullt analsex. Tala med varandra när ni kommer igång så att ni är överens om hur det ska gå till.

Som extra hjälp kan det vara en god idé att använda en avslappningsspray. Sprayen sprutas runt analöppningen 5-10 minuter innan ni har sex så att musklerna runt anus blir mer avspända.

3. Gå långsamt fram

Det är viktigt att ni testar er fram i eget tempo när ni börjar med analstimulering så att de anala musklerna får tid att slappna av och ni undviker obehag. Det är bara ni som vet när ni är redo och tillräckligt avslappnade för att kunna njuta av det. Gå gärna lite för långsamt fram.

4. Använd glidmedel14630---sinful-anal-glidecreme-100ml_01_1

Glidmedel är ett måste när ni har analsex eftersom kroppen inte själv producerar sekret i det området.

Ett glidmedel som t ex Sinfuls Anal Glidmedel ger en bra och glidande upplevelse och de bästa förutsättningarna för att kunna njuta av varandra.

Sinfuls Anala Glidmedel är vattenbaserat och kan användas tillsammans med sexleksaker i alla olika material.

5. Använd sexleksakerSinful BumBum Silicone Butt Plug Sæt

Analsexleksaker kan vara en riktigt bra idé, oavsett om ni provar analsex för första gången eller om ni har testat det några gånger tidigare.

Analsexleksaker som t ex Sinful BumBum Analplugg Set gör det möjligt för er att vänja er vid analstimulering innan ni börjar med t ex penetration. Det kan göra starten behagligare allteftersom kroppen gradvis vänjer sig vid mer fyllighet.

För många kan tillvänjningen vara en nödvändighet, och kräver att ni behöver experimentera med analstimulering flera gånger innan ni går vidare till penetration.

Det är helt naturligt, så njut av leken på den nivå ni är på och bli inte stressade om det inte skulle kännas bra att gå fortare fram.

Sinful BumBum Set är också perfekt om ni redan har erfarenhet med analsex och vill variera stimuleringen lite. De 3 olika pluggarna kan t ex användas under förspel eller samlag.

6. Rengör dina sexleksaker efter bruk

Analsexleksaker ska alltid rengöras efter användning för att garantera en god hygien. Rengöringen säkerställer dessutom att era analsexleksaker är redo nästa gång begäret infinner sig.

Vi rekommenderar att ni använder antibakteriell sexleksaksrengöring som t ex Sinful Clean till era analsexleksaker för att ge en effektiv och skonsam rengöring.