Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
  • Snabb och diskret leverans
  • Fri frakt vid köp över 700 kr
Illustration av flera klitoris på rosa bakgrundIllustration av flera klitoris på rosa bakgrund
Nyheter
Sexual Wellness Specialist
Uppdaterad:12/01/2022

Klitoris på hjärnan

Innehållsförteckning

ÄNTLIGEN har forskare kartlagt vilken del av hjärnan som är kopplad till en av kvinnans erogena zoner – klitoris. Och ja, det är faktiskt inte mer än rätt att skriva äntligen och att skriva det med stora bokstäver.

Det är nämligen 16 år sedan som man började forska på detta hos män!

Så låt oss alla bara dra en lättnadens suck över att vi är ett steg närmare jämställdhet.

Vad vet vi om klitoris?

Så vad är det egentligen forskarna har undersökt?

Jo, de har helt enkelt genomfört en studie på 20 friska kvinnor i åldern 18-45 år för att ta reda på vilken del av hjärnan som är kopplad till klitoris.

För att kunna göra detta har de använt en specialdesignad apparat som erbjuder lufttrycksstimulering. Och här har vi anledningen till varför det har tagit 16 år att komma fram till ett svar.

Det har nämligen inte varit möjligt att få fram en rättvisande bild när man har använt sig av andra typer av produkter. Man har varit tvungen att använda exakt stimulering av klitoris för att få fram ett tydligt svar, och det är ju precis vad lufttrycksvibratorer är experter på.

Detta vet vi allt om här på Sinful, och det kommer även du göra när du har läst klart det här inlägget.

Tillbaka till kvinnorna. De utsattes alltså för lufttrycksstimulering, samtidigt som deras hjärnaktivitet registrerades i en MR-skanner. Och denna skanning visade att klitoris är kopplad till det som kallas för hjärnans somatosensoriska cortex.

Det är den del av hjärnan som registrerar sinnesintryck, exempelvis beröring. Och när du rör vid klitoris (och penis för den delen) är det faktiskt samma del av hjärnan som aktiveras som när du till exempel tar på höften.

Hjärna

Hur kan vi dra nytta av denna nya kunskap om klitoris?

Okej, nu vet vi alltså vilken del av hjärnan som påverkas när klitoris stimuleras. Men spelar det egentligen någon roll?

Ja, det gör det faktiskt. Iallafall om man frågar Christine Heim, medförfattare till studien och professor i medicinsk psykologi vid Charité University Hospital i Berlin. Till AFP säger hon att den nya kunskapen kan bidra i behandlingar av både trauma och sexuell dysfunktion.

Enligt det danska nyhetsmediet TV2 anser Astrid Højgaard, överläkare på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital, att det också är ett steg mot jämställdhet.

Att studien fokuserar på just stimulering av klitoris istället för penetration eller samlag kan bidra till att få bort den orgasmklyfta som finns mellan män och kvinnor.

Om man tittar på heterosexuella relationer får till exempel 95 % av männen ofta eller alltid orgasm vid samlag, medan siffran för kvinnor endast ligger på 65 %.

Hand som griper tag om ett lakan

Nu blir det andra bullar

På tal om orgasmklyftor så vet vi också att 80 % av kvinnorna inte får orgasm genom penetration. 4 av 5 kvinnor, mina damer och herrar!

Därför är detta nya fokus och därmed erkännandet av klitoris och dess stimulering mer än välkommet.

Och resultaten av studien ger också hopp om framtida orgasmer.

Astrid Højgaard beskriver sambandet mellan hjärnan och klitoris som en motorväg. Och den vägen kan du ha stort inflytande på.

"Genom stimulans är det möjligt att stärka upp den motorväg som leder de sensoriska signalerna vidare upp till hjärnan", säger hon till det danska nyhetsmediet TV2.

Studien visade faktiskt på att det påverkade området i hjärnan var mer utvecklat hos de försökspersoner som var mycket sexuellt aktiva.

Tecknad motorväg

En helt egen E4

Förhoppningsvis känner du nu en vilja av att stärka upp motorvägen i din egen kropp. Jag har i alla fall fyllt på tanken för att kunna ge mig ut på en härlig roadtrip!

Men innan vi tittar närmare på utbudet av fordon som kan ta dig från Ah till Oh får du möjligheten att lära dig ännu mer om de populära klitorisstimulatorerna. Du kan nämligen läsa mer om de två mest populära varumärkena Womanizer och Satisfyer i deras helt egna ultimata guide.

Om du redan vet hur en lufttrycksvibrator fungerar är det bara att läsa vidare.

Den populära

Sätter du dig istället hellre i populära Peugeot 208 så är Satisfyer Pro 2 Next Generation Lufttrycksvibrator ditt perfekta val. Man kan knappast nämna sexleksaker utan att nämna Satisfyer, och den här lilla mirakelmaskinen har kommit att bli en storfavorit bland kvinnorna.

En hand som håller i en Satisfyer Pro 2 Next Generation

Det läckra

Föredrar du lädersäten, värme i ratten och en BMW-logga på motorhuven så ska du spana in LELO Sona 2 Cruise Lufttrycksvibrator. Den är läcker, den är klassisk och den tar dig alltid hela vägen fram till din önskade destination.

En hand som håller i en lila LELO Sona Cruise 2

Den exklusiva

Om du bara kan tänka dig att sätta dig bakom ratten på en Rolls Royce så är det en Womanizer Premium 2 Lufttrycks­vibrator som du ska klicka hem. Dock är det nog få av oss som har en sådan ståendes i garaget, men det finns såklart även mindre bilar som kan klara av jobbet. Men du förstår vad jag menar – det blir inte bättre än en Womanizer.

En hand som håller i en svart Womanizer Premium 2

Spänn fast säkerhetsbältet och gör dig redo

Detta kräver nästan att vi utbringar en skål, eller hur?

Hurra för forskning som främjar jämställdhet. Hurra för att det faktiskt går att träna upp kopplingen till hjärnan så att din alldeles egen motorväg blir fri från köer och vägarbeten. Och länge leve lufttrycksvibratorn som gör träningen så sjukt njutningsfull.

Trevlig resa – och njut!

Blå himmel och fötter i flipflops
Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
Postnord
Instabox
Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

Snabb leverans

Postnord
Instabox

Säker betalning

Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

Alla modeller är över 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful