Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
 • Snabb och diskret leverans
 • Fri frakt vid köp över 700 kr
Närbild av två händer som håller hand med sädesfält i bakgrundenNärbild av två händer som håller hand med sädesfält i bakgrunden
Guider
Author
Uppdaterad:28/06/2021

GUIDE: Sex utomhus

Innehållsförteckning

Sex utomhus blir mer och mer populärt. Det är framför allt när sommarmånaderna rullar in som amors pilar seglar genom luften, och lusten att prova på nya saker under bar himmel ökar.

Men trots att många fantiserar om sexiga stunder på allmänna platser, är det långt ifrån alla som faktiskt vågat kasta sig ut i att ha offentligt sex - ännu. Att ha sex utomhus kan kännas både spännande och lite läskig, så det är inte konstigt om du är lite nervös inför tanken på att förverkliga denna fantasi.

Men det är just samtidigt just det, det lite farliga och förbjudna i att ha sex i det fria, som gör det så spännande och tanken så upphetsande. Så om du tillhör dem som går och drömmer om heta eskapader utanför hemmets trygga vrå, försök att inte hålla igen utan ge dig själv lov att uppleva det. Med lite tips och tricks vill vi här hjälpa dig förverkliga dina fantasier om att ha sex utomhus.

Den första frågan många ställer sig är, var? Var kan man ha sex utomhus?

Sex utomhus: Var är det bäst att ha offentligt sex?

Om du har lust att prova på utesex, men inte riktigt vet var du ska ge dig i kast med det, då kommer här några förslag på platser.

Sex på stranden

Strandsex är det första många tänker på när de drömer om att ha sex utomhus. Det är romantiskt att föreställa sig, och stämningen får utan tvekan en boost under varma sommardagar, när du och din partner går runt i badkläder och inte mycket annat.

Men även om strandsex är en frestande tanke, en som definitvt kan leda till härligt sex utomhus, så bör ni planera det lite i förväg. Det är en klar fördel att ha sex på stranden när temperaturen är i den varmare änden av skalan. Problemet är bara att det är även då alla andra dras till vattenbrynet för att svalka sig.

Ni bör därför hitta en väldigt avsides sanddyna att gömma er bakom, så att ni inte överraskas av en barnfamilj mitt i det hela.

Kvinna och man kelar med varandra stående i vattnet

En annan sak ni bör fundera över är huruvida det ska ske över eller under vattnet. Det kanske är hett att föreställa sig hur ni rullar runt i sanden, men det är faktiskt långt ifrån lika sexigt som det låter. När ni väl har fått sand på alla möjliga, och omöjliga, ställen kommer ni snart upptäcka att det inte är närapå så skönt som ni trodde det skulle vara.

Sex under vatten kan däremot vara en tilltalande lösning. En klar fördel är att ni kan komma undan med väldigt mycket här, eftersom de andra strandbesökarna inte kan se vad som sker under vattenytan. Det är dock en bra idé att smörja in er med lite glidmedel innan ni hoppar i, för saltvatten är ett enormt dåligt smörjmedel.

Fördelar:

 • Romantiska omgivningar
 • Het stämning och lite kläder

Nackdelar:

 • Massa människor
 • Obehag från sand och saltvatten

Sex på rastplatsen

Rastplatser är populära ställen att ha sex utomhus på. Om det bara är du och din partner i bilen när lusten plötsligt gör sig påmind, är det förhållandevis enkelt att hitta nånstans att svänga in och parkera. Sen är det helt upp till er om ni vill ha sex i bilen, eller om ni vill sträcka på benen lite och ha sex utomhus.

I Sverige finns 270 officiella rastplatser som Trafikverket ansvarar för. Lägg till alla mysiga småfickor som man kan stanna till vid i vårt avlånga land. Ja, du fattar, det är sällan svårt att hitta en privat avkrok där ni kan njuta av varandra utan publik. Men det är klart, risken är alltid att ni stöter på andra sexsugna par som haft samma tanke. Huruvida det är något positivt eller negativt får vara upp till er.

Fördelar:

 • Olika valmöjligheter: bilen, utomhus, toaletten
 • Används ofta för att ha sex utomhus
 • Kan utnyttjas året runt om ni stannar i bilen

Nackdelar:

 • Mycket folk och många familjer på större rastplatser - framför allt under semesterperioderna

Sex i biosalongen (med fjärrstyrda sexleksaker)

Nu tänker du kanske, hur i hela världen har man sex i en biosalong utan att bli avslöjad? Det ska vi berätta för dig.

Ungt par sitter i biografen med popcorn

Att dela en intim stund i biosalongen handlar naturligtvis inte om att gå pang på rödbetan inför alla biobesökare, som förmodligen hellre fokuserar på filmen än på dig och din partner. Nej, då är det bättre att prova något mer subtilt, men minst lika pirrande: Ett vibrerande ägg och/eller en vibrerande penisring.

Med hjälp av sådana produkter kan in stimulera varandra utan att behöva röra annat än tummen, så det kan knappast bli mer diskret. Många vibratorägg och vibrerande penisringar kan nämligen styras via antingen en app eller en fjärrkontroll, och kan locka fram glada leenden, förväntasfylld spänning och massor av njutning.

Ett vibrerande ägg är en sexleksak som förs in i vaginan, där det lägger sig tillrätta och skickar ut olika nivåer och mönster av ljuva vibrationer. En vibrerande penisring fäst runt antingen penis, testiklarna eller bägge delar alltefter vad man föredrar. Det är en enormt fräck känsla att få lov att ta kontrollen över sin partner och se dem bli mer och mer upphetsade, men samtidigt inte kunna säga eller göra något - för då avslöjas ju de hemliga lekarna och det faktum att ni har sex utomhus.

Ni kan, teoretiskt sätt, använva de vibrerande leksakerna överallt. I matbutiken, på restaurang, i parken eller varhelst ni kan komma på. Det är i princip bara er fantasi som sätter gränserna, men det kan vara en bra idé att kolla hur mycket vibrationerna hörs när produkterna sitter på plats under kläderna, innan ni går hemifrån.

Psst! I den här Youtube videon kan ni se när Tova Helgesson testar vårt vibrerande ägg på allmän plats.

Fördelar:

 • Med fjärrstyrda sexleksaker kan ni "göra det" överallt
 • Det är fräckt och upphetsande
 • Perfekt som förspel

Nackdelar:

 • Ni har inte fysisk kontakt med varandra

Sex i skogen

Skogen bjuder på många möjligheter att ha ostört sex utomhus på. Bland stockar och sten är det lätt att hitta en avkrok, där ni kan vara ensamma och njuta av varandra. Det räcker med att bege sig bara en liten bit utanför de upptrampade stigarna, så är ni plötsligt långt borta i en helt egen, förtrollande sagovärld.

Kvinna och man står tätt ihop i skogen medan solen går ner

Att ha offentligt sex i skogen kan vara både supersexigt och väldigt romantiskt. Ni kan göra det ståendes mot ett träd, liggandes på en picknickfilt, sittandes på en sten, eller hur ni än känner för. Många tycker också det är väldigt spännande att utforska de trolska stämningar som skogen bjuder på i skymningen.

Fördelar:

 • Lätt att hitta ett privat gömställe och minimal risk att bli upptäckt
 • Gott om skog att välja på i Sverige

Nackdelar:

 • Djur och insekter kan utgöra störande moment

Sex i trädgården

Den egna trädgården är ett utmärkt ställe att börja experimentera med utesex. Det är lite mer privat och känns ofta tryggare, vilket kan vara ett stort plus när ni provar att ha sex utomhus för första gången. Här kan ni börja lugnt och försiktigt, för att sedan arbeta er uppåt mot mer offentliga och utmanande platser om ni känner för det.

När ni har sex ute i trädgården bör ni dock ta lite hänsyn till grannarna, till exempel genom att hålla ljudnivån nere. Men försök samtidigt att inte tänka allt för mycket på de som bor runt omkring, för det är väldigt svårt att fokusera på njutningen om ni hela tiden involverar andra i ert sexliv. Och ärligt talat, sannolikheten att ni blir påkomna när ni har sex utomhus i er egen trädgård är inte särskilt stor. Om det ändå skulle ske, ja då är det pinsamt, men knappast något livsavgörande.

Fördelar:

 • Bra ställe att börja
 • Trygga ramar

Nackdelar:

 • Kan påverka grannsämjan

Tips och idéer: Bästa sexleksakerna till sex utomhus

Sex ute i det fria blir ännu roligare om ni kryddar till det hela med lite sexleksaker. Det finns massor av produkter som kan göra era experiment och upplevelser roligare och mer pirrande. Här får ni 3 förslag på de bästa sexleksakerna till sex utomhus. Tänk på att alltid använda glidmedel med produkterna, så känns de faktiskt ännu skönare.

Sinful 2-in-1 Vibratorägg

Det sammetslena vibratorägget från Sinful är perfekt att plocka fram när ni vill ha sex utomhus. Ägget förs upp i vaginan och vibrationerna kan sedan styras via den trådlösa fjärrkontrollen. Du eller din partner kan således lätt ta kontrollen över den andres njutning ute i offentliga miljöer.

En klar bonus med den här modellen är att den trådlösa fjärrkontrollen också kan vibrera, vilket innebär att den kan användas som en klitoris- och trosvibrator. Du får alltså 2 produkter i ett, som kan ta både din och din partners njutning till helt nya nivåer - både innanför och utanför hemmets trygga vrå.

Svart vibratorägg med trådlös fjärrkontroll

Amaysin Curvy Mini Magic Wand

Den lilla Curvy Mini Magic Wand från Amaysin får lätt plats i väskan, när ni ger er ut för att sex i det fria. Att den är liten och lätt att ha med betyder dock inte att den leverar dåligt, utan det här är en kraftful krabat.

Ni kan stimulera klitoris under hett förspel eller använda den för att massera spända muskler både före och efter era sexiga eskapader.

Böjd mini magic wand i blått

MR. MEMBR Penisringar set

Setet med penisringar från MR. MEMBR ger er tre olika storlekar att experimentera och leka med. De tar ingen plats alls och är busenkla att stoppa ner i byxfickan eller väskan, när ni ger er ut i naturen.

Med en penisring kan ni får ut ännu mer av utesex. Den bidrar till en hårdare och fastare erektion, som dessutom varar längre. Det innebär att ni kan trycka plattan i mattan när ni roar er ute i det fria.

Tre penisringar i olika storlekar

Sex utomhus: Så förbereder ni er innan ni har sex i det fria

Tanken på spontant utesex är kanske riktigt upphetsande, med det lönar sig faktiskt att förbereda sig en smula. I alla fall om ni vill att upplevelsen ska bli så het som ni drömer om. Här kommer därför lite tips och tricks som ni kan dra nytta av, innan ni ger er ut på äventyr och har sex utomhus.

 • Filt: En filt är nästan ett måste när ni ska ha sex utomhus. Oavsett om ni ska göra det på stranden, i skogen eller på marken, är det en klar fördel att ha ett mjukt underlag. Det är betydligt skönare än att ligga direkt på jorden, samtidigt som filten förhindrar att sand, smuts och liknande hamnar där det verkligen inte hör hemma.
 • Glidmedel: Sex blir alltid både roligare och skönare för båda partner när man använder glidmedel, så varför skulle utesex vara ett undantag? Om ni vill köra en snabbis blir förspelet ofta det som offras, och då är glidmedel en bra hjälp på traven.
 • Kondomer: Det är en klar fördel att använda kondom när ni har sex utomhus. Inte nödvändigtvis för att undvika oönskade graviditeter, som ju oftast är huvudsyftet med kondomer, utan av rent hygieniska skäl. När ni har sex i det fria kan det vara svårt, ibland omöjligt, att tvätta av sig när det roliga är över. Då är det praktiskt med en kondom som fångar upp saluten, så att säga, för intorkad sperma är aldrig kul som efterspel.
 • Rengöring: Om ni inte vill använda kondom är det en bra idé att tänka efter lite före. Ta med våtservetter eller liknande, så att ni kan torka av kroppsvätskor, glidmedel, etc. efter avslutad lek, innan ni fortsätter dagsutflykten.
 • Solkräm: Det här gäller framför allt varma sommardagar. Saker kan snabbt gå från supertrevligt till supertråkigt, om ni inte har solkräm med er när ni ligger och myser tillsammans under bar himmel.

Vad är Dogging?

Kvinna som ställer sig undrande via sitt kroppsspråk

Dogging är ett fenomen som vuxit kraftigt de senaste året. Kort sagt handlar dogging om att ha sex utomhus med folk man inte känner. Det hela sker på ett snabb, oorganiserat sätt och syftet är att bägge parter ska få lov att förverkliga sina fräcka fantasier.

Det finns fasta mötesplatser i skogar, parker, på rastplatser och liknande, där folk som utövar Dogging kan träffas. Här kan man antingen själv ha sex med en främmande människa, se på när andra har sex eller delta i gruppsex. Har du otur är det inga andra där när du dyker upp på en mötesplats, men då är det bara att fortsätta färden till nästa kända område.

Fenomenet Dogging har sitt ursprung i England, där det har kallats många olika saker genom åren. Just Dogging har valts för att namnet ska symbolisera en promenad med hunden, men där resultatet är lite mer än bara frisk luft.

Dogging blir, som tidigare nämnt, alltmer populärt och många utövare menar faktiskt att det kan förbättra, rentav rädda, ett parförhållande. Detta eftersom det bryter med samhällets normer och förväntningar på sexualitet och monogami.

Är det olagligt att ha sex på offentlig plats?

Nu när du har blivit tänd på tanken av att ha utesex, med alla dess fräcka och spännande möjligheter, är det bara en fråga som måste besvaras: Är det lagligt att ha sex utomhus?

Ja, det är det, men med vissa restriktioner. Det finns ingen lag som förbjuder dig att ha sex på allmän plats, men — det är klart det finns ett men — bara om ingen ser det. Skulle någon se er ha sex utomhus och bli sur över detta, kan hen nämligen anmäla er för förargelseväckande beteende. Så tänk på att inte ha sex framför näsan på vem som helst, för det är inget kul att bli polisanmäld, utan var lite försiktiga med var, när och hur.

Utan att bli helt paranoida, förstås. Halva poängen med sex utomhus är ju nämligen att det är lite farligt och förbjudet. Det är fullt möjligt att ha sex i det fria, allt som krävs är lite planering och en smula avskildhet. Så ut i naturen och njut av varandra nu!

Läs även vår ultimata guide till sexställningar för att få mer inspiration till ditt sexliv. 

Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
Postnord
Instabox
Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

Snabb leverans

Postnord
Instabox

Säker betalning

Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

Alla modeller är över 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful