Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
  • Snabb och diskret leverans
  • Fri frakt vid köp över 700 kr
Penisringar på en sängPenisringar på en säng
Guider
Sexual Wellness Specialist
Uppdaterad:26/05/2020

Penisringar - Den ultimata guiden

En penisring kanske ser enkel och oskyldig ut, men låt dig inte luras. Denna lilla mirakelmanick gömmer nämligen på stora krafter som du kan dra nytta av, både när du har sex med dig själv och tillsammans med en partner.

Oavsett om du är helt ny när det kommer till sexleksaker eller har massor av erfarenheter, så finns det garanterat en modell som passar dina behov. Och med priser som sträcker sig från ca. 40 - 850 kr finns det förmodligen en som passar din plånbok också.

I den här guiden hjälper vi dig få en överblick av alla de olika varianterna som finns, så att du har tillräckligt på fötterna för att kunna kasta dig ut i nya, fräcka upplevelser.

Hand håller en genomskinlig penisring

Vad är en penisring?

En penisring kan se ut på många olika sätt, men den kännetecknas av att det är en ring (nähä) som placeras runt penisskaftet. Det finns dessutom olika versioner, både till nybörjare, mer vana och mycket erfarna.

Det finns en del som du kan använda ensam, medan andra passar perfekt när du har sex med din partner. Vissa modeller har dessutom tillbehör som innebär att de kan stimulera flera lustpunkter samtidigt. Så även om det handlar om samma föremål finns det alltså stor variation vad gäller form och design.

Många tror att penisringar bara ska användas om man har dålig vind i seglen så att säga, men det är en myt. Ingen kan förneka att det är ett fantastiskt hjälpmedel till de som lider av potensproblem, men alla kan ha glädje av att använda den här typen av sexleksaker.

Penisring stoppas i en ficka

Hur fungerar en penisring?

När du placerar en penisring runt roten av ditt skaft ska den strama åt, men det ska inte kännas obehagligt. Många behöver vänja sig lite vid känslan, och det är inget konstigt om du behöver prova den ett par gånger innan det känns riktigt bra.

När den stramar som den ska ser den till att blodet ute i penisen inte kan strömma tillbaka in i kroppen. Det är nämligen som så, att när du blir upphetsad och får stånd, då strömmar blodet ut i din penis och får den att svälla upp.

Detta sker inne i penisen, men när blodet ska tillbaka till kroppen strömmar det längsmed utsidan, precis under huden. Genom att använda en penisring kan du därför bromsa detta återflöde.

Du kan också trä ringen runt både skaftet och pungkulorna, så att den stramat åt runt hela paketet. En del tycker också om att använda en penisring runt enbart pungen. Det ger ett skönt drag och tvingar testiklarna att stanna kvar i pungen under orgasmen, vilket ger en extra intensiv känsla.

Lasso penisring på en skjorta

Varför ska man använda de här sexleksakerna?

Det finns många bra anledningar att använda en penisring. En del använder det som ett hjälpmedel mot potensproblem, andra vill ge självkänslan en liten boost, och så finns det de som helt enkelt tycker att det känns skönt. Men vilka fördelar finns det egentligen?

Bli hårdare Många ÄLSKAR känslan av att ha ett stenhårt stånd, och de flesta partners är minst lika förtjusta i fenomenet. Känner du igen dig här passar denna sexleksak dig perfekt. När ringen håller kvar blodet ute i penisen kommer den nämligen kännas både hårdare och kraftigare.

Håll ut längre När blodet inte kan strömma tillbaka in i kroppen, då har det inget annat val än att stanna kvar ute i penisen. Den trevliga bieffekten av detta är att du får ett stånd som varar längre. Njut av det när du onanerar, eller när du har sex med din partner. Penisringen kommer fördröja din utlösning, oavsett om du normalt kan hålla på i 1 eller 15 minuter.

Känn mera Du kan rentav öka din känslighet genom att använda en penisring, och därmed njuta ännu mer under onani och sex. Och när din orgasm fördröjs kommer du ofta uppleva att ditt klimax känns extra intensivt när du väl kommer.

Boosta självkänslan Det ser riktigt fräckt ut att ha en eller flera penisringar runt utrustningen, och beundrande blickar kan man ju inte få för mycket av. Men bara det att du ser större och hårdare ut, samtidigt som du kan hålla ut längre i sängen, kommer garanterat höja din självkänsla i sovrummet.

Kvinna håller en vibrerande penisring

Hur använder man en penisring?

Som tidigare nämnt finns det många modeller med olika utformningar, men de har en gemensam nämnare i det att alla ska sitta runt dina mest privata delar. Men även om en av fördelarna med en penisring är att den hjälper dig hålla ut längre, så är timslång älskog eller evighetslånga onanisessioner inte att rekommendera. En bra tumregel är att sexleksaken inte ska sitta på mer än cirka 20 minuter, men vad som känns bra och behagligt skiljer sig väldigt mycket från person till person.

Det är också viktigt att lyssna på kroppen och omedelbart ta av penisringen om du upplever obehag, smärta eller ser att det uppstår missfärgningar. Och glöm för guds skull inte att ta av den innan du går och lägger dig, annars lär du vakna upp till en smärtsam överraskning. Om du har någon form av blod- eller blödarsjukdom bör du inte använda en penisring över huvud taget, i vart fall inte utan att konsultera din läkare först.

Är du nybörjare skulle vi rekommendera att du börjar med en flexibel eller justerbar variant. Det kan krävas lite experimenterande innan du hitta rätt storlek, och då är ett mer anpassningsbart material definitivt att föredra.

En flexibel modell är lätt att sätta på plats, eftersom du bara töjer ut materialet, trär ned den över skaftet och sedan försiktigt släpper efter på greppet när penisringen når roten. Du kan med fördel trä på den när du redan har erektion, och detsamma gäller för de justerbara modellerna.

Har du däremot lite tidigare erfarenhet kan du välja en version där materialet inte ger med sig lika mycket, eller rentav en i metall. I så fall är det lättast att ta på och av ringen när din penis är slak.

Detsamma gäller om du vill ha en ring som sitter runt både kulorna och skaftet. Börja med att trä penisen genom ringen, och därefter kulorna en och en. Det är betydligt lättare när du är slak, vi lovar.

Du kan med fördel ta hjälp av ett bra vattenbaserat glidmedel. Ett utmärkt exempel är glidmedel från MR MEMBR, som ser till att materialet glider lättare över huden och förhindrar att sakerna nyper eller kommer i kläm. Och på det temat, det är en bra idé att trimma könshåret lite innan användningen, så du slipper bli luggad.

Person applicerar glidmedel på en penisring

Osäker på storleken?

Om du är osäker på vilken storlek du behöver kan vara en bra idé att mäta din penis innan du beställer.

Du kan använda ett måttband för att mäta omkretsen när du har erektion, men tänk på att mäta runt penisroten, eftersom det ju är där sexleksaken ska sitta. För att få fram diametern ska du sedan dividera det måttet med 3,14. Så om din omkrets t.ex. ligger på 11 cm, då blir uträkningen 11 / 3,14 = 3,5 cm.

Nu kan du jämföra din egen diameter med diametern på de penisringar du är intresserad av. Diametern finns alltid angiven under detaljer när du är inne och tittar på en specifik produkt i Sinfuls sexshop online.

Psst! Har du inte en sylåda med ett måttband i tillgänglig? Använd då ett snöre eller rep som måttband istället, och mät sedan snörstumpen med en linjal eller tumstock efteråt.

Tre olika stora penisringar i en hand

Vilka sorter finns det?

Nu har det visst sagts ett par gånger, men det finns många olika sorter att välja mellan, så därför är det en bra idé att tänka igenom ditt köp noggrant. Vad ska den användas till? Är den bara till dig, eller ska den kunna tillfredsställa din partner också? Finns det några specifika punkter du vill stimulera? Ska den sitta om både skaftet och kulorna eller bara en av dem? Vilket material föredrar du?

Här kan du läsa mer om de olika sorterna, så att du lättare kan besvara ovanstående frågor och hitta den ring som passar dig och dina behov bäst.

Flexibla

Ett utmärkt alternativ för både nybörjare och mer erfarna användare. De är vanligtvis gjorda i material som silikon, TPE eller TPR, vilket gör dem mer töjbara och behagliga att ha mot huden. Flexibla penisringar är lätta att ta på och av, och många gånger kan de användas runt både skaftet och kulorna, om du känner för att experimentera med det.

En kvinna sträcker ut en penisring

Justerbara

Justerbara penisringar är helt geniala om du inte är riktigt säker på hur tajt du vill att den ska sitta. De är ofta tillverkade av elastiska material, men kan också fås i fräcka läderutgåvor, både med och utan nitar.

Justerbar penisring runt en arm

Vibrerande

En vibrerande penisring är helt fantastisk att använda tillsammans med din partner. Vibratorn kommer sända sköna vibrationer både genom ditt skaft och mot klitoris, som därmed också stimuleras under samlaget. Du kan också testa att vända penisringen "upp-och-ner", och vips är det du själv som får glädje av vibrationerna som nu riktas mot din pung istället.

Du kan få vibrerande penisringar både med vanliga- och engångsbatterier, vilket är perfekt till nybörjare eller one night stands. Det finns även modeller med små bulletvibratorer, som ibland kan tas ut ur ringen och användas för att stimulera andra erogena zoner också.

Du kan också få uppladdningsbara penisringar, vilka ofta håller otroligt hög kvalitet och bjuder på kraftiga vibrationer. Eller varför inte satsa på en fjärrstyrd variant, så du och din partner kan byta nivå mitt i leken?

Och så har vi ju kronan på verket - We-Vibe Verge som kan styras via en app på din smartphone. Testa dig fram och ta reda på vad som passar dina (och din partners) behov och lustar allra bäst.

Hand håller en vibrerande penisring

Metallversionen

En metallutgåva ger dig inte bara en tajt känsla och ett potent stånd, utan den ger dessutom kronjuvelerna en extra fräck look. Eftersom metall inte töjer sig är det en fördel att ha tidigare erfarenhet innan du ger dig i kast med den här kategorin.

Använd glidmedel för att få på metallpenisringen när du fortfarande är slak, och vänta med att ta av den tills efter du har fått utlösning och din erektion har lagt sig igen. Det blir både lättare och säkrare då.

Kvinna håller en penisring i metall

Köp ett helt set

Med ett penisringset får du möjlighet att hitta den perfekta storleken. Men inte nog med det, du får också anledning att experimentera med olika kombinationer och placeringar.

Det finns set både i töjbara material och i metall, så det finns ett för varje smak. Prova t.ex. att kombinera de olika versionerna genom att sätta dem runt roten, kulorna eller båda två, eller använd dem för att lära dig vilken storlek som passar dig allra bäst.

Hand som håller tre penisringar på lillfingret

För nybörjare

I den här kategorin har vi samlat en massa olika varianter som passar bra för nybörjare. Du hittar flexibla modeller, både i set och med vibrator, till priser som passar alla plånböcker. Se hela Sinfuls utbud av penisringar för nybörjare här.

Till skaftet och kulorna

En penisring för penis och pungkulor kan se ut på flera olika sätt. Det kan vara en penisring som fästs runt båda två, men det kan också vara en tvådelad variant med en ring till varje del.

Vissa ringar har dessutom en så kallad 'ball spreader', där dina kulor ramas in var för sig, eller 'ball stretcher', där kulorna trycks ner mot pungen.

Med andra ord finns det en för varje smak och alla syften.

Hand som håller en penis- och kulring

Sinful finns här för att hjälpa dig

Nu är det upp till dig att utforska alla de olika möjligheterna och hitta fram till den eller de modeller som kan revolutionera dina prestationer och som gör underverk både för din och din partners orgasmer.

Vad väntar du på?

Behöver du fler råd, eller lite extra vägledning för att kunna välja rätt, är du alltid välkommen att kontakta vårt trevliga och hjälpsamma kundserviceteam. De sitter redo att besvara alla typer av frågor.

Ha det så roligt!

Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
Postnord
Instabox
Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

Snabb leverans

Postnord
Instabox

Säker betalning

Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

Alla modeller är över 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful