Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Närbild av munnen på en person som äter en jordgubbeNärbild av munnen på en person som äter en jordgubbe
Guider
Sexual Wellness Specialist
Uppdaterad:13/07/2022

Lek med sinnena

Innehållsförteckning

Sex är mycket mer än in, ut, två ryck och ett avslut.

Du kan ha underbara och sexiga upplevelser med nya bekantskaper och du kan ha djupa och innerliga upplevelser med någon du älskar. Och med dig själv.

Det ena utesluter inte det andra.

Men kanske är det så att du vill utforska denna innerlighet lite närmare. Närvaron. Intimiteten. Ge dig själv tid att njuta, upptäcka och känna.

I det här blogginlägget får du tips och råd på hur sinneslekar kan ge dig och din partner just detta.

Sexleksaker, massageolja, jordgubbar och champagneglas på ett bord

Lukta, smaka, lyssna, titta och röra

Vi är av naturen utrustade med fem sinnen. Du känner säkert till dem.

Du har definitivt bitit i en citron och upplevt hur syran får hela munnen att dra ihop sig. Den kanske till och med gör det nu bara genom att du föreställer dig det.

Du har säkert också doftat på en blommande syren en vårdag och njutit av hur doften aktiverar minnen av sommar, sol och barndom.

Eller så kanske du redan har testat att använda en ögonbindel i sovrummet för att leka med känslan av hur synbortfallet får alla andra sinnen att bli ännu intensivare.

Alla sinnen kan antingen aktiveras eller blockeras när du och din partner ägnar er åt varandra och det kan leda till massor av härliga upplevelser.

Olja från ett massageljus droppar ner på en arm

Är sinneslekar endast lämpade för förspel?

Förspel? Jag förstår att denna fråga kan dyka upp. Förspelet är ofta den term vi använder när vi värmer upp varandra.

Under många år var uppfattningen att förspelet var till för att göra mannen och kvinnan redo för det riktiga sexet – nämligen penetrationen.

Lyckligtvis har den uppfattningen förändrats. För det första är synen på intima relationer idag inte längre endast tillägnad en man och en kvinna. Vi vet alla att relationer kan se ut på många olika sätt.

Och för det andra så är sex så mycket mer än bara penetration. För mig är det okej att "förspel" finns kvar i vårt ordförråd, så länge vi delar uppfattningen att det inte bara handlar om uppvärmning, utan en förlängning av sex och njutning.

Då har vi rett ut det.

Så för att svara på min egen fråga – nej, sinneslek är inte bara lämpat för förspel. Man kan leka med sinnena under hela sexet och det är fritt fram för alla förhållanden att välja var man vill börja och sluta.

En person dricker ett glas champagne

Den mjuka versionen

Låt oss nu titta närmare på hur du kan väcka sinnena på ett mjukt och sensuellt sätt. Om du inte har så mycket erfarenhet av sexleksaker och erotiska tillbehör är detta tillvägagångssätt sannolikt en bra start.

Mjuk sinneslek är också perfekt för dig som vill fokusera på kopplingen till din partner och förmedla den kärlek som finns mellan er.

En person luktar på en flaska massageolja

Ögonbindlar

En ögonbindel är en oldie men en goldie. Det är ett oskyldigt tillbehör som kan göra underverk för leken. Du kan själv ta på dig ögonbindeln och låta din partner utforska din kropp.

Du kan också ge din partner samma behandling. Alla kyssar, smekningar, beröringar, slick och kramar kommer att kännas extra intensiva eftersom synen är blockerad.

Person med ögonbindel luktar på en blomma

Fjädrar

Ännu en relativt oskyldig och ibland underskattad sexleksak. Du kan med fördel kombinera en liten fjäder med ögonbindeln och låta de mjuka strykningarna smeka din partners bara hud.

Låt nyfikenheten ta över. Kanske har din partner en erogen zon som du ännu inte har upptäckt? Testa att låta fjädern vandra över nya platser. Knäskålarna, insidan av handlederna, insidan av låren, nyckelbenen och längs ryggraden – dessa platser kan framkalla behagliga rysningar när de får lite extra kärlek.

En svart fjäder

Massage

Att ge eller ta emot massage kan vara en underbar och sensuell upplevelse och det finns ett hav av olika massageoljor att välja mellan. De kan vara helt neutrala i sin doft, men det finns också möjlighet att skämma bort näsan med aromer som vanilj, jasmin och tropiska frukter.

Vissa oljor är uteslutande avsedda för massage utanpå kroppen, men det finns även varianter som t.ex. Sinful Intim Massageolja som kan användas för massage och stimulering av underlivet, både på utsidan och insidan.

Du kan också välja att använda ett massageljus som även det kan sprida en förförande doft. Här är det alltså både känsel och lukt som är i spel – win win!

Tre olika massageoljor på ett bord

Glidmedel med smak

Självklart ska även smaksinnet få sin beskärda del av kärlek. Då passar det perfekt att krydda den intima stunden med ett mousserande vin, söta jordgubbar, mörk choklad eller njuta av kroppens unika smak.

Det kan också vara ett optimalt tillfälle att krydda upplevelsen med ett glidmedel med smak. Inte för att det är något fel på din kropps naturliga smak – absolut inte.

Jämför det med att du alltid väljer vanilj i glasskiosken. Men en dag kanske du känner för choklad och då är det inget fel på vaniljen – du var helt enkelt mer sugen på choklad den här gången!

Ett smaksatt glidmedel står på ett bord tillsammans med sex jordgubbar

Temperaturlek

Att ta in kylande eller värmande element i leken kan också få igång dina sinnen. Testa till exempel att ta ut några isbitar ur frysen och låta dem bli en kylande och sexig del av oralsexet.

Person med isbit i munnen

Du kan låta de kalla dropparna glida ner över könsorganet, insidan av låren och bröstvårtorna tills hela kroppen darrar av njutning. Testa också att blåsa lätt på den kalla, våta huden. Känslan och tanken på dina läppar tätt intill kan vara upphetsande för den lyckliga mottagaren.

Du kan också välja sexleksaker i glas som kan läggas i kylen eller ett varmt vattenbad innan användning för att göra känslan extra spännande.

Person som håller upp en glasdildo framför ansiktet

Den kinky versionen

Självklart finns det även sexleksaker för dig som vill ta sinnesleken upp ytterligare en nivå.

Vi ska nu titta närmare på de produkter som kan stimulera sinnena på kanske helt nya och kinky sätt.

Pinwheels

Ett pinwheel kan användas på samma sätt som en fjäder, men istället för mjuka strykningar är det de små spetsiga piggarna som rör sig över huden.Det är helt upp till dig (och din partner förstås) hur hårt eller lätt piggarna ska rullas över kroppen. Oavsett intensitet väcks huden och sinnena till liv på ett ultrastimulerande sätt.

Ett pinwheel på bar hud

Klämmor

En klämma kan vara stimulerande, dekorativ och smärtsam. De mest kända klämmorna är de som kan användas på bröstvårtorna. Här kan du själv justera hur hårt de ska sitta och njuta av den ljuva smärtan.

När klämman tas bort och blodet rinner till området igen kommer bröstvårtorna att kännas extra känsliga och mottagliga för stimulering.

Det finns även klämmor som kan sättas på klitoris eller på pungen, så det finns gott om möjligheter att experimentera.

En person med en fetischklämma på örsnibben

Snärtar

Vissa tänker nog att snärtar eller smisk endast är till för dem som utövar BDSM. Men som med så mycket annat kan du anpassa snärtarna till precis den nivå som passar dig och din partner.

Ska hörselgången skämmas bort på samma sätt som rumpan är det en paddle du ska ta en närmare titt på. Dess platta yta skapa en exakt snärt som kan vara både kärleksfull och kraftfull. Och ljudet, kära läsare – det kan vara upphetsande i sig.

En paddle och en person i underkläder

En flogger, å andra sidan, är perfekt för mjuka och pirrande strykningar. Du kan föra de långa mjuka remmarna över din partners kropp och könsorgan på ett kittlande och retsamt sätt.

En flogger snärtar till rumpan på en person

Elektro leg

Leka med elektricitet – det låter farligt!

Jag kan verkligen förstå hur du tänker. Men om du använder elektrosexleksaker med försiktighet och följer instruktionerna så kan du vänta dig massor av sensuella upplevelser.

De elektriska impulserna kan reta och stimulera dig med helt andra förnimmelser än till exempel beröring och vibration.

Elektrosexleksaker mot bar hud

Njut av stunden

Jag hoppas att du har blivit inspirerad till nya sinnesupplevelser på både bekanta eller obekanta sätt.

Sätt igång och njut!

Sexleksaker, massageolja, glidmedel, blommor och champagneglas på ett bord

Fler artiklar

  Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Fri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful