Menskoppar

De flesta kvinnor har mens varje månad. För många innebär det en ständig kamp med bindor eller tamponger. De ska bytas ofta, kostar skjortan och det är inte alltid det lättaste att bli av med dem efter användning. Men så behöver det faktiskt inte vara. Men en menskopp slipper du alla irritationsmoment och obehag, så att du kan vara dig själv även under "lingonveckan".

Mest populära
0
Filter
Pris
Erbjudande
Märke
Belladot (1)
Fair Squared (1)
Lunette (3)
Minds of Love (1)
Monthly Cup (1)
Organicup (1)
Satisfyer (3)
Visa alla 11 produkter

Menskopp - ett billigare, bättre och enklare alternativ

Vad är en menskopp?

En menskopp är en slags skål gjord i mjukt material, exempelvis medicinskt silikon eller rent naturgummi. Den förs upp i slidan, där den samlar upp blodet som kroppen stöter ifrån sig under menstruationen. Skålen liknar en äggkopp, men istället för fot har den ofta bara en liten tapp i bottnen. Tappen används för att snabbt och smidigt dra ut menskoppen, när det är dags att tömma den. Till skillnad från bindor och tamponger är det nämligen inte fråga om en engångsprodukt, utan du kan använda den under hela din månadsblödning - och i många år framåt, utan att behöva byta ut den.

Du kan låta din menskopp sitta inne i upp till 12 timmar innan den måste tas ut, tömmas och sköljas av, för att så sättas tillbaka igen. Jämför det med en binda eller tampong, som helst ska bytas var fjärde till åttonde timme. Således får du större frihet att röra dig fritt, utan att behöva tänka på att du byta mensskydd under dagens gång. Ännu en fördel är att du med en menskopp inte behöver oroa dig för att blöda igenom. Har du bara placerat koppen korrekt kommer den fånga upp allt blod som kroppen vill göra sig av med, så du kan därmed fortsätta leva ditt liv som vanligt.

Köp menskoppar online hos Sinful

Även om alla menskoppar fungerar på samma sätt, så finns det trots allt en del små skillnader mellan de olika produkterna som du kan köpa hos Sinful. Tänk bland annat på att storleken kan variera från en kopp till en annan, så det är viktigt att du väljer den modell som passar dig bäst. Storleken beräknas vanligtvis utifrån två kriterier: huruvida du har fött barn eller inte, samt om du är över eller under 30 år. Det beror på att vaginaöppningen har en tendens att utvidga sig i samband med barnafödsel, men även i takt med att man blir äldre. Tar du bara de här två parametrarna i beaktning behöver du dock inte ge dig i kast med att mäta dig själv där nere för att hitta rätt storlek.

Som du kan se i vårt utbud på den här sidan, kan även formen variera från modell till modell. En del har en liten tapp i bottnen, andra har en slags hake eller rentav ett handtag. Funktionen är dock densamma, de underlättar alla när du ska ta ut koppen. Det är en bra idé att tänka igenom vad som passar dig och ditt underliv bäst, innan du köper en menskopp. Men i grund och botten handlar det enbart om en smaksak, så välj den som tilltalar dig mest.

Bra för både dig och miljön

Menskoppar är inte enbart ett praktiskt alternativ till andra hygienartiklar, utan dessutom mer hygieniskt eftersom den blodiga efterbörden inte blir liggandes i soppåse, som ofta börjar lukta illa. Kopparna som vi säljer innehåller heller inga skadliga ämnen, och för den som vill finns det 100% veganska menskoppar att köpa, så du behöver inte kompromissa med dina värderingar. I motsats innehåller många bindor och tamponger klor och andra hälsofarliga ämnen som kan tas upp av kroppen och ha en negativ inverkan på din hälsa. En menskopp är därför ett betydligt bättre alternativ för din intimhygien.

En annan klar fördel med att använda denna typ av produkter, är som sagt att de är återanvändningsbara. Du behöver inte kasta den när den blir full, eller när det är tid att tömma den. Allt du behöver göra är hälla ut blodet i toaletten, tvätta av den med tvål och vatten i handfatet, och så sätta tillbaka den. Tänk bara, hur många hygienartiklar brukar du använda under en normal menstruation? Multiplicera det med antalet gånger du har mens på ett år - och eventuellt igen med antalet år du förväntas ha mens - det blir ganska många under din livstid, eller hur? En menskopp kan alltså spara in tusentals kronor och kastade tamponger och bindor - mer miljövänligt än så blir det inte.

Menu

Kontakta kundservice

0410 - 880 213

service@sinful.se