GuidesNyheter

Så introducerar du bondage för din partner

Visste du att den 24. juli är den internationella BDSM-dagen? Dagen har existerat sedan 2003 och grundades av BDSM-klubben Rosas 5 i Barcelona.

Bondage är ett både spännande och kittlande sätt att piffa upp sexlivet på. Det kan vara både milt, sensuellt och romantiskt att binda fast varandra samtidigt som bondagelekar ökar tilliten och intimiteten mellan dig och din partner.

Vad är BDSM och bondage?

BDSM är en förkortning för Bondage (B), Bondage och Disciplin (B&D), Dominans & Submission (underkastelse) (D&S) och Sadism & Masochism (eller Sadomasochism) (S&M).

Även om bondage är en av de mest populära och utövade fetisherna och det vid första anblick kan verka enkelt att spänna fast varandras händer och fötter till en stol eller till sängen så finns det ett par viktiga poänger och tumregler som ni bör ha koll på innan ni kastar er ut i leken. 

Vill ni som par experimentera med bondageutrustning men har lite svårt att veta hur ni ska sätta igång och hur ni får med er partner på idéen? Här får ni en komplett guide med inspiration till hur ni kommer igång och introducerar varandra till het fixering.

Så tar du upp ämnet

När du ska introducera din partner för bondage krävs det mer än att bara kila in ett par handbojor eller en ögonbindel under kudden. För många associeras fixering med otrygghet och det är därför otroligt viktigt att du talar med din partner om dina begär och fantasier. Det är ditt ansvar att han/hon känner sig trygg och säker så att ni båda kan njuta av leken ge er hän åt varandra.

Börja med att ta reda på vad det är du tänder på och tycker är intressant med bondage. Är du nyfiken på hur det känns att vara fastbunden? Är du mer sugen på bondage light, som en krydda i ert förspel, eller ska det vara ännu mer? Ska din partner ta kontrollen eller drömmer du om att själv dominera i sovrummet?

Det är först när du har gjort det klart för dig själv som du kan introducera din partner till dina begär. När du tar upp ämnet kan du till exempel prova att säga:

  • Jag har en fantasi om att en av oss är fastbunden. Vad tycker du om det?
  • Vad skulle du säga om vi tog med en ögonbindel i sängen?
  • Vill du vara med och titta på Sinful.se efter ett par handbojor?

Om båda två går igång på idéen så kan ni diskutera lite mer djupgående vad ni kan tänka er, vad ni tänder på osv. Kom ihåg att bondage inte är för alla och ha förståelse för hur din partner känner sig, liksom han/hon måste respektera dina fantasier.

Er första gång med bondage

När ni båda är överens om er idé är det dags investera i era första bondageleksaker. En ögonbindel tillsammans med ett par mjuka handbojor är perfekt för nybörjare. En sex swing är också ett bra ställe att börja, så du kan känna känslan av bondage.

Soft cuffs är mjuka neoprenmanschetter som kan användas både till fot- och handleder. De kan antingen fästas ihop som handbojor eller spännas fast i till exempel sängen eller en stol.

På Sinful.se, Skandinaviens störste sexshop, kan ni finna flera olika bondageset för nybörjare som till exempel Sinful Tie Me Up Sexleksaksset som innehåller både tejp, knytband, ögonbindel, bröstklämmor, floggerpiska och en inspirerande A-Z-guide. Bondagesetet från Sportsheets är också otroligt populärt och helt perfekt för nybörjare.

Om ni tycker att rep, manschetter, floggers och tejp är lite väl kinky kan ni alltid satsa på ett lite mer oskyldigt alternativ som till exempel LELO Boas lyxiga knytband i silke som går bra att använda på både hand- och fotleder.

Om ni blir sugna på att ta leken till nästa nivå och experimentera med att knyta fast varandra till sängen så bör ni absolut kolla in justerbara Obaie Bondageset.

Kom ihåg säkerheten

När ni har lekt med bondage ett par gånger är det bara er fantasi som sätter gränserna och ni kommer snart att upptäcka att ni dagdrömmer om intressanta och spännande bondagescenarier.

Även om ni båda är entusiastiska är det viktigt att ni hela tiden tänker på säkerheten.

  • Köp endast leksaker som är anpassade efter ändamålet! Billiga byggrejer kan knäckas, gå i baklås och orsaka allvarliga skador
  • Inspektera alltid era leksaker grundligt före bruk så att ni vet exakt hur de fungerar
  • STOPP! Kom överens om ett annat ord än “stopp” som kan avbryta leken ögonblickligen. Ta namnet på en frukt, en färg eller ett föremål som ingen av er associerar till erotisk lek

Ha en riktigt fin internationell BDSM-dag och lycka till.