TickSnabb och diskret leverans
TickFri frakt vid köp över 700 kr
 • TickSnabb och diskret leverans
 • TickFri frakt vid köp över 700 kr
AnalleksakernaAnalleksakerna
Guider
Author
Uppdaterad:22/09/2022

Guide till prostataorgasm

Innehållsförteckning

Om du ännu inte har upplevt njutningen med prostatastimulation, då har du något att se fram emot. Prostatan sägs vara den manliga motsvarigheten till kvinnans g-punkt, och när den masseras och stimuleras på rätt sätt är det möjligt att uppnå en mycket intensiv orgasm - ja rentav flera på raken.

Så det är inte bara kvinnor som har en punkt som ger en annorlunda och intensiv orgasm? Nej, verkligen inte. Mannens "sweet spot" kallas ofta för den manliga g-punkten, eller p-punkten efter prostatan. Prostatakörteln sitter precis under blåsan och är ansvarig för att producera ett sekret som ingår i sädesvätskan. När mannen ejakulerar består ejakulationen alltså av både sädesceller och prostatavätska.

Det är egentligen inte särskilt svårt att hitta prostatan, men att få till den erotiska stimulationen av den kan vara lite lurigt. Lyckligtvis finns det både olika tricks och sexleksaker som kan hjälpa dig få till det.

Så hittar du prostatan

Prostatakörteln är faktiskt den manliga g-punkten, och prostatan kan lätt kännas och lokaliseras från ändtarmen. Den sitter 3-7 cm upp i anus, framför ändtarmen ut mot penisen till, och är lika stor som en kastanj. Men den kan faktiskt stimuleras både inifrån och utifrån. Kanske har du redan provat på att bli stimulerad utvändigt på mellangården (perineum) och anus? Öka den känslan hundrafalt - så känns invändig prostatastimulation!

Runt ändtarmen finns nämligen omkring 10-12 000 nervändar, och det är de som gör området till en mycket erogen zon. Du kan antingen försöka hitta din prostata på egen hand, eller så kan du be din partner om hjälp. Man kan lokalisera och stimulera den med ett finger. Tycker man inte om det går det lika bra att använda anala sexleksaker, som en prostatastimulator, analplugg eller strap-on, och det finns både vanliga och vibrerande utgåvor.

Det finns med andra ord massor av möjligheter, och många märken producerar både dildos och harness som passar ihop. Ett välkänt exempel är sexleksaksserien Vac U Lock från det amerikanska märket Doc Johnson. Och så kan du naturligtvis använda en riktig penis också, om din partner är utrustad med en sådan.

Illustration der viser hvor prostata findes ergonomisk
1. Prostata. 2. Blåsa. 3. Anus.

Prostatastimulation med fingrar

Innan du påbörjar en prostatamassage bör du tömma blåsan. Det är också en bra idé att tvätta dig noga, antingen i duschen eller med en tvättlapp/våtservett. Den nedersta delen av ändtarmen är som regel tom om man inte känner att man behöver gå på toaletten, men om du tycker det känns obehagligt att sticka in ett finger i rektum kan du använda en latexhandske för engångsbruk.

Se till att ha rikligt med glidmedel tillgängligt. Börja med att smörja det på ändtarmsöppningen och på fingret innan du sticker in det. Ta mer om det behövs. Här kan det vara en bra idé att använda analt glidmedel, då konsistensen är tjockare och lättare att arbeta med där bak.

Analt glidmedel

Steg 1: Upphetsning

Det är en fördel om du är ordentligt upphetsad innan du eller din partner börjar massera din prostata. När penisen är fylld med blod så minskar nämligen spänningarna kring prostatakörteln. Börja därför med förspel och att smeka penisen lite försiktigt. Använd ett bra glidmedel.

Det är viktigt att du inte kommer för tätt på utlösningen, så se till att ni avbryter leken innan du når det som brukar kallas "the point of no return". Om du myser med din partners penis, be honom säga stopp när han närmar sig detta kritiska läge.

Steg 2: Värm upp ringmuskeln

Flytta därefter bak fingrarna till anus. Stimulera mellangården och runt ändtarmen på utsidan tills du känner att muskeln är avslappnad. Applicera mer glidmedel på fingrarna innan du försiktigt trycker mot ändtarmsöppningen. Om ringmuskeln spänner sig, håll kvar ett försiktigt tryck och vänta tills den slappnar av igen innan du fortsätter.

När den känns ordentligt avslappnad och medgörlig kan du långsamt låta finger tränga in någon centimeter. Använd fingerblomman (där fingeravtrycket sitter) istället för fingerspetsen när du masserar - det är få som tycker det är skönt att bli stimulerad invändigt med en nagel.

Steg 3: För in fingret

Om det hela känns okej kan du fortsätta föra in fingret (långfingret eller pekfingret brukar vara lättast) djupare. När du kommit in några centimeter kan du böja fingret lite lätt och massera ringmuskeln inifrån. Det gör att musklerna slappnar av lättare, samtidigt som du kan vänja dig vid känslan.

Analstimulering kan kännas lite ovant, rentav obekvämt i början, men efter en liten stund brukar många uppleva en stark känsla av lusta. Hur vi reagerar på olika former av stimuli skiljer sig dock från person till person, så lyssna på din kropp och gör vad som känns skönt för dig.

Här kan du också använda en Blowjob Simulator, om du inte har en partner.

Steg 4: Hitta prostatan

Efter en liten stund kan du föra in fingret längre och längre. Böj fingret upp mot naveln och massera försiktigt mot tarmväggen tills du hittar ett område där vävnaden känns lite som en mjuk valnöt - det är din prostata.

Tryck försiktigt mot den punkten, låt fingret vibrera lite i små vinkande "kom hit"-rörelser och stimulera området genom att röra fingret fram och tillbaka, upp och ned, eller i små cirkelrörelser.

En del märker ingenting speciellt i början utan behöver vänja sig vid känslan, medan andra tycker att det är gudomligt skönt med en gång. Stimulera gärna penisen samtidigt för att göra det hela ännu skönare.

Steg 5: Testa olika tekniker

Nu är det bara att experimentera och se vad du och din kropp reagera bäst på. Hur prostatan stimuleras bäst varierar nämligen, men det finns en del tekniker som är mer populära än andra. Ett konstant tryck och små vinkande rörelser fungerar för de allra flesta, liksom små cirkelrörelser med ett jämnt tryck.

En del gillar stötande rörelser, medan andra tycker att det blir för intensivt. Några föredrar att stimulera prostatan på egen hand, andra älskar när en partner gör det åt dem. Ska penisen stimuleras samtidigt, eller är det mer än nog med enbart prostatamassage? Testa dig fram och se vad du tycker är skönast!

Analleksakerna

Prostatastimulation med sexleksaker

Det är definitivt en bra idé att låta analleksakerna ligga kvar i lådan tills efter du har provat på prostatamassage med ett finger. Det är mycket lättare för dig att lokalisera prostatan, och därmed få en så tillfredsställande upplevelse som möjligt, om du börjar med dina fingrar.

Men nu när du vet var din prostata sitter och hur det känns att stimulera den, då är du redo att utforska den vidare med hjälp av leksaker. Ofta kan det faktiskt vara lättare att få till själva stimulansen med anala sexleksaker, då de flesta är böjda och därmed designade för att träffa prostatan på rätt sätt.

Steg 1: Upphetsning

Kom ihåg att det alltid är viktigt att vara avslappnad och upphetsad innan du börjar leka med prostatan - oavsett om den ska stimuleras med ett finger, en leksak eller en penis. Och se till att alltid ha massor av glidmedel nära till hands.

Börja med att massera prostatan från utsidan med leksakens hjälp, genom att pressa sexleksaken mot mellangården. Om du använder en vibrerande modell kan du med fördel slå på vibrationerna och skruva upp dem till max, så att de känns på insidan också.

Steg 2: För in sexleksaken

När du är ordentligt upphetsad och har fullt stånd smörjer du in anus och din valda leksak med ett bra vattenbaserat glidmedel. Det är viktigt att ringmuskeln är uppvärmd innan du långsamt för in leksaken och vinklar den upp mot prostatan.

Nu förstår du säkert varför det är en bra idé att ha börjat leken med fingrarna, för det blir mycket lättare att hitta prostataområdet igen när du redan vet var det finns. När leksaken trycker mot denna punkt kan du släppa taget om den och bara låta den vila mot prostatan.

Steg 3: Börja onanera

Testa att röra dig lite försiktigt. Prova att lyfta på höfterna, spänn och slappna av i musklerna och känn hur det påverkar leksaken inne i dig. Om du använder någon form av anal vibrator kan du sätta på vibrationerna.

Börja onanera - eller låt din partner skämma bort dig med ett blowjob - samtidigt som prostatan stimuleras av sköna vibrationer och att leksaken att rör på sig.

Ta god tid på dig och utforska prostatan med olika vibrationer, milda och kraftiga tryck och variera dina rörelser för ännu fler upplevelser. Fortsätt onanera tills du är redo att komma.

Steg 4: Öka trycket

När du når "the point of no return" så ökar du trycket på prostatan. Skruva upp intensiteten på vibrationerna om du använder sådana, eller rör leksaken i cirklar tills du kommer.

De flesta upplever en helt fantastisk orgasm och en ökad mängd sädesvätska - ibland upp till dubbelt så mycket som vid en orgasm utan prostatastimulation.

Analleksakerna

Välj rätt analleksaker

När det gäller anala leksaker för män finns det riktigt många valmöjligheter. När du väljer vad du har lust att experimentera med, se till att du tar hänsyn till din inre anatomi, samt funderar över vilken form av stimulation du är ute efter.

Om du upplever att du måste böja fingret mycket när du använder det för att stimulera dig själv, då rekommenderar vi en prostata massager som Aneros Progasm. Den har riktigt bra rörlighet och kan med sin fyllighet ge en skön stimulation mot prostatan.

Kan du däremot att utan problem nå prostatan med ett rakt finger, så passar Sinfuls Slim Buttplug nog dig perfekt, och den finns i både small, medium och large.

Vad man föredrar kommer självklart alltid förbli en smaksak, och det handlar helt enkelt om att prova dig fram. Många nybörjare har dock en tendens att välja anala sexleksaker som inte är så stora.

Faktum är dock att det kan vara lättare att komma åt prostatan med en lite större vibrator, som t.ex Sinful Getter Dual Prostata Massager, snarare än med en i en mindre storlek. Ju större stimuleringsytan på leksaken är, desto lättare är det att träffa rätt med den.

Sinful Getter Dual Prostata Massager

Anal stimulation är för alla med en prostata

Prostatakörtlens funktion är densamma för alla män. Om prostatan blir stimulerad genom analt samlag, med fingrarna eller med en vibrator/dildo, så kan det generera en orgasm som är djupare och kraftigare än en vanlig orgasm.

Och det spelar ingen roll vilken sexuell läggning man har. Många heterosexuella män njuter t.ex. av att få prostatastimulation av en kvinnlig partner, och många njuter också av anal stimulation på egen hand.

Oavsett vad man tänder på så är det viktigt med självkontroll och att man lär sig att slappna av - både mentalt och fysiskt. Några beskriver dessutom resultatet av samtidig penis- och prostatastimulation som den ultimata orgasmen.

Experimentera vidare och fortsätt njuta!

Fler artiklar

  Prenumerera på Sinfuls nyhetsbrevFå 10% i rabatt på ditt nästa köp

  Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  TickSnabb och diskret leverans
  TickFri frakt vid köp över 700 kr
  Postnord
  Instabox
  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  Snabb leverans

  Postnord
  Instabox

  Säker betalning

  Visa
  Mastercard
  Maestro
  Klarna
  PayPal
  Swish

  SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

  Alla modeller är över 18 år.

  Copyright © 2008-2024 Sinful