Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
  • Snabb och diskret leverans
  • Fri frakt vid köp över 700 kr
Två kupade händer med blommor i dem på en bakgrund med blommorTvå kupade händer med blommor i dem på en bakgrund med blommor
Sexuellt välbefinnande
Sexual Wellness Specialist
Uppdaterad:26/04/2022

Kan sexleksaker vara sexuella hjälpmedel?

Att använda sexleksaker har massor med fördelar.

Hur känner du till exempel inför att lära känna din kropp bättre? Vad sägs om att få veta hur man gör sina orgasmer ännu mer underbara?

Det låter bra, eller hur?

Men det finns många fler fördelar med sexleksaker eftersom de också kan hjälpa dig med ditt sexliv om du tidigare har stött på vissa hinder. 

I det här blogginlägget kommer vi att titta närmare på produkter och hjälpmedel för dig med en vagina.

Ta hjälp om det behövs

Innan vi startar vår grundliga granskning vill jag be om en liten sak.

Om det är något som hindrar ditt sexliv från att nå sitt fulla potential, så är det jätteviktigt att du pratar med din läkare.

Det spelar ingen roll om det är en gynekolog eller en psykolog du behöver; om något stör dig finns det hjälp att få.

Tro mig, du är inte ensam. Vår nedre region kan vara otroligt kinkig och ibland hamnar man i väldigt utsatta positioner när man behöver hjälp.

Men du förtjänar en positiv upplevelse!

Alla har rätt till ett lekfullt sexliv, oavsett om man upplever problem med vaginan eller inte.

Sexleksaker och blommor

Klara, färdiga - vänta, jag är inte våt!

Vi kan inte hoppa över glidmedel i ett sånt här blogginlägg. Det är bara att inse: att ha ett glidmedel i nattduksbordets låda (eller synligt på nattduksbordet, yay!) håller på att bli lika vanligt bland kvinnor som att använda dagkräm.

Och precis som ditt ansikte drar nytta av ansiktskrämens effekter, så kommer din vagina att kunna dra nytta av glidmedlet.

Många glidmedel har vårdande egenskaper, men det är inte anledningen till att den lilla tuben har en stor plats i det här blogginlägget.

Att bli våt (eller inte bli våt) kan ta upp mycket av ens tankar. Kanske känner du att du blir för våt? Eller så kanske du upptäcker att du inte blir tillräckligt våt, trots att du är ordentligt upphetsad. Hur som helst, det är inget fel på dig – båda fallen är helt normala.

Att föra in något i en torr vagina kan vara både smärtsamt och irriterande, men det är enkelt och okomplicerat att använda glidmedel för att göra upplevelsen bekväm. Det är faktiskt ganska trevligt till och med!

Glidmedlet fungerar som ett komplement till din naturliga smörjning, och du kan använda det under både solosex, förspel och penetrerande sex.

Glidmedel och blommor

Knipkulor: Ett, två, tre, knip!

Oavsett om du läcker lite när du nyser eller hoppar på studsmattan, eller om du bara vill kunna känna ännu mer under sex så är det knipkulor du behöver.

Det kan vara svårt att komma ihåg att göra dina knipövningar, men med knipkulor får du en pålitlig träningspartner.

Du kniper nog just nu, eller hur?

Blommor och knipkulor

Med en frisk och tränad bäckenbotten kan du motverka irriterande obehag som inkontinens. Med detta kommer också den härliga effekten av en ökad känslighet i vaginan. Knipövningar förbättrar kontakten med ditt könsorgan och ökar chanserna att uppleva extra kraftfulla orgasmer.

Bäckenbotten är en liten och ofta förbisedd muskel, men om du kommer ihåg att ge den kärlek och uppmärksamhet i form av de regelbundna knip- och avslappningsövningar så finns det gott om njutning att se fram emot.

Om du vill veta ännu mer kan du kika på vår ultimata guide till knipkulor.

Knipkulor och blommor

Vaginism

Har du hört talas om vaginism? Det är ett tillstånd där musklerna i bäckenbotten spänner sig – i vissa fall så mycket att det är omöjligt att ha smärtfritt penetrerande samlag.

För den som lider av det kan det vara helt omöjligt att föra in något i vaginan, till och med en tampong under mens.

Om du tror att du har vaginism måste du söka behandling hos din läkare!

Om du av misstag hoppade över avsnittet "Ta hjälp om det behövs” bör du gå tillbaka och läsa det – vaginism är en av anledningarna till varför det är viktigt.

Detsamma gäller om du upplever dyspareuni, vilket innebär smärta i vaginan före, under och efter penetrerande samlag. Det ska inte göra ont att ha sex (såvida det inte är din kink, men det är en helt annan typ av smärta).

Behandling med dilator

När du har pratat med din läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal om den bästa lösningen för dig kan du titta närmare på ett dilatorset.

Med ett sådant set kan du långsamt vänja din vagina vid att ha sällskap. Du börjar med den minsta dilatorn och går upp en storlek i taget för att göra din kropp redo.

Rådgör med din läkare exakt hur behandlingen ska gå till.

Tänk på att använda ett bra vattenbaserat glidmedel så att det går så smidigt och skonsamt som möjligt att föra in dilatorn.

När du har vant dig vid några av de större storlekarna kan du långsamt börja att ha penetrerande samlag.

Behandlingen är ingen quick-fix. Det kräver mycket tålamod eftersom du inte kan avancera snabbare än den takt som din kropp och ditt sinne klarar av.

Att bara använda dilatorer är sällan hela lösningen. Att uppleva buksmärtor på ett eller annat sätt kan också påverka dig mentalt, så dina tankar och känslor bör få lika mycket kärleksfull vård och behandling som din vagina.

Dilatorer och blommor

Använd din hand

Alla är inte så sugna på tanken av att behöva föra in en dilator i vaginan. Det kan kanske också bli så att du utan att tänka på det börjar stressa över att gå upp till nästa storlek och nästa och nästa – då blir det bara en tävling för din kropp, snarare än en långsam invänjning.

I så fall kan du lika gärna använda fingrarna. De är (förhoppningsvis) inte främmande för din vagina och du kan fortsätta på ett sätt som känns bekvämt för dig.

Använd samma princip som med dilatorerna. Börja med ditt minsta finger och gå sedan långsamt upp i storlek. Använd kanske två fingrar och känn efter.

I Feel It In My Fingers, I Feel It In My Toes

Har du kanske svårt att få orgasm?

Då är det en bra idé att testa en magic wand. Det är den kraftfullaste typen av vibrator på marknaden och därför perfekt om du behöver extra stimulans.

Om du inte har provat en magic wand tidigare kan det vara bra att behålla trosorna på första gången, så att du vänjer dig vid den kraftfulla stimuleringen från massagestaven ovanpå tyget. Kom ihåg att använda glidmedel när du är redo för kontakt mot huden.

Massagestaven har ett stort vibratorhuvud som fördelar de mullrande vibrationerna till var och en av klitoris 8000 nervändar. Du har full kontroll över vibrationsinställningarna på det långa skaftet.

För vissa är det svårt att hitta en bekväm position (vi kommer att titta närmare på detta snart – så stanna kvar!). Med den stora massagestaven krävs det inte mycket rörelse för att nå de erogena områdena på din kropp.

Du kan lära dig mycket mer om vilken modell som är rätt för dig om du läser vår Ultimata guide till magic wands.

Magic wands och blommor

Ett alternativ till vibratorn

Om de mullrande vibrationerna inte låter som något för dig, så finns det som tur är en annan typ av stimulering som kan få orgasmerna att rulla in.

Du kan använda en lufttrycksvibrator som stimulerar dig med tryckvågor istället för vibrationer. Den har en helt annan och ultraintensiv känsla och den indirekta stimuleringen av klitoris kan ge svindlande njutning.

En lufttrycksvibrator och många små blommor

Hjälp, jag kommer inte åt!

Det kan finnas olika anledningar till att du har svårt att njuta av sexleksaker. Det kan vara svårt att nå din vulva om du till exempel har nedsatt rörlighet i armarna. Eller så kanske det är svårt att greppa tag om saker om du lider av en sjukdom som påverkar din handstyrka- eller motorik.

Som tur är finns det sexleksaker med olika kvaliteter som kan användas på bästa sätt utefter dina behov.

Har du speciella krav eller utmaningar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice. De kan hjälpa till att hitta rätt produkt för dig.

Du kan också läsa vidare för att få tips på olika typer av produkter som kan passa dig.

Sexleksaker och många små blommor

Precis rätt

Har du svårt att nå eller hitta rätt vinkel?

Då kan en magic wand, som vi redan har nämnt, vara något för dig. Förutom de sköna vibrationerna erbjuder vibratorn även ett långt skaft, vilket gör det lätt att komma åt dina njutningspunkter utan att du behöver röra dig särskilt mycket.

På tal om långa skaft så finns det flera olika sorters vibratorer som är utformade med sådana och dessa kan användas för både yttre och inre stimulering.

Om du kan komma åt, men har svårare att hitta rätt vinkel eller få rätt grepp, så finns det även vibratorer som Fun Factorys läckra Miss Bi Dubbelvibrator.

Den har ett ergonomiskt handtag med hål i så det finns plats för en eller två fingrar. Detta gör det lättare att greppa vibratorn och kräver inte samma styrka för att hålla den stadig.

Att den dessutom är otroligt vacker och effektiv är en extra bonus!

Tre bilder av en hand som håller i en lila vibrator

Handsfree-nöjen

Vill du slippa att ens använda händerna finns det även produkter som funkar för det.

En dildo med sugpropp kan fästas på de flesta släta ytor. Du kan sätta fast den på kaklet i badrummet, på golvet eller på en stol.

När dildon sitter fast kan du röra dig upp och ner i önskad takt och position, och du är inte beroende av att hålla i skaftet eller röra armarna.

Du kan enkelt uppgradera din favoritdildo om du saknar mer stimulans. Om du sätter en vibrerande penisring runt skaftet kan du också njuta av sköna vibrationer mot din klitoris. Det är nästan som att skapa din alldeles egen rabbitvibrator, fast med alla fördelarna från en sugproppsdildo — förstklassig DIY helt enkelt!

Psst! Har du svårt att få dildon att sitta kvar? Prova att applicera lite vattenbaserat glidmedel på botten av sugproppen och tryck fast den ordentligt när du fäster den på den släta ytan.

Fem olika dildos och en massa små blommor

Fler vibrationer tack!

Låt oss stanna kvar vid handsfree-kategorin, men istället fokusera på det vibrerande elementet. Låter väl intressant, eller hur?

Då passar fjärrstyrda sexleksaker perfekt. Du kan välja ett vibratorägg som förs in i slidan, trosvibratorer som smeker klitoris eller så kan du gå all-in och välja en modell som You2Toys Vibepad.

Vibepad är också fjärrstyrd och kan placeras på en stol (eller rullstol), och då är det bara att ta plats och njuta av vibrationerna.

Lila Vibepad och många små blommor

För det är du värd!

Nej, vi ska inte avsluta med L'Oreal Paris slogan "För det är du värd". Men faktum är att du är faktiskt värd det, och oavsett om din resa till njutning är helt rak eller om du stöter på några gupp på vägen har du rätt till ett härligt sexliv.

Kontakta din läkare, dina vänner, din mamma eller oss här på Sinful om du behöver hjälp och vägledning.

Njut!

Få 10% i rabatt på ditt nästa köpPrenumerera på Sinfuls nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet idag och få 10% på ditt nästa köp. Se också fram emot att få VIP-tillgång till bra erbjudande, målriktad marknadsföring, exklusiva lanseringar och coola tävlingar. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Snabb och diskret leverans
Fri frakt vid köp över 700 kr
Postnord
Instabox
Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

Snabb leverans

Postnord
Instabox

Säker betalning

Visa
Mastercard
Maestro
Klarna
PayPal
Swish

SINFUL, Genvägen 1, 231 62 Trelleborg. VAT: DK32887848

Alla modeller är över 18 år.

Copyright © 2008-2024 Sinful