Topp 10 sexigaste kommunerna i Sverige

Fakta om undersökningen

Vi svenskar experimenterar allt mer hemma i sängen och använder oss i stigande grad av sexleksaker för att kunna uppnå bättre sex. Det här får vi dagligen bevisat för oss i vårt arbete med Sinful.se.

Men går utvecklingen åt samma håll i alla delar av landet? Eller är sexleksaker något som är mer utbrett på vissa ställen än andra? För att hitta svaret satte vi oss ner för att få fram ett resultat i form av den här unika undersökningen, som hjälper oss med att kunna titta närmare på svenskarnas fräcka köpvanor.

På kartan här ovanför kan du se Sveriges "sexigaste" kommuner och dessutom hur din kommun klarar sig i förhållande till resten av landet.

 • Green tick

  Undersökningen baseras på data från mer än 50.000 beställningar som har gjorts via Sinful.se. Resultatet har vi sedan fått fram genom att dividera omsättningen i varje kommun med antalet invånare i området, och sedan jämfört det med landets genomsnitt.

 • Green tick

  Indextalet har tagits fram genom att ha omsättningen i varje kommun som utgångspunkt. Kommunens omsättning har dividerats med antalet invånare i området och har till sist jämförts med genomsnittet i landet. Exempelvis spenderar folk i Gällivare 2,14 gånger mer pengar på sexleksaker som genomsnittssvensken.

 • Green tick

  All data som har använts i undersökningen har behandlats 100% anonymt.


Fakta om Sinful.se

Sinful.se är Sveriges ledande erotiska webbshop och hos oss hittar du alltid marknadens bästa och senaste sexleksaker.

Vår webbshop bygger på en övertygelse om att alla, oavsett kön och sexualitet, kan uppnå ännu bättre sex med hjälp av sexleksaker. Den avgörande faktorn är att du får just de produkter som passar dig bäst. Därför använder vi varje dag vår stora kunskap om sexleksaker för att hjälpa och vägleda våra kunder. På så sätt kan vi försäkra oss om att våra kunder alltid får de rätta produkterna.

Läs mer om Sinful här

Bonusinfo

 • Sveriges “sexigaste” kommun år 2015 är Gällivare. Den minst “sexiga” kommunen i Sverige är Höganäs. Svenskarna köper generellt fler sexleksaker i områdena utanför städerna än inne i storstäderna.
 • Baserat på de 50.000 beställningarna har vi också kartlagt svenskarnas favoritsexleksaker:

  Kvinnans favorit är Sinful Magic Wand
  Mannens favorit är Fleshlight Stamina
  Parets favorit är We-Vibe 4
 • Produktgruppen vars popularitet har ökat mest från år 2014 till år 2015 är lätta bondageprodukter, något som inte helt överraskande kan skyllas på “Fifty Shades”-febern.

  Har du frågor angående undersökningen kan du alltid kontakta oss på service@sinful.se.

  Journalister ombeds kontakta vår pressansvarige Marcus Yngwe på marcus.yngwe@sinful.eu eller på telefon 0774-218 822.