Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
  • Snabb och diskret leverans
  • Fri frakt vid köp över 700 kr
Hand smeker en gravid mageHand smeker en gravid mage
Guider
Author
Uppdaterad:05/08/2019

Guide: Fräcka sexställningar för gravida

Innehållsförteckning

Det finns ingen anledning till att låta bli sex när du väntar barn – det finns redan tillräckligt med njutningar som du måste lägga åt sidan under denna magiska tid.

Graviditeten är en spännande och ofta förvirrande period för ett par. De fysiska förändringarna i kroppen ändrar sättet du har sex på, och då speciellt själva samlaget. Samtidigt är det en tid då många hormonella förändringar sker för en kvinna. Humörsvängningar blir en vardagssak, då man är delvis glad, ledsen och… lustfylld? Japp, du läste rätt! Många kvinnor upplever en ökad skön sexlust under graviditeten, speciellt under tredje trimestern.

Dessvärre undviker kvinnor och par sex, just på grund av rädsla eller för att de är osäkra på hur de ska få det att fungera med den stora, runda magen. Men ta det bara lugnt. Det finns massor av intima, upphetsande och tillfredsställande sexställningar som ni kan njuta av tillsammans!

Men, låt oss först ta en titt på några av de många myter om sex och graviditet som möjligen förhindrar dig från att njuta av sex när du är gravid.

Ett par ligger sked med två armar på den gravida magen

Orgasm kan sätta igång förlossningen tidigare

När en kvinna får orgasm så drar livmodern sig samman och hormonet oxytocin utlöses - det är denna hormon som får födelsenerverna att sätta igång. Därför är det inte så konstigt när många tror att en orgasm kan få födseln att starta eller till och med orsaka en abort. Lyckligtvis är detta inte fallet under normala och sunda graviditeter. Faktiskt kan det ökade blodflödet i bäckenet få dig att uppleva bättre orgasmer än någonsin. Det tycker vi inte att du ska gå miste om!

Mannens penis kan stöta mot babyns huvud

Åh nej! Han kommer säkert tro att hans utrustning kan nå hela vägen till din livmoder, men det är ärligt talat anatomiskt omöjligt. Det är visserligen möjligt att han då och då kan stöta mot din livmoderhals, men den är 2,5 - 4,5 centimeter tjock, och barnet är dessutom skyddat från alla sidor av både vatten och fostervatten. Så det är ingen fara, den lilla kommer nog kunna sova tryggt i takt med era guppande rörelser.

Säden kan nå fram till fostret

Under en sund graviditet är livmoderhalsen skyddad av en slempropp, som förhindrar säd från att nå fram till livmodern. I de flesta fall förblir den proppen sittande under hela graviditetsperioden och även under de första stadierna när födseln sätter igång. Men även om slemproppen försvinner tidigare så är det fortfarande säkert att ha sex, eftersom barnet är omgivet och beskyddat av fosterhinnan.

Sex under graviditeten kan skada modern eller barnet

För de flesta kvinnor är sex egentligen säkert och njutningsfullt under hela graviditeten. Om din läkare inte har avrått dig från att ha sex så finns det faktiskt absolut ingen orsak, förutom din egen lust och vilja, till att låta bli. Men bli nu inte alltför äventyrslystna. Babyn är faktiskt välskyddad, men den gravida kroppen är däremot ofta mindre rörlig och mer sårbar.

Så till sexställningarna

Medan din baby växer så kan traditionella sexställningar bli lite obekväma för dig och det kan i sin tur bli problematiskt för fostret. Detta är inte den rätta tiden att bli alltför ambitiös med nya, fantasifulla ställningar.

Men det betyder inte att du inte får experimentera! Detta är ju en perfekt tidspunkt att testa på det, då graviditeten kan göra andra delar av din kropp mer eller mindre känsliga än förut. Utforska därför vad som känns härligt och undgå det som inte gör det.

De bästa ställningarna för gravida är som regel de som minimerar belastningen för underlivet och magen, så du kan undgå skador och obehag. Och tänk på att du också borde låta bli att ligga på rygg efter 20:e graviditetsveckan. Din förstorade livmoder lägger press på den stora blodådern, som då kan förhindra blodflödet till moderkakan. Med andra ord kan du stryka missionären efter vecka 20. Låt oss istället ta en titt på de ställningar som är mer lämpade för en graviditet.

Det är du som styr showen

Vilka ställningar är säkra succéer? Jo, i stort sett alla där du som är gravid sitter överst och har gott om plats för magen. De är inte bara behagligare för dig, utan betraktas också som lite säkrare för babyn. Som bonus ger de flesta av dessa ställningar mer kontroll till den gravida, och du kommer lättare åt att stimulera klitoris. Den klassiska cowgirl (bild 1) och den omvända cowgirl (bild 4) är de vanligaste av denna typen. Andra variationer som kan fungera strålande är när din partner t.ex. sätter sig upp som i gunghästen (bild 2) eller yogi (bild 3), så ni kommer närmare varandra. Tänk bara på att inte lägga tyngd på magen. En lämplig kudde kan också göra det bekvämare för er bägge två.

Illustration med fyra sexställningar

Skedställning

I den här ställningen ligger ni båda på sidan. Du som är gravid ligger där fram, med din partners bröstkorg mot din rygg. På det sättet kan din partner tränga in i dig bakifrån och samtidigt massera din klitoris med fingrarna eller en vibrator. Även om skeden inte lägger press på magen så kan det vara en bra idé att ha ett par kuddar under den för extra stöd.

Du kan såklart variera mellan den traditionella ställningen skeden (se vår ultimata guide till sexställingar) och t.ex. lägga ditt översta ben bakåt över din partners. Det gör det ännu lättare att komma åt klitoris. Testa er fram till vad som känns bäst.

Illustration av ett par som ligger sked

Doggystyle

Det finns många orsaker till att denna är en av de mest populära ställningarna under graviditeten. För det första lägger den ingen belastning på magen och dessutom är penetrationsvinkeln riktigt bra för stimulering av g-punkten, samtidigt som ställningen gör det lätt att komma åt klitorisen. Ta eventuellt hjälp av några kuddar eller en riktigt bekväm sexkudde så du avlastar dig själv så mycket som möjligt. Medan din mage växer sig större och större, så kan du troligtvis känna att det blir för mycket tyngd som hänger när du står på alla fyra.

Som alternativ kan du testa grodan istället. Där lutar du dig längre fram och använder dina armar som stöd, istället för händerna. Med den ställningen och några kuddar under magen så får ryggen mer möjlighet att bli avlastad. Ni kan också såklart ta hjälp av soffan, där ni båda sitter på knä på golvet och böjer er över soffan i doggystyle. Snåla inte på kuddarna om ni känner att det känns skönare t.ex. under knäna och mellan din mage och soffan.

Illustration av ett par i sexställningen doggystyle

Ställningar utan penetration

Om du inte känner för en kväll med penetration så finns det såklart andra sätt som ni kan tillfredsställa varandra på – och ställningar som passar till det. En klassiker här är såklart 69:an, som sätter era munnar på prov – alltså oralsex. Lägg dig på en sexramp på sängen, med huvudet helt ute eller lite utanför kanten, medan din partner står på golvet och lutar sig in över dig i motsatt riktning. Om du inte har en ramp så kan du också lägga en stor kudde under rumpan och svanskotan. Om du hellre vill vara den som står upp så kan ni byta plats. En orgasm känns lika härlig och ibland bättre, när den ges genom oralsex.

En annan, lite ovanlig, möjlighet är gemensam onani där ni stimulerar era egna eller varandras könsorgan. Ni kan använda händerna eller fingrarna eller så kan ni använda sexleksaker, såsom vibratorer och onaniprodukter till hjälp. Varför inte en handjob sleeve? Även om ni inte ligger så tätt intill varandra som under samlag, så är gemensam onani ett riktigt intimt och superhett sätt att tillfredsställa varandra på. En bra bonus för dig som gravid är att du kan lägga dig precis så som det känns bäst för dig medan din partner anpassar sig efter din ställning så ni kan nå varandra.

Illustration av ett par som ligger och tittar på varandra

Akrobatik för gravida

Om ni har mod till något lite mer avancerat, då finns det en del akrobatiska utmaningar här som ni kan ge er in i. Det krävs samtidigt inte någon särskilt stor ansträngning för dig med stor mage.

Krysset

Denna ställning är bra för både den gravida och hennes partner, då den kräver väldigt lite ansträngning. Medan din partner ligger på sidan så lägger du dig på rygg och hänger benen över din partners ena höft och rumpan. Här finns det en fantastiskt god möjlighet att samtidigt kunna stimulera din klitoris, antingen med händer eller vibrator. Om ni har lust kan ni också inta denna ställning under analsex. Tänk bara på att inte ligga i den här ställningen om din mage redan har vuxit sig rätt stor, ungefär i 20:e veckan. Det är för att det kan påverka blodflödet och näring till moderkakan.

Illustration av ett par i sexställningen krysset

Saxen

Precis som krysset kräver saxen inte mycket ansträngning för dig som är gravid. Så den är perfekt om du är trött men ändå har behov av lite kärlek och njutning. Du ska ligga på sidan och lyfta det övre benet så din partner kan komma in mellan dina ben. Din partner, som också ligger på sidan, ska då lägga sitt nedre ben under ditt nedersta och sitt övre ben mellan dina ben. Ditt övre ben kan då stödja sig över din partners axel medan han stöter ut och in. Det kan vara en bra idé att lägga en eller flera kuddar under magen och bakom ryggen/svanskotan för extra stöd.

Illustration av ett par i sexställningen saxen

Yogabollen Om ni har en yogaboll någonstans där hemma, då har ni tur! Den är inte bara bra till att avlasta födslovärkarna när det är dags, utan kan också göra det lite skoj för er under den långa väntan. Som andra doggystyleställningar ger den möjlighet för djup penetration, men eftersom det är din partner som ska sitta underst på bollen och hålla balansen, så är de du som har hela kontrollen under lekens gång. Som en extra bonus har din partner båda händerna fria till att stödja din underbara mage – eller smeka din klitoris, bröst och andra kroppsdelar. Använd bollen för att hoppa, gunga och röra er tillsammans mot ett fantastiskt klimax.

Illustration av ett par som sitter på en yogaboll tillsammans

Lek vidare och lyssna till din kropp

Alla kroppar och graviditeter är olika. Den trimester du är i, din hälsa och flexibilitetsnivå innan du blev gravid är avgörande när du ska ta reda på vilka av dessa ställningar som känns bäst för dig. Och tänk på att många saker kan vara och kännas olika i dina nedre regioner när du är gravid – och även efter att du har fött. T.ex. kan det bli så att du plötsligt tycker att du behöver glidmedel, även om du inte brukar sakna naturlig vätska. Men detta är helt normalt och det finns flera varianter som både är ekologiska och 100% säkra att använda under graviditeten, som t.ex. det miljömärkta Kaerlig.

Kaerlig glidmedel trycks ut i en hand

Så, det finns ingen orsak till att du ska undvara sex när du är gravid, så länge du kommer ihåg att lyssna på din kropp och bara fortsätter leken så länge den känns skön och inte för ansträngande. Använd ställningarna här som inspiration och fortsätt prata om sex och lust med din partner, så ni kan njuta av varandra genom hela graviditeten på det sätt som känns skönt för er båda.

Prenumerera på Sinfuls nyhetsbrevFå 10% i rabatt på ditt nästa köp

Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
Postnord
Instabox
Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

Snabb leverans

Postnord
Instabox

Säker betalning

Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: SE502073582401

Alla modeller är över 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful