Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Banan med måttband runt liggandes på ett träbordBanan med måttband runt liggandes på ett träbord
Guider
Sexual Wellness Specialist
Uppdaterad:30/01/2020

Penispumpar - Den ultimata guiden

Innehållsförteckning

Vad gör en penispump egentligen? Är det ens en sexleksak, eller är det snarare ett sexhjälpmedel? Och vänder de sig enbart till dem som är missnöjda med sin penisstorlek? Det här är bara några av de saker vi kommer ta upp i den ultimata guiden till penispumpar. Med andra ord kan vi nästan lova att här kommer du få svar på alla dina frågor.

Vad är en penispump?

En penispump kan tillfälligt förstora din penis, med betoning på tillfälligt. Det finns många olika penispumpar med varierande design och olika extra egenskaper, men syftet är detsamma med alla - nämligen att ge dig den penisstorlek och erektion du drömmer om. Ja, det är bara för stunden, men vilken stund! En penispump består av en cylinder gjord av fast material. Den är oftast genomskinlig och har någon form av måttstock utanpå, så att du kan följa med i tillväxten medan du pumpar.

I den ena änden av cylindern finns vanligtvis en mjuk bas, som gör pumpen mer behaglig att använda när den kommer i kontakt med huden på ditt blygdben. Det mjuka och elastiska materialet ser också till att det skapas ett tätt vakuum. I cylinderns andra ände finns en ventil eller ett pumpsystem, med vars hjälp du kan pumpa ut luften ur cylindern. En del pumpar har en klassisk boll som används för att pumpa ut luften, andra har handtag eller pistolgrepp, och ytterligare andra bygger upp ett vakuum helt automatiskt.

Hur fungerar en penispump?

Ett effektivt vakuum är nyckeln till att du uppnår full effekt med din penispump. När luften pumpas ut ur cylindern dras blodet ut i ollonet och penisens svällkroppar. Vävnaden tvingas därmed utvidga sig, och det är denna utvidgning som ger dig extra centimetrar både på längden och bredden.

Därför ska du använda en penispump

För många har storleken på penis en stor inverkan på självförtroendet. Kanske känner du själv igen den känslan? Men varför är det så viktigt att ha en stor penis?

“I hundratals år har män bedömts utifrån sin sexuella förmåga. Och den symboliseras lättast genom storleken på könsorganet.”

Christian Grau, professor i sexologi vid Sexologisk Forskningscenter på Aalborg Universitet, Danmark

Men hur stor är en genomsnittlig penis egentligen? Det kan faktiskt vara bra att ha en uppfattning om det, för vi tenderar jämföra oss själva med de kroppsideal vi hela tiden bombarderas med i allt från reklam och sociala medier till porrfilmer. En forskningsstudie från 2015 sammanställde över 15 000 mätresultat från 17 tidigare undersökningar, och forskarna kunde efter analysen fastställa att genomsnittet ser ut så här:

Slak penis: Längd: 9,16 cm Omkrets: 9,31 cm

Erigerad penis: Längd: 13,12 cm Omkrets: 11,66 cm

De allra flesta använder en pump eftersom de vill se utrustningen växa sig större i realtid, och överraska sin sexpartner med en extra kraftigt erektion. Lyckligtvis är det också pumpens primära syfte. Men visste du att du även kan använda en pump under onani och som förspel? Eller att den till och med kan hjälpa dig att få stånd om du har svårt med det?

Bli hård och mer känslig

Du kan alltså använda en penispump om du ibland har svårt att uppnå den erektion du drömmer om. Det går faktiskt att pumpa dig till ett stånd, om du har svårt att bli eller förbli tillräckligt hård. Prova gärna att använda en penisring samtidigt för att uppnå ännu bättre resultat.

När du pumpar upp din penis så ökar blodcirkulationen, och det gör dig extra känslig down there. Drar du en handtralla efter användningen, eller om din partner ger dig ett härligt vått blowjob, så kommer du kunna känna att det blir extra skönt just den gången.

En del pumpar har en mjuk mun eller en sexig sleeve i änden av cylindern, och det gör verkligen inte upplevelsen sämre, tvärtom blir det ofta ännu hätligare och mer tillfredsställande med dessa detaljer.

Hand som håller en penispump med onanisleeve

Så väljer du rätt penis pump

Vi har redan nämnt att det finns flera olika typer av penis pumpar, både vad gäller utformning och funktion, så det är inte alltid så lätt att veta vilken modell man ska välja. Men bara lugn! Här nedanför kan du läsa beskrivningar av några av de mest populära modellerna, så att du kan få en uppfattning om vad som passar bäst till just dina behov.

En bra tumregel är att alltid kontrollera måtten på pumpens cylinder innan du beställer. Jämför dem med måtten på din egen penis, så att du är säker på att du får en där du har plats att växa.

Tips! Om du funderar på en penispump med vatten har Bathmate en smart storleksguide, där du kan se vilken pump du ska välja beroende på dina personliga mått.

Klassisk penispump

Om vi ber dig tänka på en penispump, då är det förmodligen en sån här modell du ser framför dig. Det här är nämligen vad vi skulle kalla en klassisk penispump. Och vet du vad som gör klassiker på bra? Att de fungerar!

En klassisk penispump från baseks hålls med två händer

Pumpen från baseks har en lätt och användarvänlig design, vilket är helt perfekt om du aldrig har testat en penispump tidigare. Efter att du bemästrat den “klassiska” tekniken, kan du alltid fortsätta experimentera med mer komplicerade (och ofta dyrare) modeller.

Den genomskinliga cylindern har centimetermått, så att du kan se precis vad som sker i realtid. Pumpen är lätt att montera samman, så att slangen, pumpbollen och cylindern sitter ihop och är ordentligt förseglade. När du har fört in din penis i pumpen använder du bollen för att pumpa upp önskat tryck. Pumpen har också en superpraktisk quick release-funktion, med vilken du kan bryta vakuumet genom ett enkelt knapptryck.

Automatisk penispump

Men varför ska man anstränga sig när man kan få en maskin till att göra jobbet åt en? Med en automatisk penispump som den här från MR.MEMBR behöver du (nästan) inte lyfta ett finger. Den har ingen pumpboll eller handtag, för pumpen tar nämligen hand om det hela själv.

Även denna pump har en klar cylinder med måttskala, så att du kan följa med under tillväxtprocessen. Det enda du behöver göra är att föra in penisen i behållaren, och så starta vakuumsugen. Den har tre olika intensitetsnivåer, så du kan experimentera dig fram till vilken som passar dig bäst. Och likt klassikern har även denna en smart Quick Release-funktion, så att vakuumet vid behov kan släppas blixtsnabbt.

Fördelarna med en automatisk penispump är att du får händerna fria till annat. Pumpen behöver lite stötta så att vakuumet inte släpper, men i övrigt kan du göra vad du känner för. Om du spelar playstation, shoppar på Sinful, eller gör det hela till en hedersstund genom att smeka pungen och andra erogena zoner, det lägger vi oss inte i. Vill du göra det hela lite extra fräckt kan du dock piffa till pumpstationen med en läcker vaginasleeve.

Sleeven är skapad speciellt till pumparna från Mr. Membr, och den är perfekt de gånger du vill få en extra spännande upplevelse. Den bidrar inte bara till att du får det tätslutande vakuum som behövs - den ser även till att det blir en ren njutning att tränga in i cylindern.

Penispump med vatten

Föredrar du en penispump som kan användas i badrummet? Då ska du utan tvekan ha en pump från Bathmate.

En Bathmate-pump bygger upp ett effektivt vakuum runt din penis med hjälp av vatten, och kan användas både i duschen och badkaret. Precis som med övriga pumpar får du en cylinder med tydliga mått, men du kan välja mellan färgade och helt genomskinliga varianter. Modellerna utan handpump ska bara pressas ner mot blygdbenen, så skapas ett undertryck när vattnet pumpas ut.

Låter det komplicerat? Bara lugn, det är faktiskt väldigt lätt. Följ bara instruktionerna som följer med bl.a. Bathmate Hydromax9 Penispump, eller läs vår steg för steg guide lite längre ner.

Penispumpen Bathmate Hydromax9 med vatten står vid sidan av kartongen som produkten levereras i

Tryckmätare eller pistolgrepp?

Du har säkert sett att det också finns penispumpar med tryckmätare och pistolgrepp istället för en pumpboll. Metoden och resultatet är detsamma, det handlar helt enkelt bara om att hitta den pump och den teknik som fungerar bäst för dig. En del vill kunna hålla ett öga på hur högt tryck vakuumet har, och då är en tryckmätare idealisk. Andra tycker helt enkelt att ett pistolgrepp är lättare att använda än en traditionell bollformad handpump, och då ska de ju ha ett sådant.

Är du fortfarande osäker på vilken modell som passar dig och dina behov bäst? Då kan du kontakta vår kundtjänst för ytterligare hjälp och vägledning. De sitter redo att besvara alla typer av frågor, och du kan nå dem både via mail och telefon.

Så fungerar en penispump

Nu tänker du kanske att ja, det här låter ju väldigt bra, men fungerar en penispump verkligen på riktigt? Ja, om du använder den på rätt sätt, då fungerar den. Vet du inte riktigt hur du ska gå till väga? Följ bara steg för steg guiden här nedanför, så ska du se att det går som en dans.

Penispump med luft

 1. Se till att du är ordentligt avslappnad och har satt av tid till att pumpa. Du uppnår inga tillfredsställande resultat om du blir störd mitt i.
 2. Börja med att applicera lite glidmedel vid cylinderns öppning, så att du lättare kan föra in din penis. Din pung ska hänga utanför cylindern.
 3. Pumpa försiktigt ett par gånger för att kontrollera så att pumpen sitter tätt, och vänja dig vid känslan av det ökande trycket.
 4. Pumpa sedan tills din penis är fullt erigerad och får den storlek du vill ha. Håll kvar undertrycket ett par minuter. Avbryt genast användningen om det blir obehagligt, börjar göra ont eller om du kan se missfärgningar.
 5. Använd penispumpen i ca. 10 minuter, max 20, beroende på hur erfaren du är. Du kan med fördel köra flera intervaller under sessionen, dvs. pumpa upp trycket och släppa det efter ett par minuter för att sedan börja pumpa igen. Överstig dock inte maxtiden på 20 minuters användning.
 6. Nu är du redo att njuta av din större, hårdare och mer känsliga följeslagare.

Penispump med vatten

 1. Se till att du är ordentligt avslappnad och har satt av tid till att pumpa. Du uppnår inga tillfredsställande resultat om du blir störd mitt i.
 2. Låt det varma vattnet i duschen eller badkaret värma upp både dig och din penis.
 3. Stäng ventilen i toppen av pumpen och fyll cylindern med varmt vatten.
 4. För in din penis tills pumpen vilar mot blygdbenet, utan att spilla för mycket vatten. Din pung ska hänga utanför cylindern.
 5. Öppna ventilen och pumpa försiktigt ett par gånger genom att pressa cylindern mot blygdbenet. Pumpen ska sitta tätt, och du kan eventuellt behöva en minut för att vänja dig vid känslan och trycket.
 6. Pumpa därefter tills din penis är fullt erigerad och får den storlek du vill ha. Håll kvar undertrycket ett par minuter. Avbryt genast användningen om det blir obehagligt, börjar göra ont eller om du kan se missfärgningar.
 7. Använd penispumpen i ca. 10 minuter, max 20, beroende på hur erfaren du är. Du kan med fördel köra flera intervaller under sessionen, dvs. pumpa upp trycket och släppa det efter ett par minuter för att sedan börja pumpa igen. Överstig dock inte maxtiden på 20 minuters användning.
 8. Nu är du redo att njuta av din större, hårdare och mer känsliga följeslagare.

OBS! Undvik att pumpa för mycket, oavsett vilken pump du väljer. Ha tålamod, pumpa långsamt och lyssna på din kropp. Du kommer kunna känna det ökande trycket i din penis i takt med att vakuumet gör sitt jobb, men det ska inte kännas obehagligt, göra ont eller uppstå missfärgningar.

Så får du bäst resultat

Så här på slutet vill vi gärna dela med oss av våra bästa tips och tricks, så att du kan uppnå det absolut bästa resultatet. Ofta krävs det väldigt lite för att förbättra upplevelsen markant, och kanske hittar du här precis det knep som får bitarna att falla på plats hos dig.

Använd glidmedel

Man kan inte prata eller skriva om sexleksaker utan att nämna glidmedel. Faktum är att det omtalas alldeles för sällan. Kanske har du redan en tub liggande i nattduksbordet, men om inte så bör du hitta dig ett bra vattenbaserat glidmedel.

Applicera lite glidmedel på den nedersta delen av cylindern. Ta eventuellt lite på din penis också, så blir det lättare att föra in den i pumpen när du ska sätta igång att pumpa. Och har du problem med att cylindern inte sluter tätt mot huden på blygdbenet, så att det inte bildas ett ordentligt vakuum, kan glidmedel ofta vara lösningen på dilemmat.

Vattenbaserat glidmedel från MR.MEMBR trycks ut i en hand

Trimma häcken

Stopp, stopp - du behöver inte vaxa hela härligheten! Det räcker med att trimma buskaget runt trädroten, om du fattar vad vi menar. Har du mycket hår runt roten av penis, eller om det är väldigt långt, kan pumpen nämligen får svårt att sluta tätt. Därför kan det vara en bra idé att putsa till området lite. Du bör inte använda samma trimmer som till resten av kroppen, utan det är bättre att välj en som är speciellt utformad för intima områden. Då vet du att du får en trygg intimrakning, oavsett om du väljer en rakhyvel eller en elektrisk trimmer.

Testa en penisring

Vill du kunna njuta av resultatet lite längre? Testa då att använda en penisring i kombination med din penispump. En penisring placeras runt roten av penis, och ser till att blodet som strömmar ut i penisen stannar kvar där. Ta på dig penisringen innan du börjar pumpa, så uppnår du maximal effekt med den.

Två händer som håller MR.MEMBR automatisk penispump och en Sinful penisring över betonggolv

Använder du penispumpen som ett hjälpmedel för att få stånd är en penisring helt oumbärlig. Vet du inte vilken ring du ska välja? Då kan det vara en bra idé att skaffa ett 3-pack med flera olika storlekar, så att du kan prova dig fram och hitta den som passar dig bäst. Du kan också få massor av information om dessa produkter i vår guide om Penisringar.

Lycka till, och ha det så skoj med pumpandet!

Fler artiklar

  Prenumerera på Sinfuls nyhetsbrevFå 10% i rabatt på ditt nästa köp

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Fri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful