Soft Tamponger

Med soft tamponger utan snöre kan du göra precis vad du vill, även när du har mens. Idrotta, sporta, simma, bada bastu och, sist men definitivt inte minst, ha sex. Soft tamponger är formade efter kroppen, samt både lätta och hygieniska att använda, för att du ska ha full rörelsefrihet alla dagar i månaden.

Mest populära
0
Filter
Pris
Erbjudande
Märke
Beppy (2)
Visa alla 4 produkter

Med soft tamponger kan du ha sex fast du har mens

Vad är soft tamponger?

Numera finns det flera metoder att hantera mensen på och mensskydd att välja mellan. De vanligaste är förmodligen engångsbindor och tamponger, eftersom de är lättast att få tag på. Bindor läggs i underbyxorna och absorberar mensblodet utanför kroppen, för att så byts ut mot en ny allt efter behov. Tamponger förs in i slidan och suger upp blodet redan inne i kroppen, innan det hinner ut. Menskoppen är ett tredje alternativ på stark frammarsch, eftersom den är ett både miljövänligt och hälsosamt val. Även den förs in i slidan för att samla upp blodet där, och du kan använda den både när du sover, tränar och simmar utan att behöva oroa dig för läckage.

Men det finns ytterligare ett alternativt på marknaden, ett som tyvärr inte är alls lika välkänt, nämligen soft tamponger. De är tillverkade av mjukt, allergivänligt material och kan bäst jämföras med en mjuk tvättsvamp. En stor skillnad från vanliga tamponger är att de är mycket, mycket mjukare och därför kan klämmas ihop när de ska sättas in och tas ut. De saknar också det snöre vi känner till från klassiska modeller, så det finns inga yttre tecken på att du använder dem. Det kan krävas lite övning för att lära sig använda soft tamponger, men när du har provat ett par gånger och fått till knycken lär du inte ångra ditt val.

Varför välja mjuka tamponger?

De stora fördelarna med soft tamponger visar sig när det kommer till träning och sex. Bindor riskerar att glida till sidan och orsaka läckage när du tränar, och de är definitivt inte ett alternativ vid bad och simning. När du svettas kan det också bli väldigt varmt och fuktigt i det intima området, vilket kan skada den ömtåliga floran och pH-balansen. Tamponger är därför ett betydligt bättre val vid alla former av fysisk aktivitet, men många oroar sig för att det avslöjande snöret ska synas. Som tidigare nämnts saknar mjuka tamponger detta snöre, så här finns inget som kan röja din hemlighet. Menskoppen är det enda alternativet som kan mäta sig med mjuka tamponger när det kommer till träning, men det är en typ av mensskydd som inte fungerar för alla.

När det kommer till sex finns det däremot ingenting som slår soft tamponger; alternativen kommer inte ens i närheten! De flesta kan nog skriva under på att en binda i underbyxorna känns allt annat än sexigt; bara tanken på att din partner ska dra av dig trosorna och hitta vad som i princip är en blodig blöja är rent avtändande. Då är en mjuk tampong mycket mer diskret, och till skillnad från klassiska modeller och menskoppar sitter den inte ens i vägen. Så länge som din partner inte är allt för välutrustad kan du faktiskt ha både förspel och samlag med den i, vilket ger dig maximal frihet att vara dig själv under mensen.

Hur används soft tampons?

Om du är van vid att använda tamponger och/eller menskopp blir steget över till soft tampons lekande lätt, eftersom de också förs in i slidan. Tryck ihop svampen mellan fingrarna, applicera eventuellt lite glidmedel på den, och för sedan in den som vanligt. När den sitter korrekt kan du inte känna den. Tycker du det är obekvämt beror det förmodligen på att din soft tampong sitter för långt ner. Ska du bada, simma eller ha sex är det en bra idé att trycka upp den lite längre in än du normalt skulle göra; då vet du att den sitter säkert och inte kommer i vägen. Du behöver inte vara orolig för att den ska försvinna iväg in i kroppen, vaginan är nämligen ett slutet utrymme så ingenting kan komma på villovägar. 

Däremot kan det vara svårt att få ut soft tampons om de har kommit allt för långt upp i slidan. Efter sex sitter de i regel längre upp, men tänk på att inte använda denna typ av mensskydd under sex om du ska penetreras med något åt det mer välutrustade hållet. Det lättaste sättet att få ut en soft tampong som hamnat långt upp är genom att blöta den ordentligt, till exempel i duschen. Tyngden från vattnet hjälper då till att dra ner den, så att du lättare kan få ut den. Det är också viktigt att slappna av i bäckenet, så att dina bäckenbottenmuskler inte motarbetar dig. Och till sist, kom ihåg att byta din soft tampong minst var 8:e timme.

Menu

Kontakta kundservice

0410 - 880 213

service@sinful.se