Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Knipkulor på en lila bakgrundKnipkulor på en lila bakgrund
Guider
Copywriter
Uppdaterad:01/02/2023

Knipkulor - Den ultimata guiden

Innehållsförteckning

Har du hört talas om knipkulor? Det har du förmodligen och kanske har du rentav tänkt att du borde börja använda dem för att träna din bäckenbotten. Då är du långt ifrån ensam, vi är nämligen många som sitter i samma båt.

Det första, och i många fall svåraste, du ska göra är att hiva ’borde’ överbord. Sen kan du läsa resten av det här blogginlägget i lugn och ro, utan den där irriterande, inre rösten som påstår att dina sociala medie-konton är mycket roligare.

Vi vågar nästan lova att det är bättre spendera din tid här.

Många knipkulor på en lila bakgrund med glitter

Vad är knipkulor?

Det är ju en minst sagt grundläggande fråga, men absolut inte en dum sådan.

På många sätt är det exakt vad det låter som: en kula som du kniper runt. Ett lite mer utförligt svar, är att knipkulor är ett träningsredskap som utvecklats speciellt för bäckenbotten och dess komplexa muskulatur.

De är perfekta att kombinera med vanliga knipövningar, framför allt om du redan har knipit ett tag och känner dig redo för en ny utmaning.

Knipkulor kan se ut på många olika sätt och variera både vad gäller form, färg och material. Den helt klassiska varianten är en enkel, rund kula med någon form av snöre på. Snöret hänger utanför kroppen när kulan används, så att du snabbt och lätt kan få ut den igen efter avslutat träningspass.

Det finns också dubbla modeller, både med separata kulor på ett snöre och varianter där två kulor sitter ihop i en timglasliknande form.

Tre knikulor i olika färger med glitter på en lila bakgrund

De vanligaste materialen är silikon och ABS-plast, så du kan känna dig trygg med att använda dem i dina mest intima områden. För den nyfikne, eller dig som har lust att experimentera lite, går det även att hitta knipkulor i bland annat glas, stål och sten.

Vilken knipkula du ska välja är naturligtvis helt upp till dig. Det handlar om tycke och smak, samt inte minst om att du ska känna dig bekväm med den. Men det finns ett par saker du ska tänka på, framför allt om det är första gången du ska införskaffa en sån här produkt.

Som nybörjare ska du välja en stor kula. Det kanske känns ologiskt, vanligtvis börjar man ju med något litet och arbetar sig uppåt, men inte här. Stora knipkulor är nämligen lättare att knipa runt och vänder sig således till mer oerfarna användare.

Helt emot vad man skulle tro väger de stora kulorna generellt också mindre. Du ska alltså börja med en stor och lätt kula, för att sedan arbeta dig ner i storlek och upp i vikt allteftersom du blir starkare och får mer kontroll över dina knip.

Lite längre ner i inlägget kommer vi ge några förslag på olika modeller vi tycker om, men först ska vi lära oss mer om själva användningen.

Olika knipkulor i rad

Hur använder man knipkulor?

Ibland känns det som att man behöver en ingenjörsexamen för att klara av vardagen, men knipkulor är befriande lätta att förstå sig på.

Du för helt enkelt in dem i slidan, kniper med dina bäckenbottenmuskler för att hålla dem på plats och tar sedan försiktigt ut dem igen efter avslutat träningspass. Svårare än så är det inte att träna din bäckenbotten.

Med det sagt finns det ett par saker att tänka på, framför allt vad gäller hygienen och att lyssna på din kropp under användningen.

Här följer en lite utförligare steg-för-steg guide, så att du kommer igång på bästa sätt:

 • Tvätta alltid knipkulorna före och efter användning. Vanligt vatten och en mild tvål fungerar bra, men du kan också använda sexleksaksrengöring om du har en sådan där hemma.
 • När kulan är ren och redo att användas, smörj in den med lite glidmedel så blir det lättare att föra in den.
 • Många tycker att är det lättare att få kulan på plats om man sitter på huk, men testa vad som känns bäst för dig.
 • För försiktigt in knipkulan i slidan och ställ dig sedan upp. I början kan det kännas lite konstigt och ovant, men det ska inte vara obehagligt eller göra ont. Tycker du det är obekvämt eller smärtsamt ska du omgående, men försiktigt, ta ut kulan igen.
 • Börja med att använda din knipkula en gång om dagen och tänk på att ta det lugnt i början. Testa exempelvis att ha den inne i dig medan du borstar tänderna och öka tiden gradvis.
 • När du ska ta ut dem igen kan du använda samma position som när du satte in dem. Dra sedan långsamt ut din kula med hjälp av snöret.
 • Rengör knipkulorna igen efter användning, innan du lägger tillbaka dem i sin låda eller påse.

Men hur länge kan man ha knipkulor inne? Generellt brukar man säga max 15 minuter i taget, men är du ny användare kan du gärna hålla passen kortare. I början räcker 5 minuter bra, sen kan du öka på tiden tills du når 15-minuters strecket.

Tre knipkulor i olika färger på rad på en lila bakgrund med glitter

Knipkulor efter förlossningen

Det är lätt att glömma bort den intima träningen när barnet väl är fött. Din lilla guldklimp blir den naturliga mittpunkten i ditt liv och det är mycket roligare att stirra på din sovande bebis än att knipa med uttröttade muskler i underlivet.

Men det ena behöver ju inte ta ut det andra, och som med allting annat handlar det om att få till en vana. I det här fallet finns det dessutom en bra genväg – knipkulor.

De kan fungera som en fysisk påminnelse om din träning, vilket gör det lättare att komma ihåg knipen.

Låt knipkulorna bli en del av din vardagsrutin och använd den exempelvis när du borstar tänderna, ordnar frukost, eller medan du gosar med ditt nyfödda barn.

Vänta dock minst 3 månader innan du börjar använda knipkulor efter förlossningen. Din läkare ska ha möjlighet att kontrollera att du har läkt ordentligt, och att allt är som det ska vara, innan du fortsätter din bäckenbottenträning och din resa mot att bli mästare över din blåsa igen.

Närbild på knipkulor med andra knipkulor i bakgrunden

Knipkulor istället för knipövningar?

Följande skulle kunna vara en fråga tagen direkt ur Trivial Pursuit eller Bezzerwizzer: Kan knipkulor användas istället för knipövningar? Det korta svaret är nej.

Det mer utförliga svaret är också nej, men det beror främst på att du inte behöver välja. Knipkulor fungerar nämligen bäst om de användas i kombination med knipövningar.

Tillhör du dem som snabbt och lätt kan påbörja en ny vana, till exempel att du kniper tre gånger varje gång du gör en högersväng med bilen eller barnvagnen, då behöver du förmodligen inte investera i ett par knipkulor.

Är du däremot en av dem som lätt glömmer bort att knipa under dagens gång, trots att du gärna vill träna upp din bäckenbotten, då kan knipkulor bli din räddning.

Det är betydligt svårare att glömma bort något som man kan se och röra vid. Prova att placera dina kulor i badrumsskåpet, på nattduksbordet eller liknande och gör dem till en naturlig del av din kvällsrutin.

Använd dem medan du gör dig redo för sängen, så kommer både du och ditt underliv somna nöjdare.

En lila och en rosa knipkula på glittrig lila bakgrund

De bästa knipkulorna

Du har förmodligen hört talas om knipövningar och knipkulor tidigare, du har kanske till och med sett ett par eller två, men det innebär inte att du automatiskt vet vad och vilka som passar dig.

Vi kan naturligtvis inte veta vad du tycker är snyggt eller hur din kropp fungerar, men vi kan hjälpa dig med lite grundläggande kunskap och fakta om några av våra favoriter.

Det kan förhoppningsvis ge dig lite mer kött på benen och göra ditt val lite lättare.

Vilka knipkulor ska man börja med?

Om du är en stolt nybörjare, och du har all rätt att vara stolt över att du tagit det här steget, då ska du som sagt satsa på en lite större och lättare kula. Knipkulor för nybörjare ger dig en optimal inledning på din träning, så var inte rädd för att börja från början.

Satisfyer Power Balls

Gillar du glada färger och mycket variation, då faller kanske de här vackra kulorna från Satisfyer dig i smaken. Du får tre modeller i en förpackning.

Alla tre är av samma härliga silikonmaterial och har samma mått, men vikten varierar och de har varsin härlig färg. Börja med den lättaste och arbetade dig enkelt uppåt, eftersom hela kitet redan finns där hemma.

baseks Träningsset

Om du är osäker på vad du ska välja har baseks skapat ett träningssätt med två kulor, två dubbla kulor till och med. De har samma längd och bredd, men vikten skiljer sig markant.

Den lättare modellen har inre kulor som roterar när du rör dig, vilket stimulerar dina muskler. När du tränat med den ett tag kan du gå över till den solida, tyngre kulan och fortsätta din utveckling.

Sinful Ava Single

Med en klassisk rund kula i silikon är Sinful Ava ett utmärkt första val. Den är lätt att föra in, har en bra storlek och en nybörjarvänlig vikt.

Det praktiska snöret gör det lätt att få ut den efter avslutad träning och med den släta ytan går rengöringen lekande lätt.

Svart knipkula på glittrig lila bakgrund

Knipkulor för träning

När du känner att du utan problem kan hålla din, eller dina, lättare knipkulor för nybörjare på plats så är det dags att gå upp en nivå. Advanced knipkulor kan låta lite läskigt, men om du redan har tränat upp din bäckenbotten en del kommer det inte vara några problem för dig.

Principen är densamma, de här kulorna är bara lite tyngre och/eller mindre än dem du använd tidigare. För som med all muskelträning gäller principen att man måste lägga på mer vikt i takt med att man blir bättre för att utvecklingen ska fortskrida.

LELO Beads Plus

Vill du kunna skräddarsy din träning och sätta ihop ett alldeles eget viktprogram, då ska du titta närmare på LELO Beads Plus. Du får totalt 6 lösa kulor, med 3 olika viktnivåer, som du kan välja mellan.

En eller två placeras i den inkluderade silikonhållaren med snöre, vilket ger dig maximal frihet att anpassa dina knipövningar och gör det lättare att uppnå dina mål.

Amaysin Deluxe

Vem har sagt att träning måste vara tråkigt? Med Amaysin Deluxe Knipkula kan knipövningarna bli en riktigt upphetsande historia.

Med en vikt på 104 gram ger den helt klart din bäckenbotten en utmaning, men den ovanliga formen ser till att du får lön för mödan eftersom den kan stimulera ditt inre under användningen.

Satisfyer V Balls

Gillar du tanken på ett set med flera olika vikter i har Satisfyer ett för dig som kommit lite längre med dina knipövningar och numer har ganska bra koll på dina vaginala muskler.

De dubbla kulorna ger dig en bra viktutmaning redan med den första; vid den tredje och sista kan du verkligen känna dig stolt över din styrka.

Härligt silikonmaterial, praktiskt snöre och pigga färger, inte konstigt att V Balls setet är omtyckt.

En röd, en blå en rosa knipkula på lila bakgrund med glitter

Yoni ägg

Det så kallade yoni ägget har onekligen intagit en speciell plats i den intima träningens värld. En del tycker mest de är estetiskt tilltalande, andra attraheras av den spirituella mystik som omger dem. Oavsett vilka dina grunder är, kan du definitivt titta närmare på den här lite mer ovanliga varianten och vad de har att erbjuda.

Om du inte är bekant med termen sedan tidigare handlar det i korta drag om en äggformad knipkula gjord i sten. När man talar om yoni ägg tänker nog många i första hand på ett jadeägg, det vill säga att det är gjort av naturlig jade. Det är inte så konstigt, för många menar att detta är den ursprungliga varianten.

De skapades ursprungligen för att öka blodgenomflädet i vaginan, samt för att fokusera på den sensuella energin i området. Men även om utgångspunkten är, eller åtminstone var, en annan, så fyller de faktiskt samma funktion som knipkulor och kan med fördel användas på samma sätt.

Numera ser vi en mångfald i träningsteamet, vilket innebär att du kan hitta både glasägg och till exempel rosenkvarts. Denna vackert rosa stenen kopplas ofta ihop med universell kärlek och sägs kunna skapa mer glädje i ditt liv.

Låter det spännande finns La Gemmes Yoniägg i 3 olika storlekar, samtliga av rosenkvarts, så att du kan välja det som passar dig och din erfarenhetsnivå bäst.

Ett jadeägg på en hög med guldglitter

Bäckenbottentränare – ett spännande alternativ

Tro det eller ej, men vi har ännu ett äss i rockärmen. Om du vill vara riktigt, riktigt säker på att du får gjort dina knipövningar, och att du gör dem på rätt sätt, då ska du skaffa dig en bäckenbottentränare.

Den kan jämföras med en personlig tränare, fast i en mer teknisk form. Via en app guidar din intima PT dig hela vägen från start till mål, så att du får till rätt teknik och uppnår underlivets svar på svällande överarmar.

De bästa bäckenbottentränarna

Det kan låta lite tekniskt och krångligt, men det behöver det inte alls vara. Låt oss presentera 3 av våra favoriter, så kanske du ser det fina i kråksången, du också.

OhMiBod Lovelife Krush

Med hjälp av en inbyggd sensor registrerar den prisbelönta Lovelife Kush från OhMiBod styrkan, uthålligheten och hur mycket kontroll du har i dina bäckenbottenmuskler.

Informationen används sedan för sätta ihop ett personligt träningsprogram anpassat just för dig, som du har tillgång till i appen TASL (The Art of Science and Love). Appen är helt gratis att ladda ner och kan, förutom smarta träningspass, även bjuda på en del lite sexigare lekar i läget Fun Mode.

We-Vibe Bloom

Med We-Vibe Bloom får du lite extra…och sen ännu mer! Den här bäckenbottentränaren har 3 utbytbara vikter, så du kan börja lätt och sedan träna upp dig i ett lagom långsamt tempo. Du kan kombinera din träning med pirrande vibrationer, eller bara njuta av dem som en välförtjänt belöning efteråt.

Vibrationerna styrs via gratisappen We-Connect, och som grädde på moset kan du skapa dina egna vibrationer om du känner för det.

Elvie

Få hjälp och guidning hela vägen fram till en spänstigare muskulatur med den populär och prisbelönta Elvie Bäckenbottentränare. Den har en smart app, Elvie Trainer, som kan laddas ner helt gratis.

Appen visar dig hur dina knipövningar ser ut och hjälper dig, vid behov, att rätta till tekniken så att du kniper rätt. Du kan också se hur du utvecklar dig och blir bättre allteftersom.

Träningen genomförs i korta 5-minuters pass, där kraften och rörelserna mäts, så det är både lätt och roligt att komma igång.

Tre olika bäckenbottentränare på lila glittrig bakgrund

Och kniiiip!

Vi hoppas att du nu har mer lust än någonsin att komma igång med knipövningarna, så att du kan träna upp ditt underliv och få guldmedalj på alla fronter.

Titta igenom det stora utbudet på Sinful.se, där du hittar knipkulor, bäckenbottentränare, yoni ägg och alla de andra produkterna vi pratat om i det här blogginlägget.

Fem knipkulor utlagda som en stjärna på glittrig lila bakgrund

Fler artiklar

  Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Snabb och diskret leverans
  Fri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful